Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ :Τεράστια επιτυχία για το «This is Greece» από το σύλλογο «Γυναίκα και Δημιουργία»

Σε κείμενο Γεωργίας Συμεωνίδου και σκηνοθεσία Άννας Μαχαιροπούλου
   Τεράστια επιτυχία σημείωσε  η επιθεώρηση «This is Greece»  που παρουσίασε ο σύλλογος Γυναικών Ν. Ροδόπης «Γυναίκα και Δημιουργία», το διήμερο Τρίτη και Τετάρτη, στο χειμερινό ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής. επιθεώρηση «This is Greece». Πρόκειται για μια σατιρική επιθεώρηση της πραγματικότητας που ζει ο Έλληνας. Ευφυείς διάλογοι, τραγελαφικά γεγονότα που συμβαίνουν σήμερα καθήλωσαν το κοινό και χάρισαν
           Η συγγραφέας Γεωργία Συμεωνίδου υπογράμμισε ότι  «η σάτιρα ταξιδεύει την πραγματικότητα πιο μακριά. Πολλοί ήταν αυτοί που θέλησαν να «ταξιδέψουν», με την παράσταση, να δουν τα κακώς κείμενα, αλλά και την ελπίδα, μέσα από τους στίχους του τραγουδιού, «This is Greece, υπάρχει ελπίς και είμαστε εμείς».  
   Αναφερόμενή στο έργο η κ. Συμεωνίδου υποστήριξε ότι «ήταν μια ιδέα που μου ήρθε πέρυσι το καλοκαίρι, ολοκληρώθηκε και σχηματίστηκε στο μυαλό μου την περίοδο των εκλογών, πρόσθεσα όμως πολλά στοιχεία και στην συνέχεια. είναι μια σάτιρα, που αφορά στην επικαιρότητα και σε όσα συμβαίνουν στη χώρα. Αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε κάποιες καταστάσεις που δεν τις γνωρίζουμε. Και αυτό που ήθελα να περάσω μέσα από τα κείμενά μου είναι ότι πρέπει να ξαναβρούμε αυτό που πραγματικά είμαστε, για να κάνουμε μια καινούρια αρχή και να ανατρέψουμε αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε».
  Ερωτηθείς για το αν ασχολείται με την συγγραφή η κα. Συμεωνίδου τόνισε ότι «γράφω όταν θέλω να εκτονωθώ άλλα κάτι τέτοιο έγραψα πρώτη φορά. Συνήθως γράφω στίχους».   
Άννα Μαχαιροπούλου, «Συνεργάζομαι με τον σύλλογο εδώ και αρκετά χρόνια, γνωρίζω τις δυνατότητες τους,  έχουμε αναπτύξει κώδικες επικοινωνίας που κάνουν τη δουλειά πιο εύκολη. Όλη η θεατρική ομάδα αγκάλιασε το έργο και ενθουσιαστήκαμε και δουλέψαμε όλη την χρονιά αποσπασματικά. Η παράσταση κινείται στα μέτρα της παλιάς επιθεώρησης, με σκετσάκια τα οποία συνδέονται θεματικά μεταξύ τους. Η μουσική του Εφραιμίδη αμέσως ανέδειξε αρκετά στοιχεία μέσα στην παράσταση και έδωσε ένα άλλο πνεύμα».
      Αναφορικά με την σκηνοθεσία έργων που απαρτίζεται από ερασιτέχνες ηθοποιούς και τον βαθμό δυσκολίας η κα. Μαχαιροπούλου τόνισε ότι  «Δεν είναι τόσο εύκολο να δουλεύεις με ερασιτέχνες γιατί δεν γνωρίζουν κάποιους κανόνες και απαιτείται πολύς χρόνος αλλά είναι μια άλλη μεταχείριση».
    Συντελεστές της παράστασης: Κείμενο – στίχοι: Γεωργία Συμεωνίδου, σκηνοθεσία: Άννα Μαχαιροπούλου, μουσική: Γιώργος Εφραιμίδης. Παίζουν με σειρά εμφάνισης οι: Σούλα Τοπτσή, Βέτα Κυρέζογλου, Δανάη Δερμεντζοπούλου, Χριστίνα Γρηγοριάδου, Βιβή Κολεντζαρίδου, Λεμονιά Μενή, Εύα Σκότη, Γεωργία Συμεωνίδου, φιλική συμμετοχή: Τάκης Ιγγλέζος.
   Ενορχήστρωση «This is Greece» και «Τις πταίει»: Ίαν Γκάμπριελ Εφραιμίδης, πληκτροφόρα όργανα: Μαρίνος Τόκας, εκτέλεση «γιαβόλ κομαντάντ»: Φιλαρμονική Δήμου Κομοτηνής, φωτισμός: Δημήτρης Τζατζανάς, σκηνικά: Σιδέρης Πατσαβούδης. Όπως λένε οι συντελεστές σας καλούνε να δείτε μια σύγχρονη σάτιρα των γεγονότων και καταστάσεων που βιώνουμε.
Η παράσταση θα ξανά παρουσιαστεί στο κοινό της Κομοτηνής την Τρίτη και την Τετάρτη 14 και 15 Ιουνίου. Για κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο: 25310 27484              25310 27484 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου