Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Συνάντηση Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Άρη Γιαννακίδη με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή και τους Αστυνομικούς Διευθυντές

  Επίσκεψη και συνάντηση με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή, Ταξίαρχο Εμμανουήλ Λουπεΐδη και τους Αστυνομικούς Διευθυντές όλων των Αστυνομικών Διευθύνσεων της Περιφέρειας, είχε το μεσημέρι της Παρασκευής 9 Δεκεμβρίου 2011 ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρης Γιαννακίδης.
    Στην συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Κομοτηνής και στο Γραφείο του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή, παρουσιάστηκαν και αξιολογήθηκαν τα μέσα με τα οποία θα ενισχυθεί το έργο των Αστυνομικών Διευθύνσεων της Περιφέρειας και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ.
   «Έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία με την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση», τόνισε ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης μετά την σύσκεψη και συμπλήρωσε πως «σε μια δύσκολη συγκυρία η αστυνομία, έχει παίξει ένα καταλυτικό ρόλο και αποτελεί μια διαχρονική έκφραση ενός λειτουργήματος».
  Ο κ. Γιαννακίδης ανακοίνωσε πως τους εκχώρησε 2 εκατομμύρια ευρώ για θέματα οδικής ασφάλειας και την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού και επισήμανε ότι « είμαι από τους πολύ τυχερούς που έχουν τέτοιο επίπεδο αστυνομικών υπηρεσιών και προσωπικού».
   Επίσης ο κ. Γιαννακίδης ανέφερε πως σε λίγες ημέρες, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της Περιφέρειας, θα καταγράψει επιπρόσθετες ανάγκες «για να μπορέσουμε να τις ικανοποιήσουμε μέσα από το ΕΣΠΑ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, για το αρτιότερο εξοπλισμό και την πιο εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας».
   Αναφερόμενος στην μεγάλη επιτυχία της αστυνομίας με την εξάρθρωση σπείρας που διακινούσε ναρκωτικά, προ ημερών ο κ. Γιαννακίδης, εκθειάζοντας τον περιφερειακό αστυνομικό διευθυντή για την μεγάλη αυτή επιτυχία και σημείωσε ότι «γνωρίζω ότι πολλές ανθρωποώρες καταναλώνουν για την ασφάλεια του πολίτη και δηλώνω ότι η επιβαλλόμενη θεσμική εργασίας μας είναι εξαιρετική και θέλω να τους ευχαριστήσω όλους γι’αυτό». 
   «Η τροχαία και η αστυνομία είναι ευαίσθητη στον τομέα της οδικής ασφάλειας» τόνισε ο κ. Λουπεΐδης που επισήμανε ότι προ τετραμήνου επισκέφτηκε τον περιφερειάρχη και ζήτησε να εντάξει στο ΕΣΠΑ την οδική ασφάλεια, προκείμενου όπως δήλωσε «να παρέχουν καλύτερες υπηρεσίες που στοχεύουν στην αντιμετώπιση των κυκλοφοριακών κινδύνων και της οδικής ασφάλειας». «Σαν αστυνομία έχουμε ιεραρχήσει τις αξίες του ανθρώπου» δήλωσε ο περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής που επισήμανε ότι «το υπέρτατο αγαθό του ανθρώπου είναι η ζωή, όποτε θέλουμε έντονη παρουσία της τροχαίας στο οδικό και επαρχιακό δίκτυο. Γι’αυτό ζητάμε και τον απαραίτητο εξοπλισμό, περιπολικά, ραντάρ, αλκοολόμετρα, και οχήματα για τον ορεινό όγκο. Στόχος όχι να επιβάλλουμε πρόστιμα αλλά να συμμορφώσουμε τους οδηγούς».
  «Δεν υπάρχει πρόβλημα με τα καύσιμα στην περιφέρεια μας» ανακοίνωσε ο κ. Λουπεΐδης που υπογράμμισε ότι «το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει και επαρκές προσωπικό. Την τελευταία διετία έχουν σχεδόν αποδεκατιστεί η αστυνομικές υπηρεσίες λόγω της συνταξιοδότησης πολλών υπαλλήλων. Στο 30% ανέρχεται η έλλειψη προσωπικού στην κάθε αστυνομική υπηρεσία». Μεταφράζοντας αυτό το ποσοστό σε αριθμούς ο ίδιος ανέφερε ότι «κάθε αστυνομική διεύθυνση έχει έλλειψη γύρω στα 40-50 άτομα, με δεδομένο ότι η περιφέρεια έχει 6 διευθύνσεις μπορεί να αναλογιστεί κανείς το προσωπικό που πρέπει να έρθει στην περιφέρεια μας».   
   Να σημειωθεί ότι το έργο «ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ», είναι προϋπολογισμού 1.999.600,00 €.
   H υλοποίηση του έργου θα συμβάλλει αποτελεσματικά στην ποιοτική και ποσοτική αύξηση των παρεχομένων υπηρεσιών με σαφή και θεαματικά αποτελέσματα στην οδική ασφάλεια (μείωση τροχαίων ατυχημάτων κα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου