Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Ο οικισμός του Ηφαίστου σε πρόγραμμα παρέμβασης που υλοποιεί η δημοτική επιχείρηση «Καραθεοδωρή ΑΕ»

Σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα που έχει σκοπό τη δημιουργία στρατηγικών ανάπτυξης μέσα από κοινωνικές και οικονομικές παρεμβάσεις σε υποβαθμισμένες περιοχές που βρίσκονται στο κέντρο ή πλησίον του κέντρου του δήμου  έχει ενταχθεί ο οικισμός του Ηφαίστου. Το πρόγραμμα αυτό που εντάσσεται στο πλαίσιο Ελλάδα – Βουλγαρία, κύριος φορέας διαχείρησης είναι ο Δήμος Κομοτηνης και συγκεκριμένα η δημοτική επιχείρηση Καραθεοδωρή ΑΕ που είναι μια αναπτυξιακή εταιρεία που δημιουργήθηκε ως ένα εργαλείο ανάπτυξης του δήμου και των επιχειρήσεων του. Για το πρόγραμμα αυτό αλλά και για τους στόχους της για την δημοτική επιχείρηση μίλησε η πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης «Καραθεοδωρή ΑΕ» Όλγα Τσετινέ.
     Σε πρόγραμμα παρέμβασης ο οικισμός Ηφαίστου όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης «Καραθεοδωρή ΑΕ» Όλγα Τσετινέ που ανακοίνωσε ότι  «όταν ανέλαβα την επιχείρηση την βρήκα με μόλις ένα πρόγραμμα, αλλά το τελευταίο διάστημα εγώ και οι συνεργάτες μου έχουμε καταθέσει αρκετές προτάσεις ειδικά στο πλαίσιο Ελλάδα - Βουλγαρία, έχουμε μελετήσει προτάσεις και για άλλες επιχειρήσεις του δήμου και έχουμε αναλάβει ουσιαστικά τον συντονισμό ενός ευρωπαϊκού προγράμματος που είναι κύριος φορές διαχειρίσεως ο δήμος Κομοτηνής, στο πρόγραμμα αυτό μετέχει ο δήμος Κομοτηνής και κάποιοι άλλοι δήμοι από την Ευρώπη με σκοπό τη δημιουργία στρατηγικών ανάπτυξης μέσα από κοινωνικές και οικονομικές παρεμβάσεις σε υποβαθμισμένες περιοχές που βρίσκονται στο κέντρο ή πλησίον του κέντρου του δήμου και στο πλαίσιο αυτό εμείς κοιτάξαμε σαν περιοχή του προγράμματος, την περιοχή του Ηφαίστου».
    Για την τεχνογνωσία που απέκτησαν συμμετέχοντας σε μια επίσκεψη σε έναν Δήμο του Βελγίου που ήδη έχουν γίνει κάποιες παρεμβάσεις μίλησε η πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης «Καραθεοδωρή ΑΕ» που τόνισε ότι «ήμασταν πρόσφατα σε έναν δήμο του Βελγίου και πήραμε μέρος σε μια συνεργασία για το πως μπορούμε να κάνουμε τις παρεμβάσεις μας, τις δράσεις μας, να αποκτήσουμε καλύτερες πρακτικές, ώστε μετά το τέλος του προγράμματος που είναι στο τέλος του 2012 να μπορέσει ο δήμος Κομοτηνής να έχει ένα ολοκληρωμένο πλάνο ανάπλασης της συγκεκριμένης περιοχής η οποία θα μπορέσει να χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια».
     Στους στόχους της για την δημοτική επιχείρηση αναφέρθηκε η κα. Τσετινέ «οι στόχοι για την επιχείρηση είναι να λειτουργήσει με ποιοτικά κριτήρια, δηλαδή το κέρδος. Ταυτόχρονα όμως με το κέρδος θέλω η επιχείρηση να είναι ένας μοχλός ανάπτυξης για την περιοχή, να μπορέσουμε να φέρουμε γνώση και έργα ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε πιο όμορφη τη ζωή των κατοίκων του δήμου Κομοτηνής, των παιδιών μας και να γίνει η πόλη μας ένας τόπος έλξης τουριστικός».
     Ερωτηθείς για το πρόγραμμα παρέμβασης στον Οικισμό του Ηφαίστου, αν θα γίνει κάτι αντίστοιχο και σε άλλες περιοχές του Δήμου η κα. Τσετινέ  υπογράμμισε ότι «το συγκεκριμένο πρόγραμμα που αφορά την περιοχή του Ηφαίστου «τρέχει» εδώ και 1,5 χρόνοι περίπου, άρα δεν μπορεί να μπει στο συγκεκριμένο πρόγραμμα τίποτα άλλο, σαν περιοχή παρέμβασης, αλλά σίγουρα θα υπάρξουν και άλλα προγράμματα στο οποίο μπορεί να μην αφορά υποβαθμισμένες περιοχές, αλλά να αφορά αναπλάσεις, περισσότερο πράσινο, τα μελετάμε όλα και θα πάρουμε πιστεύω τις σωστές αποφάσεις. Βλέπουμε πρώτα τις ανάγκες του δήμου, δεν πάμε στα «τυφλά» στα προγράμματα, σχεδιάζουμε το μέλλον μας, σχεδιάζουμε τι θέλουμε εμείς για τους δημότες μας και πλέον δουλεύουμε.  

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος6:21:00 π.μ.

    Δεν μπορώ να ευχαριστήσω αρκετά τη χρηματοδότηση της υπηρεσίας lemeridian και να ενημερώσω τους ανθρώπους για το πόσο ευγνώμονες είμαι για όλη τη βοήθεια που δώσατε εσείς και το προσωπικό της ομάδας σας και ανυπομονώ να συστήσω τους φίλους και την οικογένειά τους εάν χρειάζονται οικονομική συμβουλή ή βοήθεια @ ποσοστό 1,9% Επιχειρηματικό Δάνειο .Via Contact:. lfdsloans@lemeridianfds.com / lfdsloans@outlook.com. WhatsApp ... + 19893943740. Συνεχίστε τη σπουδαία δουλειά.
    Ευχαριστώ, Busarakham.

    ΑπάντησηΔιαγραφή