Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Κατάθεση στεφάνων στην μνήμη τους - Τίμησαν τους εθνικούς ευεργέτες

    Με κάθε επισημότητα τίμησαν τη  μνήμη των εθνικών ευεργετών  το πρωί της Παρασκευής στην Κομοτηνή οι τοπικοί φορείς. Το πρωί τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στον καθεδρικό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου και εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κατάθεση στεφάνων από τις αρχές του τόπου στο ηρώο της πόλης. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι του στρατού, της αστυνομίας, του δήμου Κομοτηνής, αρχών και φορέων της περιοχής.
   Στους μεγάλους και μικρότερους ευεργέτες της πόλης μας αναφέρθηκε ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας ΑΜΘ Κώστας Κατσιμίγας μιλώντας για τους Νέστωρα Τσανακλή, Δημήτρη Τριαρίδη και Ιωακείμ Ιωακειμίδη. Ήταν πρόσωπα τα οποία πρόσφεραν σημαντικές υποδομές στη Ροδόπη,  δήλωσε και επισήμανε ότι η πολιτεία θα έπρεπε να τους τιμά κάθε χρόνο.
   Μιλώντας για τους εθνικούς ευεργέτες ο κ. Κατσιμίγας δήλωσε ότι «οι εθνικοί ευεργέτες ήταν συμπολίτες μας που με την αξιοσύνη τους κατάφεραν να αποκτήσουν τόσα χρήματα πολλά από τα οποία  πρόσφεραν για υποδομές σε στιγμές κρίσεων για τη χώρα. Να αναλογιστούμε τους μεγάλους εθνικούς ευεργέτες οι οποίοι έφτιαξαν το Μετσόβειο Πολυτεχνείο στην Αθήνα, έφτιαξαν και άλλα παιδαγωγικά ιδρύματα, να έρθουμε και πιο κοντά σ’ εμάς, να σκεφτούμε τον Νέστωρα Τσανακλή, τον Κομοτηναίο επιχειρηματία στην Αίγυπτο που προσέφερε την αστική σχολή που ακόμη είναι το καμάρι της πόλης μας. Τον Δημήτρη Τριαρίδη και τον Ιωακείμ Ιωακειμίδη, άνθρωποι οι οποίοι προσέφεραν στην πόλη της Κομοτηνής τις μαθητικές εστίες όπου τα παιδιά από τα χωριά ερχόντουσαν για σπουδές χωρίς να πληρώνουν. Τους Θρακιώτες Ζαρείφη και Μαρασλή που προσέφεραν υποδομές εκπαίδευσης σε όλη την Θράκη».
    Αναφορικά με το μήνυμα που έδωσαν οι εθνικοί ευεργέτες ο κ. Κατσιμίγας υπογράμμισε ότι «Οι άνθρωποι αυτοί κινήθηκαν από υψηλοφροσύνη και αξιοσύνη αυτό που μας χρειάζεται σήμερα ως μήνυμα είναι ότι οι αξίες είναι κάτι που έχουμε έλλειψη και πρέπει να το φέρουμε ξανά στην μνήμη μας και στην ζωή μας ότι μόνο με μια αξιακή αναβάθμιση θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε και την κρίση των ημερών μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου