Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ: «Δώρο άδωρο η ευαισθησία για τους πληγέντες της Ροδόπης, αν δεν λήξει με πρωτοβουλία της κυβέρνησης η αποχή των εκτιμητών του ΕΛΓΑ»

·         Μέχρι 30 Ιουνίου η προθεσμία για δηλώσεις στον ΕΛΓΑ, μέχρι 15 Ιουλίου για αποζημιώσεις ΠΣΕΑ
·         Ξεπερνά το 90% η καταστροφή σε καπνά-σιτηρά αυτών των περιοχών
Περιοδεία σε 10 οικισμούς του νομού Ροδόπης που επλήγησαν  από την χθεσινή θεομηνία πραγματοποίησε ο βουλευτής Ροδόπης, Ιλχάν Αχμέτ ο οποίος επέστρεψε εσπευσμένα από την Αθήνα για τον λόγο αυτό.

Ο κ. Αχμέτ Ιλχάν επισκέφθηκε διαδοχικά τις περιοχές του Δοκού, της Άγρας, της Φιλλύρας, του Πάσσου, της Βραγιάς, των Αρχοντικών, του Λαμπρού, του Ομηρικού, του Καλληντυρίου και της Κάτω Δροσινής, που ανήκουν στους σημερινούς δήμους Αρριανών και Μαρώνειας-Σαπών.  
Ειδικότερα, στον Δοκό είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον διευθυντή του παραρτήματος  ΕΛΓΑ Θράκης, κ. Αθανάσιο Πανάγο, από τον οποίο και ζήτησε επίσπευση των διαδικασιών για την αποζημίωση των πληγέντων τόσο σε ό,τι αφορά τις καταστροφές στις καλλιέργειες τους όσο και στο κομμάτι της αποτίμησης των απωλειών και της αποζημίωσης της κινητής και ακίνητης περιουσίας τους.
Η γενική εκτίμηση είναι ότι οι ζημιές στις συγκεκριμένες περιοχές όσον αφορά τα καπνά και τα σιτηρά ξεπερνούν το 90%, γεγονός που οδηγεί σε ολοκληρωτικό αφανισμό της φετινής παραγωγής.
Να σημειωθεί ότι ο διευθυντής του ΕΛΓΑ δήλωσε ενώπιον του βουλευτή ότι η προθεσμία για τις δηλώσεις ζημιών ζωικής και  φυτικής παραγωγής είναι μέχρι τις 30 Ιουνίου.
Μετά από αυτό ο κ. Ιλχάν επεσήμανε στον κ. Πανάγο ότι οι υπάλληλοι του ΕΛΓΑ θα πρέπει να βγουν άμεσα στα χωράφια για εκτιμήσεις των ζημιών καθώς οι προθεσμίες είναι ασφυκτικές. Σημασία έχει, όπως τόνισε ο κ. Ιλχάν, να λήξει η απεργία των εκτιμητών, γιατί δεν αρκεί να τα δηλώσουν οι παραγωγοί εάν συνεχιστεί η αποχή διαρκείας του συγκεκριμένου κλάδου. Επ΄ αυτού, πρόσθεσε ο βουλευτής Ροδόπης, ότι η κυβέρνηση απορρίπτει την μία με την άλλη τις τροπολογίες που έχουν κατατεθεί στην Βουλή από την αντιπολίτευση με αποτέλεσμα να υπάρχει μέχρι και σήμερα θολό τοπίο για το χρόνο λήξης της αποχής.
Όσον αφορά τις ζημιές της κινητής αγροτικής περιουσίας, η προθεσμία κατάθεσης των απαραίτητων δικαιολογητικών από τους πληγέντες προκειμένου να αποζημιωθούν από τα ΠΣΕΑ, είναι η 15η Ιουλίου. Τέλος, για τις καταστροφές στην ακίνητη περιουσία των πολιτών από την υπερχείλιση των υδάτων, θα καταγραφούν πρώτα από τις υπηρεσίες του οικείου δήμου και στην συνέχεια πρέπει να προωθηθούν τα αιτήματα των αποζημιώσεων στα συναρμόδια υπουργεία, ομοίως μέχρι τις 15 Ιουλίου.     

«Χρέος μας είναι να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν το φάσμα της ολοκληρωτικής καταστροφής. Δεν είναι ώρα απόδοσης ευθυνών, αν και αυτές είναι μεγάλες. Εναπόκειται στην κυβέρνηση πλέον, στην αυτοδιοίκηση και τους εποπτευόμενους φορείς να μεριμνήσουν για την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών και του εισοδήματος των αγροτών μας. Από την πλευρά μου θα κάνω ό,τι κρίνεται απαραίτητο στην Βουλή και προς την εκτελεστική εξουσία για να αποδοθεί δικαιοσύνη στο πιο ευαίσθητο κομμάτι των πολιτών του νομού μας», δήλωσε ο Ιλχάν Αχμέτ. 


                                         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου