Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΤΟΓΑΝ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΜΙΝΕ ΣΤΗΝ


Συνοδευόταν από τον Υπουργό Επικρατείας της Τουρκίας και Διαπραγματευτή Εγκεμέν Μπαγίς

   Την προεκλογική εκστρατεία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υπηρέτησε στην κατά τα άλλα ιδιωτική περιοδεία της στη Ροδόπη, η σύζυγός του, Εμινέ Ερντογάν που επισκέφθηκε το Κικίδιο, την Φιλλύρα και το Τουρκικό προξενίο και την νεολαία στην Κομοτηνή, συνοδευόμενη από τον Υπουργό Επικρατείας Εγκεμέν Μπαγίς και πολυμελή αποστολή.

   Η Εμινέ Ερντογάν  πήγε αρχικά στο Κικίδιο της Ροδόπης όπου παρακολούθησε τελετή «καλύτερης ανάγνωσης κορανίου» που οργάνωσε ο ψευδομουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, ο οποίος στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων ότι «Η κυρία Εμινέ Ερντογάν που είναι γνωστή ακόμη από τα φοιτητικά της χρόνια για τους αγώνες που έδωσε για την ανθρωπιά και τους ανθρώπους μέσα από τις γυναικείες οργανώσεις, σήμερα με τον ερχομό της εδώ, αποδεχόμενη την πρόσκληση μας, μας τίμησε και μας έδωσε εδώ στην Δυτική Θράκη το μεγαλύτερο βραβείο. Την ευχαριστούμε και ευχόμαστε ολόψυχα να είναι υγιής. Μεταξύ μας βρίσκεται επίσης και ο πολύ αξιότιμος υπουργός επικρατείας Εγεμέν Μπαγίς. Πριν από 3-4 μήνες είχαμε κάτσει δίπλα-δίπλα σε μια διεθνή εκδήλωση. Κατά σύμπτωση ήμασταν μαζί και στο γεύμα. Δίνοντας μου το τηλέφωνο και την κάρτα του μου είπε : ¨Σε λίγες μέρες θα συναντηθώ στις Βρυξέλλες με τον πρωθυπουργό σας τον Παπανδρέου. Πείτε μου ποια είναι τα προβλήματα σας στη Δυτική Θράκη και εγώ προσωπικά θα του τα μεταφέρω. Αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα που επιθυμείτε να του μεταφέρω σας παρακαλώ να με αναζητήσετε¨. Μήνες αργότερα πια τον ευχαριστώ και ευχόμαστε να είναι καλά.Επίσης ανάμεσα μας βρίσκεται και ο δικός μας βουλευτής Κωνσταντινούπολης Μεχμέτ Μουεζίνογλου του οποίου την πόρτα χτυπάμε χωρίς να σκεφτούμε αν είναι νύχτα ή μέρα. Πάντοτε τον ανησυχούμε χωρίς να σκεφτούμε αν είναι νύχτα ή μέρα. Και σήμερα δίνει έναν για να γίνει βουλευτής Αδριανούπολης. Μακάρι να μπορούσαμε να τον βοηθήσουμε με τις ψήφους μας. Οι προσευχές μας τον συνοδεύουν. Από εδώ απευθύνομαι στην πολύ αξιότιμη σύζυγο του πρωθυπουργού μας. Πρώτα ο Θεός θα θέλαμε να δούμε τον Μουεζίνογλου να γίνει υπουργός      γείας».
    Όσον αφορά τα μαθήματα κοράνιου ο κ. Σερίφ δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «Εμείς εδώ και 5 χρόνια με τα περίπου 90 Μαθήματα Κορανίου μας, προσπαθούμε να υπηρετήσουμε τους Τουρκομουσουλμάνους ανθρώπους μας στη Δυτική Θράκη. Ο στόχος μας είναι ο εξής : Εμείς ως μουσουλμάνοι που έχουμε ως πλαίσιο ζωής το Κοράνι, προσπαθούμε να το διδάξουμε σε όλους τους μουσουλμάνους αδελφούς μας».
    Ο βουλευτής Μουεζίνογλου είπε μεταξύ άλλων«καταρχάς ως ένας μέλος σας εδώ, ως ένας αδερφός σας που γεννήθηκε και πέρασε την μισή του ζωή εδώ ως Έλληνας πολίτης, θα ήθελα να πω στην Ελληνική κυβέρνηση ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι καλοί άνθρωποι, πολιτισμένοι άνθρωποι, ανεκτικοί, εργατικοί, άνθρωποι έτοιμοι να αγκαλιάσουν τον κόσμο. Από αυτούς τους ανθρώπους κακία δεν βγαίνει. Αυτοί οι άνθρωποι είναι υπερήφανοι που είναι Έλληνες πολίτες, άνθρωποι που προσπαθούνε  να κάνουν καλοσύνες και  όμορφα πράματα. Αυτοί οι άνθρωποι είναι ο πλούτος, η ομορφιά και το πλεονέκτημα της Ελλάδας. Σας παρακαλώ λοιπόν μην τους βλέπετε ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Εμείς δεν κάναμε λάθη σε αυτά τα χώματα. Ζώντας εδώ με τους Έλληνες γείτονες και φίλους μας, ο ένας δίπλα στον άλλο, χέρι-χέρι στήσαμε αδερφικές φιλίες. Κατά καιρούς υποστήκαμε βάσανα από λάθη των διοικήσεων. Ο καιρός όμως άλλαξε. Κατά την περίοδο που πέρασε –όπως ανέφερα λίγο πριν- με τα γενναία βήματα του πρωθυπουργού Καραμανλή και της κυβέρνησης του καθώς και με τα γενναία βήματα του πρωθυπουργού μας Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν, πλέον η φιλία έχει φθάσει σε καλό σημείο».
    Ακολούθησε η επίσκεψή της στη Φιλλύρα για την τελετή περιτομής του εγγονού του Σαδίκ, επίσημο λόγο άλλωστε της επίσκεψής της.
   Συναντήθηκε με τον Τούρκο Πρόξενο στο Προξενείο της Κομοτηνής η Εμινέ Ερντογάν, μαζί με τον Εγκεμέν Μπαγίς και τα στελέχη της ομάδας, περπάτησαν στους δρόμους της πόλης από το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής, μέχρι την «Τουρκική Ένωση Νεολαίας». Εκεί τους υποδέχτηκαν εκατοντάδες άτομα από την μειονότητα γεμίζοντας.
   Μέσα στην αίθουσα παρουσιάσθηκε η έκθεση κεραμικής της Ζεϊνέπ Τεβφίκογλου, που προκάλεσε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Εμινέ Ερντογάν. Επίσης υπήρχε και μικρή έκθεση με παραδοσιακές φορεσιές και αντικείμενα από την καθημερινότητα της μειονότητας.
   Στην αυλή χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς και πραγματοποιήθηκαν μικρές συναυλίες των ομάδων της νεολαίας, που με ενδιαφέρον παρακολούθησαν η κ. Ερντογάν και ο κ. Μπαγίς.
    Ευχαριστημένη δήλωσε στην ομιλία της στης νεολαία η Εμινέ από την φιλοξενία που τους έκανε η «Τουρκική» Μειονότητα και ότι απόλαυσαν την φιλοξενία αυτή σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Είπε ότι από το 2004 που άρχισαν τις επισκέψεις στην Αθήνα, έγιναν πολλές θετικές εξελίξεις και στις δυο χώρες. Σε όλο το χρονικό διάστημα εκείνο ανέφερε ότι συμμερίζονται τα προβλήματα και την ευτυχία της μειονότητας, παρόλο που βρίσκονται σε άλλη χώρα. Ζήτησε από την μειονότητα να προστατεύσει και να διατηρήσει τον πολιτισμό της και ιδιαίτερα τη μητρική της γλώσσα και ότι μόνο έτσι η μειονότητα μπορεί να επιβιώσει και να σταθεί όρθια, δυνατή μπροστά στις περιστάσεις.
   Το βράδυ συναντήθηκε με τους παράγοντες της μειονότητας σε γεύμα στην Κομοτηνή, όπου βρέθηκαν ο βουλευτής Τσετίν Μάντατζη και ο ψευφομουφτής Αχμέτ Μετέ, από την πλευρά της Ξάνθης. ο βουλευτής Κωνσταντινούπολης του AKP και υποψήφιος βουλευτής Αδριανούπολης στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές, Μεχμέτ Μουεζίνογλου που κατάγεται από εδώ και ο τούρκος Πρέσβης της Αθήνας Χασάν Γκογούς. Ο σκοπός αυτής της επίσκεψης ήταν η συμμετοχή στις εκδηλώσεις της μειονότητας και το μήνυμα στήριξης από την Τουρκία. Στις επισκέψεις της Εμινέ Ερντογάν και της ομάδας στα χωριά Κικίδιο, Φιλύρα και μετά Κομοτηνή συμμετείχαν πολλοί εκπρόσωποι διάφορων τοπικών φορέων, ιδρυμάτων, δήμων και περιφέρειας.
ΚΙΝΕΖΟΥ ΜΑΡΙΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου