Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Το πανηγυράκι της χαράς και της δημιουργίας - Πανηγυρική τελετή λήξης σχολικής χρονιάς των παιδικών δημοτικών σταθμών του Δήμου Κομοτηνής

   Οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Κομοτηνής πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τετάρτης 15 Ιουνίου  στο μικρό παρκάκι αποχαιρετιστήριο ξεφάντωμα των φιλοξενουμένων νηπίων τους. Ένα μεγάλο πανηγύρι χαράς και δημιουργίας έλαβε χώρα σ’ ένα διαμορφωμένο χώρο από τις παιδαγωγούς του Κέντρου Μέριμνας και Αλληλεγγύης, όπου με τα παιδιά έφτιαξαν διάφορες συνθέσεις με υφάσματα, χαρτοπετσέτες και άμμο, μενταγιόν και καρφίτσες, κολλάζ με θέμα την θάλασσα, ζωγραφική με βόλους και εμπνευσμένη από την φύση, κοσμήματα με χρωματιστά μακαρόνια και τσάντες με δίχτυ. Με πολύ κέφι και χαρά και δημιουργικές δράσεις αποχαιρέτησαν μια χρονιά του νηπιαγωγείου.
      Ο πρόεδρος του κέντρου μέριμνας και αλληλεγγύης του Δήμου Κομοτηνής κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος,  μιλώντας για την εκδήλωση τόνισε ότι «Σήμερα έχουμε γιορτή, γιορτάζουν τα παιδιά, γίνεται ένα ωραίο πανηγυράκι, όπου θα μας δείξουν ένα μικρό δείγμα από τη δουλειά που έκαναν όλη τη χρόνια. Θέλω να ευχαριστήσω τα παιδιά, τους γονείς, που ήρθαν σε αυτήν τη γιορτή και ιδιαίτερα όλους τους παιδαγωγούς των δημοτικών παιδικών σταθμών, γιατί δίνουν τον εαυτό τους πάνω σε αυτό που κάνουν, δείχνουν τις δεξιοτεχνίες τους, μαθαίνουν τη συλλογικότητα, μαθαίνουν πολλά πράγματα στην προσχολική αυτή ηλικία».
   Αναφερόμενος στην δύσκολη οικονομική συγκυρία ο κ. Σωτηρακόπουλος  μίλησε μεταξύ άλλων για τις θέσεις εργασίας που ζήτησαν υπογραμμίζοντας ότι «ο Δήμος έχει κοινωνική ευαισθησία και θα προσπαθήσει να βοηθήσει τους παιδικούς σταθμούς. Είχαμε ζητήσει 35 θέσεις για βρεφονηπιοκόμους, αυτή είναι η ανάγκη μας για να καλύψουμε τα περισσότερα παιδιά της πόλης μας, αλλά δυστυχώς εγκρίθηκαν μόλις 25 θέσεις. Ο Δήμαρχος Κομοτηνής μας υποσχέθηκε ότι δεν θα πάρει καμία θέση σε άλλο τομέα του Δήμου και θα τις διαθέσει όλες για την κάλυψη αναγκών των παιδικών σταθμών μας. Βλέπετε ότι είναι δύσκολες οι συνθήκες, θα υπάρχουν και κάποιοι γονείς που δυστυχώς δεν θα μπορέσουμε να πάρουμε τα παιδιά τους. Προτεραιότητα έχουν οι εργαζόμενες μητέρες, οι άπορες οικογένειες, οι πολύτεκνες οικογένειες και όσες ανήκουν σε άλλες δύσκολες οικονομικές συνθήκες».  
     Η προϊσταμένη του 4ου παιδικού δημοτικού σταθμού και εκπρόσωπος των εργαζομένων των παιδικών σταθμών του Δήμου Κομοτηνής  κα. Ρωξάνη Ζαριάνη, μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι «Σήμερα είναι μία μέρα χαράς για όλα τα παιδιά των παιδικών σταθμών, έχουν μαζευτεί όλα τα παιδιά για να γιορτάσουμε τη λήξη της φετινής χρονιάς με διάφορες δραστηριότητες που γίνονται στα εργαστήρια. Είναι ένα δείγμα της δουλειάς που γίνονται στους παιδικούς σταθμούς σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Τα εργαστήρια που έχουμε γίνονται διάφορες κατασκευές όπως βραχιόλια, καρφίτσες, διάφορες τεχνικές ζωγραφικής, παιδαγωγικά παιχνίδια και κολάζ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου