Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Παρουσιάστηκε ο συνδυασμός Αργυρόπουλου για τις εκλογές στο ΕΒΕΡ


Παρουσιάστηκε το απόγευμα της Τετάρτης, σε πολύ ζεστό κλίμα, ο συνδυασμός του εκ νέου υποψηφίου, προέδρου του ΕΒΕΡ, Αργύρη Αργυρόπουλου, παράλληλα ο ίδιος αναφέρθηκε και στις προτεραιότητες που θέτει. Ο συνδυασμός αποτελείται από νέα άτομα αλλά και από έμπειρα. 
Ο συνδυασμός καλείται «Ανεξάρτητη Συνεργασία Επαγγελματοβιοτεχνών Νομού Ροδόπης» και αποτελείται όπως ανέφερε ο κ. Αργυρόπουλος «από ανθρώπους  που έχουν όρεξη και θέλουν να δουλέψουν και να προσφέρουν για το καλό των συναδέλφων».
Ο κ. Αργυρόπουλος σημείωσε πως «βρισκόμαστε ίσως στη χειρότερη καμπή της ιστορίας μας, σαν επαγγελματοβιοτέχνες, σαν επαγγελματίες. Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά τι συμβαίνει στην αγορά όπως και τα δράματα που ζούμε κάθε μέρα από συναδέλφους που δε μπορούν να επιβιώσουν και κλείνουν τα μαγαζιά τους και στη δύσκολη αυτή στιγμή θέλησα να βάλω μπροστά τα στήθη μου και να δουλέψω για το καλό».
Ο εκ νέου υποψήφιος, πρόεδρος του ΕΒΕΡ βρίσκεται περίπου 15 χρόνια στο Επιμελητήριο και συμπτωματικά, όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε και ο ίδιος, «όλα αυτά τα χρόνια και τα 15 χρόνια στη θέση του αντιπροέδρου». Ο ίδιος τόνισε πως «προσφέραμε πολλά. Πήραμε ένα Επιμελητήριο που δεν το γνώριζε κανείς και που δεν ήξεραν που βρισκόταν». Ο ίδιος δε θέλησε να σταθεί σε όσα έγιναν από τη διοίκηση του Επιμελητηρίου αλλά σε "όλα εκείνα που μπορούν να γίνουν από εδώ και στο εξης".
«Οι προτεραιότητες του συνδυασμού του Αργύρη Αργυρόπουλου»
Πρώτη προτεραιότητα του συνδυασμού του κ. Αργυρόπουλου είναι η εξωστρέφεια, «το πως θα μπορέσουμε να βγάλουμε τους Ροδοπίτες έξω από τη Ροδόπη. Πως θα μπορέσουμε τα τοπικά προϊόντα να τα προωθήσουμε και να τα γνωρίσει όλη η Ελλάδα».  
Ήδη φέτος το Επιμελητήριο έκανε το πρώτο δειλό βήμα, όπως ανέφερε ο κ. Αργρόπουλος, συμμετέχοντας σε δυο εκθέσεις αυτή της ΔΕΘ και στην Καβάλα.
«Στόχος μας είναι εάν επανεκλεγώ στο τιμόνι του Επιμελητηρίου, να συμμετέχουμε σε πολλές εκθέσεις αλλά μόνο με τοπικά προϊόντα που παράγονται στο νομό μας. Μ΄αυτόν τον τρόπο θα δώσουμε δύναμη στην τοπική αγορά, καθώς μ’  αυτόν τον τρόπο κατοπολεμούμε την ανεργία και καταπολεμώντας την ανεργία πέφτει ρευστό στην αγορά».  
«Να βάλουν όλοι στα μαγαζιά τους τοπικά προϊόντα»
Ένα άλλο ζήτημα που θα επιδιώξει ο ίδιος είναι, όπως ανέφερε, «να πείσουμε όλους τους συναδέλφους να βάλουν μέσα στις επιχειρήσεις και τα μαγαζιά τους τοπικά προϊόντα. Έχουμε τόσα πολλά και καλά προϊόντα και δυστυχώς δεν τα διακινούμε μέσα στα μαγαζιά με την πρόφαση ότι είναι λίγο πιο ακριβά. Όπως το τυρί, το ούζο, την μπύρα, το κρασί, το λάδι, τα τουρσιά και τα φύλλα πίτας και πάρα πολλά ακόμη προϊόντα που παράγονται στον τόπο μας και δυστυχώς δεν τα γνωρίζουμε».
Άλλωστε όπως υπογράμμισε ο κ. Αργυρόπουλος «η αγορά της Ελλάδας έστω και με την κρίση έχει ανάγκη από νέα και καλά προϊόντα και κυρίως πιστοποιημένα. Γιατί όχι να πιστοποιήσουμε και πολλά προϊόντα όπως ήδη με ενέργειες της περιφέρειας δημιουργήθηκε το καλάθι αγροτικών προϊόντων όπου υπάρχουν σ’ αυτό τρία-τέσσερα τοπικά προϊόντα».
Ένα άλλο ζήτημα που έθεσε ο κ. Αργυρόπουλος είναι αυτό του διαδικτύου ώστε οι επισκέπτες της περιοχής να βρίσκουν πληροφορίες για όλες τις επιχειρήσεις. «Έχουμε συνεργαστεί με συναδέλφους κι έχει βρεθεί ένα πρόγραμμα, ώστε να γίνεται διαφήμιση των συναδέλφων μέσω ίντερνετ με πλοήγηση και μάλιστα μ’ ένα μικρό κοστολόγιο της τάξεως ίσως και κάτω από 5 ευρώ. Ερχόμενος κάποιος ξένος στην πόλη της Κομοτηνής ή στο νομό Ροδόπης και θέλοντας να βρει οτιδήποτε να μπορεί χωρίς να ρωτήσει να φτάσει στον προορισμό του».
Παράλληλα ο ίδιος αναφέρθηκε και στο πλάνο συνεργασίας με γειτονικές χώρες. «Υπάρχει ήδη μια καλή συνεργασία με την Τουρκία και τη Βουλγαρία. Μας ενδιαφέρει περισσότερο η περιοχή των Βαλκανίων όχι όμως με σκοπό να βγάλουμε βιομηχανίες έξω αλλά να μπορέσουμε να εξάγουμε και να εισάγουμε προϊόντα. Πρωταρχικός μας σκοπός είναι πως θα μπορέσουμε να εξάγουμε έστω αυτά τα λίγα που παράγουμε  στο νομό μας».
 «Το Επιμελητήριο έχει βγει από την αφάνεια εδώ και χρόνια, το γνωρίζουν όλοι τόσο στην Κομοτηνή και τη Ροδόπη αλλά και σ’ όλη την Ελλάδα» τόνισε ο κ. Αργυρόπουλος, λέγοντας παράλληλα πως «είχε φωνή, έχει φωνή και θα έχει φωνή και μάλιστα σε ζητήματα που «καίνε» συναδέλφους ειδικά βιομηχάνους-βιοτέχνες. Ήμασταν πάντα μπροστάρηδες και ειδικά για το 12% που είναι ένα ζήτημα πολύ μεγάλο και είναι κάπου στα 25-30 εκατομμύρια για το νομό Ροδόπης, τα οποία αυτή τη στιγμή τα έχουν μεγάλη ανάγκη. Έχουμε κάνει επανειλημμένες συσκέψεις στα υπουργεία, μας υποσχέθηκαν, έδωσαν κάποια χρήματα τον Ιούνιο και υποσχέθηκαν για κάποια άλλα τον Σεπτέμβριο, δυστυχώς όμως οι καταστάσεις ήρθαν ανάποδα. Εμείς θα επιμείνουμε όμως και πιστεύω ότι θα τα λάβουμε».
Ο έτερος συνυποψήφιος των επιμελητηριακών εκλογών, ο κ. Μιχάλης Βεζυργιαννίδης, προέρχεται από τη διοίκηση του κ. Αργυρόπουλου. Ερωτηθείς ο κ. Αργυρόπουλος για το γεγονός ότι ο κ. Βεζυργιαννίδης κατηγορεί τη νυν διοίκηση ότι έχει βάλει σ’ ένα αδιέξοδο το επιμελητήριο και ότι υπάρχουν παλαιές αρχές, ανέφερε πως  «δε θέλω να κριτικάρω κανέναν από τους συναδέλφους γιατί πάνω απ’ όλα είναι φίλος και θα είναι φίλος πάντα και την επόμενη μέρα θα δώσουμε τα χέρια και θα ξεκινήσουμε και πάλι όλοι μαζί». Ωστόσο όπως τόνισε με νόημα ο κ. Αργυρόπουλος «όταν κάπου διοικώ και είμαι μάλιστα μέλος της διοίκησης τα τελευταία πέντε χρόνια, δε θα έκανα ποτέ κριτική εις βάρους μου».
«Δεν θα υπάρχει τα επόμενα χρόνια ούτε ένα ευρώ αύξηση στην συνδρομή»
Στο Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο είναι εγγεγραμμένα 6.030 μέλη και δικαίωμα ψήφου έχουν περίπου 3.500. Ο κ. Αργυρόπουλος ανέφερε πως αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο να κατέβει η τιμή της συνδρομής ωστόσο υποσχέθηκε ότι «τα επόμενα τέσσερα χρόνια δε θα υπάρχει ούτε ένα ευρώ αύξηση στη συνδρομή».
Οι εκλογές είναι με απλή αναλογική, «κάτι που τις καθιστούν δημοκρατικές και ειδικά τώρα που είμαστε δυο συνδυασμοί είναι πολύ καλύτερα διότι είναι πολύ πιο ξεκάθαρα τα πράγματα» σημείωσε ο κ. Αργυρόπουλος. Ο επικεφαλής του συνδυασμού δε "σταυρώνεται".
Συνολικά 46 είναι τα άτομα του συνδυασμού, προέρχονται από όλη την περιφέρεια του νομού Ροδόπης και όπως υπογράμμισε ο κ. Αργυρόπουλος «είναι ικανοί να εκλεγούν και να βοηθήσουν. Όλοι μπορούν να βοηθήσουν ακόμη και αυτοί που δε θα εκλεγούν μια και υπάρχουν πολλές θέσεις και μάλιστα άμισθες, σε επιτροπές. Συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο και πέντε γυναίκες. Όλοι οι υποψήφιοι είναι αχρωμάτιστοι ή τουλάχιστον δε γνωρίζω που ανήκει ο καθένας».
Ο συνδυασμός του κ. Αργυρόπουλου με τους υποψηφίους στα Τμήματα Υπηρεσιών, Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό:
«ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ»
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ: ΑΡΓΥΡΗΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΜΗΜΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΑΓΑΛΙΑΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΑΜΕΤ ΧΑΙΡΕΤΙΝ
ΑΡΙΦ ΜΕΜΕΤ ΙΣΜΑΗΛ
ΙΣΜΑΗΛ ΜΕΧΜΕΤ
ΚΑΛΤΣΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΚΑΜΠΟΥΡΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΚΑΣΗΜ ΙΜΑΜ
ΚΑΦΕΤΖΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΚΙΛΤΣΙΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΛΑΙΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΑ
ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΜΠΑΚΙΡΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΚΙΑΣΗΦ
ΠΑΠΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΠΟΙΜΕΝΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ
ΠΟΥΡΝΑΡΑ ΙΩΑΝΝΑ
ΣΑΛΗΜ ΑΧΜΕΤ
ΣΤΑΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΥΛΑ
ΤΣΟΜΠΑΝΙΔΟΥ ΕΥΔΟΞΙΑ
ΧΑΤΖΗΒΛΑΣΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
ΑΧΜΕΤ ΕΒΡΕΝ
ΑΧΜΕΤ ΡΙΔΒΑΝ
ΒΑΛΑΒΑΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΒΟΥΡΟΥΖΑΝΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ
ΓΙΟΥΣΟΥΦ ΕΡΓΚΙΟΥΝ
ΓΚΟΥΡΔΟΓΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΓΡΑΜΜΕΝΙΔΗΣ ΜΑΡΚΟΣ
ΕΣΑΤ ΟΡΧΑΝ
ΖΑΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΝΕΟΚΛΗΣ
ΜΠΑΞΕΒΑΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΣΤΕΠΑΝΗ ΜΑΡΙΑ
ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΧΑΣΑΝ ΙΛΚΙΕΡ

ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
ΑΔΑΜΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΔΡΑΓΟΥΜΑΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
ΕΥΚΑΡΠΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΚΙΕΡΤΣΕΚ ΕΧΜΕΤ
ΜΑΤΖΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΣΟΥΛΕΙΜΑΝ ΙΣΜΑΗΛ
ΤΟΠΑΛΙΔΗΣ ΑΛΕΞΙΟΣ
ΧΑΒΙΑΡΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ
ΧΑΣΑΝ ΡΕΝΤΖΕΠ
ΧΟΥΣΕΙΝ ΤΖΕΒΑΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου