Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Σε κλίμα αισιοδοξίας και χαράς η κοπή βασιλόπιτας του γηροκομείου Κομοτηνής

Με αισιοδοξία αλλά και χωρίς οικονομική στήριξη άρχισε η νέα χρονιά για το γηροκομείο Κομοτηνής. Το πρωί της Κυριακής, παρουσία των τρόφιμων, μελών και φιλών του ιδρύματος και των μελών του Χριστιανικού Συλλόγου «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» και φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γηροκομείου Κομοτηνής, η κοπή της Βασιλόπιτας.  Παράλληλα πραγματοποιήθηκε και απολογισμός για το 2011, ενώ τα μέλη του συλλόγου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να ανταλλάξουν ευχές με τους τρόφιμους του Γηροκομείου.
    Ο πρόεδρος του Γηροκομείου π. Δημήτριος Βασιλειάδης μιλώντας για την εκδήλωση δήλωσε ότι «Η σημερινή εορταστική συγκέντρωση στο Γηροκομείο Κομοτηνής πραγματοποιείται και για την κοπή της Βασιλόπιτας για το ίδρυμα μας, αλλά και το σύλλογο μας «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ». Είναι μια ευκαιρία για να συναντηθούνε οι φίλοι και οι συμπαραστάτες του ιδρύματος, να δούνε τους γέροντες και να εκφράσουνε τις ευχές τους».
    Κάνοντας έναν απολογισμό για τη χρονιά που πέρασε ο π. Βασιλειάδης υπογράμμισε ότι «Το 2011 ήταν μια προπαρασκευαστική χρονιά, διότι χάρη στο ενδιαφέρον του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ κ. Γιαννακίδη, προετοιμάστηκε ο φάκελος για να ενταχθούμε στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, αυτό θα είναι φυσικά το μεγαλύτερο γεγονός στην ιστορία του Γηροκομείου από τότε που έγινε η ανέγερση του 2ου ορόφου του ιδρύματος. Αυτές τις ημέρες θα προεγγραφεί η έγκριση και θα προχωρήσει η ένταξη στο πρόγραμμα». «Επίσης είχαμε μια αρκετά σοβαρή εκδήλωση της συμπαραστάσεως της κοινωνίας της Κομοτηνής και εκείνο που είναι ξεχωριστό είναι ότι για πρώτη φορά εκδηλώθηκε συμπαράσταση οικονομικού φορέα στο ίδρυμά μας. Η εταιρεία ALFA BETA ROTO που είναι γνωστή στην περιοχή μας ανέλαβε για 7 μέχρι τώρα μήνες και όπως φαίνεται θα συνεχιστεί, την κάλυψη των δαπανών των βασικών ειδών διατροφής για το ίδρυμα, και σήμερα στο πλαίσιο της κοπή της Βασιλόπιτας θα έχουμε και μία απονομή πλακέτας στην εταιρεία για την πολύτιμη προσφορά της» επισήμανε στο τέλος.
  «Αυτοί τη στιγμή έχουμε 26 τροφίμους οι οποίοι είτε είναι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ ή και εντελώς ανασφάλιστοι, και αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ανάγκη από οικονομική στήριξη γιατί οι ίδιοι οι τρόφιμοι ελάχιστα προσφέρουνε, υπάρχει και υποβάθμιση των εσόδων μας λόγω της κρίσεως και έχουμε και 14 άτομα μονίμου προσωπικού και 4 άτομα προσωπικό μερικής απασχόλησης, δηλαδή το ίδρυμα έχει προσφορά και προς τους τρόφιμους, αλλά προς αυτούς που παρέχει εργασία, γι΄ αυτό το λόγο είναι αναγκαία η κάθε στήριξη» υποστήριξε ο πρόεδρος του ιδρύματος που εξέφρασε και  το παράπονο που έχουνε ως ίδρυμα  αναφέροντας ότι «η πολιτεία δεν ρυθμίζει κάπως ιδιαίτερα το θέμα της φορολογίας των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων, πληρώνουν ότι φορολογία πληρώνουν όλοι οι Έλληνες και λίγο παραπάνω».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου