Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Επισκέψεις της ομοσπονδίας των Βαλκανίων η «ΡΩΜΥΛΙΑ»

 επίσκεψεις στην Ελλάδα με ένα γεμάτο πρόγραμμα πραγματοποίησε η ομοσπονδία των Βαλκανίων η «Ρωμυλία». Οι επισκέψεις περιλάμβαναν και σταθμούς στην Θεσσαλονίκη, την Καβάλα, την Ξάνθη και την Κομοτηνή. .


   Στην Κομοτηνή ο πρώτος σταθμός τους ήταν το Τουρκικό προξενίο όπου συναντήθηκαν και μίλησαν με τον πρόξενο Μουσταφά Σαρνίτς ενώ στην συνέχεια επισκέφτηκαν τον ψευδομουφτή  Ιμπραήμ Σερίφ, την ένωση Τούρκων δασκάλων δυτικής Θράκης, τον βουλευτή Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν, όπου τους έδωσε πληροφορίες για τις επαφές του στις Βρυξέλλες και τον αντιδήμαρχο Κομοτηνής Ριτβάν Μολλά Ίσα και τον πρόεδρο του κόμματος ισότητας – φιλίας και ειρήνης. Στην συνέχεια παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στην τουρκική νεολαία Κομοτηνής και στην συνέχεια παραβρέθηκαν στο ετήσιο μνημόσυνο του Σαδίκ
   Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα δικαιώματα και τη θέση της Συνθήκης της Λωζάννης στην Τούρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης όπως ανέφεραν, ασχολήθηκαν επίσης με τα θέματα που σχετίζονται με τα αντικείμενα που ορίζονται από την συνθήκη της Λωζάννης, όπως το καθεστώς του Πατριαρχείου, για το οποίο τόνισαν ότι έχει διατυπωθεί η άποψη για την ύπαρξη της προφορικής συμφωνίας.
 Συνεχίζουν να προκαλούν το δημόσιο αίσθημα με τις δηλώσεις τους αυτές και να παραπληροφορούν τον κόσμο για να δημιουργήσουν κλίμα που παραπέμπει σε άλλες εποχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου