Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Αφιέρωμα: στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από την γέννηση του

   Αφιέρωμα στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, με αφορμή την συμπλήρωση των 100 χρόνων από την γέννηση του, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της παρασκευής 9 Δεκεμβρίου, στην πολιτιστική κίνηση Ροδόπης, από τα μέλη του και με μεγάλη προσέλευση κόσμου.
    Το Μέλος της πολιτιστικής κίνησης Ροδόπης κ. Κώστας Μαυρίδης εξήγησε τα όσα περιλάμβανε η εκδήλωση τονίζοντας ότι  «προσπαθήσαμε να μην είμαστε καθαρά ακαδημαϊκοί στην παρουσίαση του,  να δώσουμε μια σφαιρική εικόνα για το τι άνθρωπος ήταν ο Παπαδιαμάντης και τι είδους λογοτέχνης, παρουσιάζοντας αποσπάσματα από όλο το εύρος του έργου του, ταυτόχρονα ακούγετε μελοποιημένη μουσική και δυο τραγούδια σε στίχους του Παπαδιαμάντη και ακολουθεί ένα ντοκιμαντέρ με θέμα τη ζωή του». 
Αναφερόμενος στον στόχο της εκδήλωσης ο κ. Μαυρίδης υπογράμμισε ότι «είμαστε χαρούμενοι που το κάνουμε αυτό γιατί ο Παπαδιαμάντης ήταν ένας μεγάλος λογοτέχνης και πολύ συχνά παρεξηγημένος  ή περιθωριοποιημένος λόγο της γλώσσας που χρησιμοποιεί και χρειάζεται κάποιος να έχει εμβαθύνει στα ελληνικά για να μπορέσει να απολαύσει τον πλούτο των λέξεων που χρησιμοποιεί, την ομορφιά της ελληνικής γλώσσας στην ποιο βαθιά της, την ποιο  εσωτερική της έκφραση. Γι’αυτό και οι νέοι δεν τον έχουν πλησιάσει τόσο πολύ, ελπίζουμε με αυτήν την εκδήλωση να αλλάξουμε λίγο αυτό το κλίμα».     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου