Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Μέρα μνήμης για τον Αλέξη η 6η Δεκεμβρίου

   Μαθητές και φοιτητές από διάφορες σχολεία και σχολές του Δ.Π.Θ  συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης  και πραγματοποίησαν πορεία προς τη αστυνομική διεύθυνση Ροδόπης, για να τιμήσουν τη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ο οποίος είχε πέσει νεκρός, στα Εξάρχεια από τις σφαίρες του ειδικού φρουρού Επ. Κορκονέα.  Να δώσουν μαζικό «παρών» στη πορεία κάλεσαν από την πλευρά τους τόσο η νεολαία του ΣΥΝ όσο και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Πορείες και συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν ακόμη σε διάφορες περιοχές της Αθήνας αλλά και σε πολλές μεγάλες πόλεις της χώρας. Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από την πλατεία Κομοτηνής την ειρηνική πορεία τους, κατευθύνθηκαν προς το Αστυνομικό Μέγαρο, όπου παρέμειναν για λίγη ώρα φωνάζοντας συνθήματα στα ματ που είχαν συγκεντρωθεί και πηγαίνοντας στην παλιά νομική όπου κατέληγε η πορεία στον δρόμο έβαζαν κάδους απορριμμάτων, δημιουργώντας οδοφράγματα και εμποδίζοντας την διέλευση της διμοιρίας των ματ που τους ακολουθούσε.  
Ο αδικοχαμένος μαθητής Αλ. Γρηγορόπουλος

   Το μέλος της αριστερής ενότητας Χρύσα Πάντου δήλωσε πως «αν πριν τρία χρόνια η δολοφονία ενός 16χρονου ήταν η αρχή για να βγει η νεολαία στο δρόμο, να οργιστεί και να απαντήσει στην επίθεση που δεχόταν, σήμερα περισσότερο από ποτέ η κρατική δολοφονία εκείνου του 16χρνου είναι μια δολοφονία ολόκληρης της κοινωνίας». Εκτιμώντας συνάμα πως «αυτή η συγκυβέρνηση πήρε την πρώτη της απάντηση από τις μεγάλες απεργίες των τελευταίων ημερών», κάλεσε τη νεολαία και τους εργαζόμενους «να βγουν στο δρόμο και να επικαιροποιήσουν τον Δεκέμβριο του 2008», διότι «από ’δω και πέρα το ζητούμενο είναι να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις». Παράλληλα, αναφέρθηκε στα προβλήματα του φοιτητικού κόσμου: «Τώρα που στα πανεπιστήμιά μας εφαρμόζεται και πρακτικά ο νόμος Διαμαντοπούλου, και που υπάρχουν προβλήματα με τη σίτιση, τη θέρμανση που δεν έχουμε – ο πρύτανης μάλιστα απειλεί ότι θα κλείσει τη σχολή αν δεν υπάρχει πετρέλαιο – με τα συγγράμματα που χάνονται, με τα πάσο που πληρώνουμε, με τα συμβούλια διοίκησης που συγκροτούνται, είναι η ώρα που καλούμαστε να δώσουμε τους δικούς μας αγώνες μετά τον Δεκέμβριο του 2008», κατέληξε.

   Στην πορεία συμμετείχαν ακόμη μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου και ανένταχτοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου