Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Οι Σοφολογιότατοι Μουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης πραγματοποίησαν επίσημες επαφές με κρατικούς και θρησκευτικούς φορείς στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας

 Οι Σοφολογιότατοι Μουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης κκ. Τζεμαλή Μέτσο και Μεμέτ Εμίν Σινίκογλου  στις 24/05 με 01/6/2016 πραγματοποίησαν επίσημες επαφές και εποικοδομητικές συναντήσεις  με κρατικούς και θρησκευτικούς φορείς στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας.
Οι Σοφολογιότατοι Μουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης πρώτα πραγματοποίησαν το προσκύνημα «Ούμρα» στις ιερές πόλεις Μέκκα και Μεδίνα και εν συνεχεία συνέχισαν τις επαφές τους στην Τζέδδα.

Στο πλαίσιο των επαφών τους συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της  Παγκόσμιας Ισλαμικής Ένωσης κ. Δρ. Αμπνταλ Μούχσιν Αλ Τούρκι, (Muslim World League) που εδρεύει στην Μέκκα, με την ηγεσία της Παγκόσμιας Ισλαμικής Συνδιάσκεψης (Organization of Islamic Cooperation),  με τους αξιωματούχους της Παγκόσμιας Ισλαμικής Τράπεζας (Islamic Development Bank), με την ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας καθώς και με τον εξοχότατο Υπουργό Χάτζ και Ούμρα του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας κκ. Μουχάμμεντ Σάλεχ  μπιν Ταχερ Μπέντεν.
 Οι Σοφολογιότατοι Μουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης στο πλαίσιο των συναντήσεων τους, ενημέρωσαν τους αξιωματούχους της Σαουδικής Αραβίας για την θρησκευτική κατάσταση των μουσουλμάνων της Θράκης. Οι Μουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης  κκ. Τζεμαλή Μέτσο και Μεμέτ Εμίν Σινίκογλου ενημέρωσαν τους Σαουδάραβες αξιωματούχους για τις αρμοδιότητες και για τις δικαιοδοσίες των Μουφτήδων στην Ελλάδα τονίζοντας την σημασία της εφαρμογής του Ισλαμικού Οικογενειακού Δικαίου που αποτελεί ως ένα σημαντικό προνόμιο για τους μουσουλμάνους της Θράκης. Επίσης οι Μουφτήδες ενημέρωσαν για την θρησκευτική ελευθερία των μουσουλμάνων της περιοχής και αναφέρθηκαν  στα θέματα των μουσουλμανικών τεμενών που υπάρχουν και λειτουργούν στην ευρύτερη περιοχή, για τα ισλαμικά βακούφια της μειονότητας καθώς και για την λειτουργία των μουσουλμανικών ιεροσπουδαστηρίων στην Κομοτηνή και Ξάνθη. 
Ενώ οι ίδιοι ενημερώθηκαν  από τον Πρόεδρο της  Παγκόσμιας Ισλαμικής Ένωσης κ. Δρ. Αμπνταλ Μούχσιν Αλ Τούρκι για τις δραστηριότητες και για τις εργασίες της Ισλαμικής Ένωσης στον κόσμο. Επίσης ενημερώθηκαν με την σειρά από την ηγεσία της Παγκόσμιας Ισλαμικής Συνδιάσκεψης και από την Παγκόσμια Ισλαμική Τράπεζα για τις δραστηριότητες τους καθώς στο πλαίσιο των επαφών τους είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από το Υπουργείο Εξωτερικών και από τον Υπουργό Χάτζ και Ούμρα της Σαουδικής Αραβίας για τα θέματα της αρμοδιότητας τους.
Στην συνάντηση με τους αξιωματούχους του Υπουργείου Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας οι Σοφολογιότατοι Μουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης εξέφρασαν τις ιδιαίτερες ευχαριστίες τους στο κράτος του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας επειδή όταν αποφοίτησαν από το Ισλαμικό Πανεπιστήμιο της Μεδίνας κατόπιν αιτήματος του τότε Μεγάλου Μουφτή της Σαουδικής Αραβίας διορίστηκαν με ειδική εντολή του τότε διάδοχο του θρόνου και μετέπειτα Βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Φάχντ μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ, υπηρέτησαν 30 χρόνια ως επίσημα διορισμένοι θεολόγοι της Σαουδικής Αραβίας στην Ελλάδα. Και οι Σαουδάραβες αξιωματούχοι ευχασρίστησαν τους Σοφολογιοτάτους Μουφτήδες για τις θρησκευτικές υπηρεσίες που παρέχουν εδώ και πολλά χρόνια. 


Ενώ στη συνάντηση με τον εξοχότατο Υπουργό Χάτζ και Ούμρα, ο κ. Υπουργός  δώρισε στους Σοφολογιότατους Μουφτήδες  κομμάτι από το ύφασμα που σκεπάζει το Άγιο Κάαμπα στην ιερή πόλη της Μέκκας. 










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου