Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Ολοκληρώθηκε το 38ο Φεστιβάλ ΚΝΕ και Οδηγητή στην Κομοτηνή



Με σύνθημα «Δίνε το χέρι σε όποιον σηκώνεται… Εσύ να πάρεις πρέπει την εξουσία…»
    Ο πολιτισμός και η τέχνη συναντούν για άλλη μια χρονιά την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή, που στην Κομοτηνή άρχισε την Παρασκευή στις 7.30 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία. Πρόκειται για το 38ο Φεστιβάλ, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από τη μεταπολίτευση κι έπειτα και αποτελεί πολιτιστικό σταθμό και το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός της νεολαίας στην Ελλάδα, με δεκάδες χιλιάδες κόσμου να συμμετέχουν σε όλες τις πόλεις της χώρας, με πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις, που αφορούν στη μουσική, το θέατρο, το χορό, τον κινηματογράφο κ.α Φέτος στην Κομοτηνή οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν συναυλία από μαθητικά συγκροτήματα, θεατρική παράσταση με τίτλο «Η άνοδος και η πτώση του κυρίου Γκρόσαπ», μουσικό αφιέρωμα στο Μάνο Λοϊζο και ομιλία της Σούλας Βλησίδου, μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

   Η νομαρχιακή οργάνωση της ΚΝΕ απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους νέους και τις νέες της περιοχής και όχι μόνο να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις και να στηρίξουν το Φεστιβάλ, ενώνοντας τις φωνές τους ενάντια στις εφαρμοζόμενες πολιτικές, που πλήττουν τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Σύνθημα των διοργανωτών είναι οι στίχοι «Δίνε το χέρι σε όποιον σηκώνεται…» (Γκόρκι)… «Εσύ να πάρεις πρέπει την εξουσία…» (Μπρεχτ). Όπως τόνισε ο Αρχοντής Καραγκιόζης από τη νομαρχιακή της ΚΝΕ, «το φεστιβάλ αυτό αποτελεί τόπο συνάντησης μαθητών, φοιτητών, ανέργων και εργαζομένων, που καλούνται να επιλέξουν τον δρόμο της ρήξης και της ανατροπής με την πολιτική που ενισχύει το κεφάλαιο, την πολιτική της Ε.Ε. που εξαθλιώνει τους εργαζόμενους και τα παιδιά τους, την νεολαία της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων».    «Στο Φεστιβάλ έχουν συμμετάσχει κατά καιρούς σπουδαίοι καλλιτέχνες που άφησαν το στίγμα τους στον πολιτισμό της χώρας μας, όπως ο Μάνος Λοϊζος, ο Μάνος Κατράκης, ο Γιάννης Ρίτσος, καθώς και πολλοί νέοι σύγχρονοι καλλιτέχνες, οι οποίοι έκαναν τα πρώτα τους βήματα στο Φεστιβάλ και πρόσφεραν την τέχνη τους στην εργατική τάξη. Παράλληλα υποστηρίζεται η ερασιτεχνική πρωτοβουλία στο φεστιβάλ» υπογράμμισε. «Το σύνθημα που επιλέγει φέτος αντικατοπτρίζει και την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ προς τη νεολαία, που την καλεί σε αγώνα, σε ρήξη και ανατροπή με την εξουσία των μονοπωλίων, με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που εξαθλιώνει το λαό και ενισχύει τους μεγαλοεπιχειρηματίες, τους μεγαλοβιομηχάνους και τους τραπεζίτες» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «Καλούμε κάθε νέο και νέα, κάθε εργαζόμενο, φοιτητή, μαθητή, άνεργο που πλήττεται από την πολιτική που ενισχύει τα μονοπώλια και στηρίζεται από την Ε.Ε. να επιλέξει να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, να παλέψει στο πλευρό του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ενάντια στην πολιτική που τον εξαθλιώνει και για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης που ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες, που ενισχύει την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα και εναντιώνεται στην πολιτική, που ενισχύει το κεφάλαιο και την Ευρωπαϊκή Ένωση».
   Από την πλευρά της η Βάνα Δινδίνη, μέλος της Κομμουνιστικής Νεολαίας, σημείωσε πως «το Φεστιβάλ της ΚΝΕ είναι ένας τόπος στον οποίο συναντιέται η λαϊκή αγανάκτηση με την πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ». «Είναι μακριά από χορηγούς», διευκρίνισε, «χτίζεται μόνο από το μεράκι των φίλων και μελών του κόμματος. Καλούμε όλον τον κόσμο της Κομοτηνής, που πλήττεται από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης, που βαθαίνει όλο και περισσότερο. Πρέπει όλοι να συμμετέχουν για να δώσουμε και μια δυναμική απάντηση, ότι δε θα πληρώσουμε άλλο την πλουτοκρατία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου