Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Τίμησαν τον Άγιο Μηνά και τους ιδρυτές του γηροκομείου

Τίμησαν τον Άγιο Μηνά και τους ιδρυτές του γηροκομείου οι τρόφιμοι αλλά και η τοπική κοινωνία. Την Παρασκευή το πρωί ημέρα εορτασμού του Αγίου Μηνά πραγματοποιήθηκε πανηγυρική λειτουργία στο ομώνυμο παρεκκλήσι του Αγίου στο γηροκομείο Κομοτηνής, όπου παρατηρήθηκε αθρόα προσέλευση των πιστών.
   Χρόνια πολλά σε όλους» ευχήθηκε ο πάτερ Βασιλειάδης που μιλώντας για το εορτασμό του Αγίου Μηνά τόνισε ότι  «γιορτάζουμε τον άγιο Μήνα που είναι προστάτης του γηροκομείου μας. Είναι ένας Άγιος πολύ σπουδαίος και θαυματουργός, του αποδίδονται πολλές παρεμβάσεις στην ζωή της εκκλησίας. Οι ιδρυτές έδωσαν το όνομα του Αγίου για να προστατεύει και το γηροκομείο. Είναι μια ευκαιρία η σημερινή να εκδηλώσουν οι Κομοτηναίοι την ευσέβεια τους και την ευλάβεια τους στον πρόσωπο του Αγίου μήνα, παράλληλα όμως και την αγάπη και την εκτίμηση στο έργο του γηροκομείου. Φέτος ήταν πολύ καλή η προσέλευση των χριστιανών στην λειτουργία. Μας χαροποίησε ιδιαιτέρως η μεγάλη ανταπόκριση των εκκλησιαζομένων».
  Αναφορικά με την νέα πτέρυγα αλλά και την ανακατασκευή της παλιάς ο κ. Βασιλειάδης γνωστοποίησε ότι «είναι μια περίοδος που το ίδρυμα μας έχει μεγάλες οικονομικές δυσκολίες αλλά και μεγάλες προσδοκίες διότι μετά από ενδιαφέρον του ίδιου του περιφερειάρχη κ. Γιαννακίδη ξεκίνησε η διαδικασία εντάξεως του έργου στο ΕΣΠΑ, της νέας πτέρυγας και της ανακατασκευής της παλιάς. Φαίνεται ότι ολοκληρώνεται σε ένα – δύο μήνες, νομίζω ότι τώρα είμαστε σχεδόν έτοιμοι να γίνει η ένταξη, βέβαια δεν εξαρτάται μόνο από εμάς, πιστεύω όμως ότι αφού υπήρξε από υψηλά, πολιτικά πρόσωπα ενδιαφέρον, θα ολοκληρωθεί». 
  Ερωτηθείς ο πάτερ Βασιλειάδης για το αν δίνονται χρήματα στο γηροκομείο, υποστήριξε ότι «ομολογώ ότι δεν υπάρχουν, ίσως φταίει και η κρίση, δεν ξέρω που αλλού να το αποδώσω. Από την άλλη πλευρά οι 25 τρόφιμοι είναι συνταξιούχοι του ΟΓΑ και δεν μπορούν να συνεισφέρουν τίποτα σπουδαίο. Το προσωπικό φροντίζουμε να το ικανοποιούμε σύμφωνα με τους νόμους αλλά αυτό το διάστημα έχουμε μεγάλο οικονομικό πρόβλημα».
   Υπάρχουν ωστόσο αρκετές δωρεές σε ακίνητα υποστήριξε ο πρόεδρος του γηροκομείου που συνέχισε διευκρινίζοντας ότι «η αδερφή του αειμνήστου Παπανικολάου κληροδότησε ένα διαμέρισμα στην Αθήνα. Μια ακόμη σημαντική δωρεά υπήρξε από το εργοστάσιο της ALFA BETA ROTO, παρά την φωτιά που είχαν ανέλαβαν και προσφέρουν στο ίδρυμα για 6 μήνες τα βασικά είδη τροφίμων, όπως (κρέας, ψωμί, λάδι, ελιές, τυρί,   είναι μια πολύ σημαντική προσφορά πρωτοφανείς για τα δεδομένα των εταιρειών και των οικονομικών παραγόντων της Κομοτηνής, παράλληλα ανέλαβαν και τα δύο συσσίτια γερόντων της Κομοτηνής και μάλιστα μόνοι τους ήρθαν και μας βρήκαν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου