Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Ομαδική έκθεση ζωγραφικής από τον ΜΟΚ

     Εγκαινιάστηκε την Τετάρτη 15/6, από τον Μορφωτικό Όμιλο Κομοτηνής, η έκθεση ζωγραφικής της ομαδικής εκθέσεως νέων ερασιτεχνών ζωγράφων, του εργαστηρίου ζωγραφικής του Ομίλου. Η έκθεση προσέλκυσε πλήθος κόσμου ενώ φιλοξενήθηκε στο νέο στο νέο κτίριο του Λαογραφικού και Ιστορικού Μουσείου μέχρι το Σάββατο.
 Ο δάσκαλος του τμήματος αγιογραφίας του ΜΟΚ κ. Στέφανος Τζώγας, τόνισε ότι «Σήμερα πραγματοποιείται η ετήσια έκθεση του Μορφωτικού Ομίλου Κομοτηνής, με έργα από το τμήμα αρχαρίων οι οποίοι έχουν ξεκινήσει πέρυσι τα μαθήματα αγιογραφίας, αλλά και από το τμήμα προχωρημένων που ασχολούνται εδώ και 4-5 χρόνια. Είναι μία ευχάριστη ασχολία για τους μαθητές, να περνάνε τον ελεύθερο χρόνο τους δημιουργικά και πνευματικά γιατί όσοι ασχολούνται με την αγιογραφία πρέπει να έχουν μία κάπως σχετική επαφή με τα πνευματικά. Είναι πολύ ευχάριστο που βρίσκομαι και εγώ σε μία ωραία παρέα πνευματική, συζητούμε τέτοια θέματα και ασχολούμαστε με θέματα της αγιογραφίας. Πρεσβεύουμε την Μακεδονική Σχολή, στην οποία οι καλλιτέχνες της προέρχονται από τη Μακεδονία, όπου τέτοια έργα έχουμε στο Πρωτάτο του Αγίου Όρους, σε πολλά μοναστήρια στο Κόσσοβο και στη Θεσσαλονίκη. Ευχαριστώ τον ΜΟΚ που μου δίνει την ευκαιρία να ασχοληθώ με το αντικείμενο και να μεταφέρω τις γνώσεις μου στους συντοπίτες μου. Στη σημερινή έκθεση έχουμε γύρω στα 40 έργα από 10 μαθητές».  
Η εικαστικός-καλλιτέχνης κ. Άννα Παπαλεξάνδρου, επισήμανε ότι «Συμπληρώθηκε άλλη μία χρονιά της σχολής του ΜΟΚ, όπου διδάσκω ζωγραφική σε παιδιά. Ελπίζω να πάμε ακόμη καλύτερα την επόμενη σεζόν, όχι πως και φέτος δεν ήταν μία καλή χρονιά, απλά φέτος επειδή δεν μπορέσαμε να διευκολυνθούμε σε έναν καλό και άνετο χώρο αντιμετωπίζαμε κάποιες δυσκολίες στην αρχή τις οποίες ξεπεράσαμε. Το τμήμα αποτελείται από 16 παιδιά του δημοτικού και είχαμε και ένα τμήμα ενηλίκων γύρω στα 10 άτομα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου