Με στόχο την προβολή της πολιτιστικής πρότασης του ΚΚΕ και για την ψυχαγωγία των εργαζομένων η ΚΝΕ Ροδόπης πραγματοποίησε διήμερο φεστιβάλ στις εργατικές κατοικίες υποσταθμού της ΔΕΗ το Σάββατο και την Κυριακή στις εργατικές κατοικίες πίσω από το κοσμόπολις. Το φεστιβάλ περιλάμβανε θεατρική παράσταση, παραδοσιακούς χορούς και αφιέρωμα στην ρεμπέτικη μουσική και πολλοί κάτοικοι προσήλθαν για να το παρακολουθήσουν. Παράλληλα στον χώρο υπήρχε έκθεση βιβλίου και έψησαν σουβλάκια.
Αναφορικά με το φεστιβάλ το μέλος του νομαρχιακού γραφείου της ΚΝΕ Ροδόπης κ. Λευτέρης Αδαμάκης τόνισε «θέλουμε να προβάλουμε και την πολιτιστική μας πρόταση και στο γενικότερο σχεδιασμό που προβάλλεται η εκτόνωση ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης αλλά επιδιώκουμε να δείξουμε και την πολιτική μας πρόταση. Σε αυτό το πλαίσιο είχαμε ένα θεατρικό, ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί, πολιτική ομιλία και κλείνει με αφιέρωμα στο ελληνικό ρεμπέτικο τραγούδι. Παράλληλα είναι και μια πρόταση ψυχαγωγίας με μηδενικό κόστος για ανθρώπους που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ψυχαγωγηθούν, το κόστος μια οικογένειας για να παρακολουθήσει ένα θέατρο γνωρίζεται ότι πλέον είναι πολύ μεγάλο».
Όσον αφορά την ανταπόκριση του κόσμου ο κ. Αδαμάκης δήλωσε ότι «υπάρχει ανταπόκριση αλλά δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα καθώς είναι η πρώτη φορά που ερχόμαστε εδώ. Δεν έχει συνηθίσει και ο κόσμος την παρουσία μας εδώ. Το βλέπουν όμως θετικά και από πέρυσι στις άλλες εργατικές κατοικίες.
Ερωτηθείς για την επιλογή του χώρου ο κ. Αδαμάκης επισήμανε ότι «ως κουμουνιστική νεολαία προσανατολιζόμαστε σε χώρους όπου συγκεντρώνονται οι εργαζόμενοι της χώρας, πέρυσι το κάναμε στις εργατικές κατοικίες πίσω από το κοσμόπολις και φέτος σήμερα Σάββατο εδώ και αύριο πίσω από το κοσμόπολις. Εντάσσεται στον πάγιο σχεδιασμός μας για την παρέμβαση στην εργατική νεολαία».
Αναφερόμενος στην κατάσταση των εργατικών κατοικιών του υποσταθμού της ΔΕΗ το μέλος της ΚΝΕ υπογράμμισε ότι «είναι γνωστή η κατάσταση των εργατικών κατοικιών ανά την Ελλάδα και πως οι εργολάβοι τα έχουν χτίσει και με τι κριτήρια. Είναι δυνατόν στην Ελλάδα την ώρα που υπάρχουν τόσα σπίτια απούλητα που κρατούνται από εργολάβους και οι εργατικές κατοικίες που κάθε άλλο παρά εργατικές κατοικίες είναι, να υπάρχουν τόσοι άνθρωποι άστεγοι ή που μοιράζονται το σπίτι τους με την τράπεζα; Θεωρούμε λοιπόν εμείς ότι θα πρέπει να υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός , όσον αφορά την εργατική και λαϊκή κατοικία, κάθε οικογένεια, έχει το δικαίωμα να έχει όχι μόνο την πρώτη αλλά και την δεύτερη κατοικία της, κάθε οικογένεια έχει δικαίωμα στις διακοπές και στην ξεκούραση. Πάντοτε οι εργατικές κατοικίες ήταν υποβαθμισμένες όσον αφορά την ποιότητα κατασκευής αλλά και τις προϋποθέσεις για την απόκτηση τους. Ακόμη και το μέρος που επιλέγει για να γίνουν οι κατοικίες αυτές, απέναντι από τον υποσταθμό της ΔΕΗ και παράμερα της πόλης δείχνει ότι αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου