Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Γλυκές δημιουργίες από το τμήμα βοηθών μαγείρων του ΙΕΚ Κομοτηνής

Το τμήμα βοηθών μαγείρων του ΙΕΚ Κομοτηνής προσέφερε γλυκές δημιουργίες στους περαστικούς από την πλατεία Κομοτηνής, όλο το πρωί μέχρι και το μεσημέρι της Κυριακής στα πλαίσια των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων.

   Η διευθύντρια του ΙΕΚ Κομοτηνής Μαίρη Σταθοπούλου, μιλώντας για την εκδήλωση αυτή ανέφερε ότι «το τμήμα βοηθών μαγείρων σήμερα προσφέρει γλυκά και αγάπη, έχουμε μελομακάρονα και κουραμπιέδες φτιαγμένα από τα χεράκια τους και ευχές. Αυτές τις πάρα πολύ δύσκολες ώρες που ζούμε, το πνεύμα των Χριστουγέννων έρχεται να αγγίξει και να δώσει μια νέα σηματοδοσία στα Χριστούγεννα». «Ας ανοίξουμε όλοι τα σεντούκια της καρδιάς μας» προέτρεψε η κα. Σταθοπούλου και συνέχισε «και να προσφέρουμε αυτά που πραγματικά μπορούμε, κοινωνική εργασία, εθελοντισμό, προσφορά και να πιστέψουμε πλέον σε αξίες όχι υλικές αλλά πνευματικές». «καλά Χριστούγεννα σε όλους από εμένα και από το προσωπικό του ΙΕΚ και τους μαθητές».
   Μιλώντας εκτενέστερα για τους σκοπούς του ΙΕΚ η διευθύντρια δήλωσε ότι «ο απώτερος σκοπός μας είναι η κοινωνική συνοχή και η κοινωνική προσφορά, ήδη σήμερα δείχνουμε ένα πρώτο βήμα για το τι μπορούμε να κάνουμε, μπορούμε να κάνουμε τα πάντα γιατί έχουμε τεράστια ψυχικά αποθέματα, όχι μόνο η διοίκηση και οι εκπαιδευτές αλλά και τα παιδιά, είναι το μήνυμα της νέας γενιάς». «Η ιδέα να φτιάξουμε τα γλυκά για τον κόσμο ενθουσίασε τα παιδιά παρόλο που οι πόροι μας είναι εξαιρετικά περιορισμένοι, όμως αξιολογούμε κάθε ευκαιρία» επισήμανε η ίδια.
   Αναφερόμενη στο ΙΕΚ, τον ρόλο που επιτελεί η κα. Σταθοπούλου υπογράμμισε ότι «το ΙΕΚ Κομοτηνής είναι στην υπηρεσία της τοπικής αγοράς, εξάλλου αυτός είναι και ο ρόλος του, να προσφέρει επαγγέλματα τα οποία θα αποδώσουν στην τοπική αγορά και θα δώσουν την κοινωνική συνοχή».
Η εκπαιδεύτρια κα. Μαρία Τσάνη  μιλώντας εκτενέστερα για το τμήμα βοηθών μαγείρων σημείωσε ότι «Το τμήμα αυτό και οι εκπαιδευτές επιδιώκουν να δώσουν 20 σωστούς επαγγελματίες στην αγορά. Στόχος μας είναι να μπορέσουν να ξεφύγουν τα παιδιά από τα όρια του Νομού αλλά και να επανδρώσουμε τις υπάρχουσες επιχειρήσεις με ανθρώπους που έχουν γνώση αλλά και όρεξη και μεράκι για την δουλειά.  Εγώ προσωπικά έχω πολλά χρόνια στις τουριστικές επιχειρήσεις και θέλω αυτήν την εμπειρία μου να την μεταδώσω στα παιδιά». «Σήμερα προσπαθήσαμε να γνωρίσουν οι Κομοτηναίοι αυτό το τμήμα, διαθέσαμε 900 μελομακάρονα και κουραμπιέδες και 150 κουλουράκια μόνο για παιδιά» τόνισε η κα. Τσάνη.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου