Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Συνάντηση βουλευτή Ροδόπης της Ν.Δ. Ε. Στυλιανίδη με τον δήμαρχο Κομοτηνής Γ. Πετρίδη

   Επί τάπητος τέθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν τους δημότες αλλά και η αναπτυξιακή πορεία της Κομοτηνής στη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Παρασκευής ο δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης με τον βουλευτή Ροδόπης της Ν.Δ. κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.
    Ο βουλευτής Ροδόπης της Ν.Δ. κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης αφού ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την φιλοξενία αλλά και για την συνεργασία που ξεκινούν, στο πλαίσιο ενός συντεταγμένου σχεδίου, ανάδειξης και ανάπτυξης  της περιοχής,  στις δηλώσεις τόνισε ότι «ο δήμαρχος μου έθεσε τα βασικά προβλήματα αλλά και τις προτεραιότητες του σχεδιασμού της τοπικής αυτοδιοίκησης στην περιοχή μας. Συζητήσαμε όλες τις πτυχές που συνδέονται με αυτά τα ζητήματα,  συμφωνήσαμε σε όλες τις προτεραιότητες, ότι η Κομοτηνή οφείλει να ενισχυθεί και από άποψη υποδομών αλλά και από άποψη λειτουργικότητας ως διοικητικό κέντρο». Αναφερόμενος ο κ. Στυλιανίδης στις προτεραιότητες αυτές διευκρίνισε ότι «θα πρέπει να αναδειχθεί τουριστικά, θα πρέπει όλες οι συμπληρωματικές αλλά και οι βασικές υποδομές που οδηγούν στον δήμο Κομοτηνής να υλοποιηθούν, για να μπορέσουμε να έχουμε γρήγορα οικονομικά αποτελέσματα» και ανέφερε και το χαρακτηριστικό παράδειγμα του κάθετου άξονα.  «Με την προτεραιότητα να αναδειχθεί η πόλη μας σε πρότυπο κέντρο προσβάσιμης πόλης για όλους» υπογράμμισε ο βουλευτής Ροδόπης και συνέχισε «κάτι που σχετίζεται και με τις ευαισθησίες των κατοίκων της περιοχής και της τοπικής κοινωνίας».» Μιλήσαμε για την τουριστική ανάπτυξη σε όλη την έκταση του δήμου και στην παράκτια ζώνη αλλά και στον ορεινό όγκο». «Συζητήσαμε πρωτοβουλίες που θα μπορούσαν αξιοποιώντας ευρωπαϊκά κονδύλια να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την απασχόληση μεγάλου μέρους του πληθυσμού και στον πρωτογενή, δευτερογενή και  στον τριτογενή τομέα. Με ειδικές αναφορές στην αξιοποίηση των υποδομών που υπάρχουν μέσα και έξω από την πόλη, όπως είναι τα μεγάλα τουριστικά ακίνητα» υπογράμμισε.    
    Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Στυλιανίδης στις πρόσφατες επαφές του στην Γερμανία, «στο πλαίσιο αυτών των επαφών ο δήμαρχος συμμετείχε, στην πρώτη συνάντηση του φόρουμ που έγινε στην Θεσσαλονίκη και  δόθηκε συνέχεια από εμένα, όταν βρέθηκα με τον εκπρόσωπο της Γερμανικής κυβέρνησης, είναι ένα από τα αντικείμενα που θα εξετάσουμε το επόμενο διάστημα. Ποιοι τομείς θα μπορούσαν τεχνοκρατικά να υποστηριχτούν από αυτή την πρωτοβουλία και οικονομικά να αξιοποιήσουν ευρωπαϊκά ή άλλα κονδύλια προκειμένου να φέρουν γρήγορα αποτελέσματα».  « θεωρώ ότι ξεκινάει μια συνεργασία για το καλό του τόπου η οποία ξεπερνά κομματικές, πολιτικές ή ιδεολογικές διαφορές και είναι στραμμένη στην εξυπηρέτηση πρώτων της εθνικής προοπτικής  και της τοπικής ανάκαμψης και ανάδειξης αυτής της περιοχής που είναι και η ιδιαίτερη πατρίδα μας και τόσο πολύ την αγαπούμε όλοι» σημείωσε και κλείνοντας υποστήριξε ότι «είμαι ανοιχτός σε κάθε συνεργασία για το καλό του τόπου».
    Ο κ. Πετρίδης μετά την συνάντηση ευχαρίστησε τον κ. Στυλιανίδη που όπως τόνισε έκτος από την φιλία που τους συνδέει αρκετά χρόνια τους συνδέει και η τεράστια αίσθηση της ευθύνης που έχουνε απέναντι στον τόπο και οι δύο και υπογράμμισε ότι «διαπίστωσα ότι μας συνδέει και η ταύτιση απόψεων σχεδόν σε όλα τα ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη της περιοχής. Πάντα υπήρχε συνεργασία, και πάντα μοιραζόμασταν αυτό που αφορά το καλό της περιοχής. Πλέον με τον νέο μου θεσμικό ρόλο αλλάζει και το επίπεδο της συνεργασίας και θα είναι ουσιαστικότερο».  Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του ο κ. Πετρίδης ανέφερε ότι  «ο κ. Στυλιανίδης απέδειξε ότι δεν είναι ένας πολιτικός που είναι απομακρυσμένος από την ουσία του προβλήματος, απέδειξε ότι γνωρίζει πολύ καλά ζητήματα και του δήμου Κομοτηνής και αισιοδοξώ ότι η συνεργασία μας θα είναι πολύ καλή».  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου