Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Φιλαδελφία=ΣυνΕργασία




Οι πολίτες με την ιδιότητα του καταναλωτή, την μακροβιότερη ιδιότητα μας, μπορούμε να συμβάλουμε στην τοπική οικονομία και εξωστρέφεια, κατευθύνοντας την τοπική παραγωγή.
Κυριότερη παράμετρος αυτής της δυνατότητας είναι ο συνεργατισμός.


Στην KOMOTHNH η Φιλαδελφία  από το 2011 αδιαλείπτως διοργανώνει ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ, ΣΥΝΕΔΡΙΑ, ΕΚΘΕΣΕΙΣ, ΗΜΕΡΙΔΕΣ, ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΥ, ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, προκαλεί αφορμές-συναντήσεις ΠΡΟΣΩΠΩΝ, δημιουργώντας-υποστηρίζοντας "ΟΜΑΔΕΣ ΣυνΕργασίας & ΕπιΧειρηματικότητας", έμπρακτα αναδεικνύει το πώς η ΤΟΠΙΚΗ γαστρονομία (νοικοκυριό=συμπαραγωγός), μπορεί να αποτελέσει εργαλείο για τη διεκδίκηση πολιτισμικών ταυτοτήτων, καθώς και προνομιακό σχέδιο τοπικής ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ για την αντιπαράθεση με την τρέχουσα τάση της παγκοσμιοποίησης-ισοπέδωσης-ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ.

Ομαδικές ΠΡΟπαραγγελίες, αγορές, προδιαγραφές ποιότητας, εκπαίδευση στην κοστολόγηση, την εποχικότητα, την αποθήκευση και συσκευασία διαπραγμάτευση, την δικτύωση, την διανομή, ΔΙΚΑΙΕΣ συναλλαγές, ΠΡΟσυνεργατικές δραστηριότητες Αλληλεγγύης, 6 συνεργατικοί λαχανόκηποι Σπάρτακου-Πελίτι (200 οικογένειες), παραδοσιακή γαστρονομία, σεβασμός στους πόρους, ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ-ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΊΗΣΗ προϊόντων-απορριμμάτων του νοικοκυριού, οικοτεχνία, οικοαυτάρκεια, εκθέσεις ΤΟΠΙΚΩΝ παραγωγών-δημιουργών, εκπαίδευση συμπολιτών μας, τουριστών-επισκεπτών στην τοπικότητα (παραγωγή, οικονομία, κοινωνία, παράδοση, πολιτισμός, πόροι), αλληλεγγύη-ενεργοποίηση άπορων-αποκλεισμένων συμπολιτών μας-οικογενειών.
Κάτι αλλάζει στην ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ υποστήριξη της δημιουργίας-παραγωγής πραγματικού ΠΛΟΥΤΟΥ στον ΤΟΠΟ μας. 
Αναδεικνύουμε συνεχώς ΤΡΟΠΟΥΣ,  ΕΜΠΡΑΚΤΑ να
- ΑΓΑΠΑΜΕ,
- ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ, αγορές, προδιαγραφές ποιότητας, την αποθήκευση και συσκευασία διαπραγμάτευση, την δικτύωση, την διανομή, με ΠΡΟσυνεργατική δραστηριότητα,
- ΕΝΘΑΡΡΎΝΟΥΜΕ και παροτρύνουμε σε προοπτική συνεργασία,
τους λίγους παραγωγούς ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ πραγματικού πλούτου στην Ελλάδα και ΕΝΕΡΓΩΝΤΑΣ, βλέπουμε την επίσημη πολιτεία να μην έχει κάποιο σχέδιο για την αξιοποίηση αυτού του πραγματικού πλούτου, αντιθέτως να βάζει τρικλοποδιές σ΄ αυτούς και σ΄ εμάς.

Φιλαδελφία=ΣυνΕργασία

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ,
οι ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ, παραγωγοί ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ πλούτου, με ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ, με τους συμπολίτες μας.

ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΑΣ ΜΙΛΑΝΕ :
Σε τοπικό επίπεδο ΟΙΚΟΔΟΜΟΥΜΕ συνθήκες ενδογενούς τοπικής ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, όπου ο ορισμός της τοπικής ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ προσδιορίζεται από τη ΣΥΛΛΟΓΙΚΌΤΗΤΑ, ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑ, την εξωστρέφεια, την αγαπητική, συμφιλιωτική ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΟΦΗ, την ευτυχία-ευημερία των ανθρώπων που κατοικούν στον τόπο.
Ο καινούργιος κόσμος της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημιουργίας, της αλληλεγγύης, της άμεσης δημοκρατίας είναι ήδη παρών. 

Φιλοξενούμε τη σκέψη ΤΟΥ ΔΙΠΛΑΝΟΥ ΜΑΣ, κατανοούμε την αμηχανία, τη μικροψυχία, κάποιων απέναντι στις κοινωνικές δομές αλληλεγγύης, που οι πολίτες, ως υπερήφανοι οικοδεσπότες, δημιουργούμε με άμεση δημοκρατία και αυτοοργάνωση.
Καλωσορίζουμε όσους εκδηλώνουν ενδιαφέρον, μας ρωτούν, συμμετέχουν-στηρίζουν έμπρακτα τις ενέργειές μας.

Φιλαδελφία=ΣυνΕργασία 
ΑΓΑΠΑΜΕ ΠΟΛΥ,
ΕΝΕΡΓΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ,
ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΥ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΩΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου