Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου Χαλήλ Μουσταφά



Σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης ο υποψήφιος δημοτικού συμβούλου Χαλήτ Μουσταφά, με την «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ» του Γιώργου Πετρίδη, μίλησε για την υποψηφιότητα του, τα σχέδια του και δεν δίστασε να αναφερθεί και σε σημαντικά ζητήματα που ταλανίζουν τον δήμο Κομοτηνής. 
Μ.Κ.: Κύριε Χαλήλ , τι θέλετε να αλλάξει στην Κομοτηνή ;

Χ.Μ.: Η Κομοτηνή πρέπει να μπορέσει να παίξει το ρόλο που της αναλογεί , να ξεπεράσει , να αφήσει πίσω της την οικονομική στασιμότητα και να εκμεταλλευτεί τη γεωγραφική της θέση, δημιουργώντας ευκαιρίες για απασχόληση σε όλους.
Μ.Κ.: Ποιο είναι κατά τη γνώμη σας το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Κομοτηνή και τι θα κάνετε εσείς γι` αυτό ;
Χ.Μ.: Η οικονομική κρίση χειροτέρεψε την ήδη δύσκολη κατάσταση της οικονομίας στην περιοχή μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η βιομηχανική περιοχή. Πρέπει να συνεργαστούμε όλοι σε τοπικό επίπεδο , αλλά και  με την κεντρική διοίκηση , για να κρατήσουμε εδώ τον κόσμο , και ιδιαίτερα τους νέους , να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας , να σταματήσει ο κόσμος να εγκαταλείπει τον τόπο του.
Μ.Κ.: Ποια είναι η πρότασή σας για το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης ;
Χ.Μ.: Η ελεγχόμενη στάθμευση και γενικά η αστυνόμευση της κυκλοφορίας θα βάλει σε σωστές βάσεις την όλη κατάσταση που δυστυχώς χειροτερεύει. Οπωσδήποτε όμως χρειάζεται να αλλάξουμε νοοτροπία και συνήθειες όλοι οι δημότες , για να κάνουμε την καθημερινότητά μας πιο εύκολη.
Μ.Κ.: Τι σκέφτεστε για την ανακύκλωση και γενικότερα για τη σχέση της πόλης με το περιβάλλον ;
Χ.Μ.: Είναι μέσα στα άμεσα σχέδιά μας να λειτουργήσει το πρόγραμμα της ανακύκλωσης στην πόλη μας . Διάφορες δυσκολίες οικονομικές και γραφειοκρατικές καθυστέρησαν την εφαρμογή του προγράμματος , αλλά θα προσπαθήσουμε για την άμεση εφαρμογή του.
Η Κομοτηνή πρέπει να είναι πόλη όπου ο πολίτης σέβεται το περιβάλλον , το φροντίζει και το προστατεύει. Και εμείς και τα παιδιά μας δικαιούμαστε να ζούμε σε μια καθαρή πόλη.
Μ.Κ.: Στη σημερινή οικονομική στενότητα τι μπορεί να γίνει  χωρίς χρήματα ;
Χ.Μ.: Με συνετή διαχείριση των οικονομικών μας και με τη χρήση του ΕΣΠΑ , μπορούν να γίνουν πολλά στην πόλη και στην περιοχή . Άλλωστε το νέο ΕΣΠΑ , που θα λειτουργεί κυρίως μέσα από την τοπική αυτοδιοίκηση, ευνοεί σημαντικά τον προγραμματισμό και την εφαρμογή προγραμμάτων και έργων από τις υπηρεσίες του Δήμου.
Μ.Κ.: Μετά το άνοιγμα της συνοριακής διόδου της Νυμφαίας , τι ρόλο πρέπει να παίζει η Κομοτηνή και η ευρύτερη περιοχή της ;
Χ.Μ.: Η πρόσβαση των βορείων γειτόνων μας προς το Αιγαίο είναι πιο σύντομη μέσω Νυμφαίας και Κομοτηνής. Πρέπει όμως να φροντίσουμε ώστε η Κομοτηνή να μην είναι απλά ένα πέρασμα προς τις παραλίες της Βόρειας Ελλάδας. Να ελκύσει και να κρατήσει τον επισκέπτη , τόσο η πόλη , όσο και οι γειτονικές παραλίες . Έτσι θα τονωθεί και η τοπική οικονομία , θα ανοίξουν πολλές θέσεις εργασίας.
Μ.Κ.: Ποια είναι η θέση της Θράκης σήμερα και ποια θα έπρεπε να είναι ;
Χ.Μ.: Η Θράκη έχει υψηλή ανεργία και γενικά υστερεί στην οικονομία , ενώ βρίσκεται σε προνομιούχο γεωγραφική θέση σε σχέση με τις βόρειες γειτονικές χώρες. Πρέπει να γίνουν προσπάθειες και από τις τοπικές αρχές αλλά και από την κεντρική διοίκηση να ξεφύγουμε από το τέλμα και να εκμεταλλευτούμε σωστά τη γεωγραφική θέση μας , το ότι είμαστε στο Αιγαίο . που χρειάζονται οι γειτονικές μας χώρες.
Μ.Κ.: Πώς πρέπει να λειτουργεί κατά τη γνώμη σας η τοπική αυτοδιοίκηση ;
Χ.Μ.: Πρέπει να μπορεί να παίρνει αποφάσεις μόνη της χωρίς να χρειάζεται την έγκριση της κεντρικής διοίκησης στα περισσότερα ζητήματα που την αφορούν άμεσα. Οι αποφάσεις αυτές πρέπει να συνοδεύονται από οικονομική ανεξαρτησία . Φυσικά μέσα σε ένα πλαίσιο ελέγχου και διαφάνειας, για να μην επαναλαμβάνονται φαινόμενα του παρελθόντος. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει συνεργασία με το κέντρο , το αντίθετο μάλιστα.
Μ.Κ.: Γιατί επιλέξατε να συνεργαστείτε με το Γιώργο Πετρίδη ;
Χ.Μ.: Έχουμε τις ίδιες απόψεις και κοινούς στόχους και οράματα για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή. Ο Γιώργος Πετρίδης είναι ήδη ένας επιτυχημένος δήμαρχος και μπορεί και πρέπει να τον εμπιστευτεί ο καθένας μας για ένα καλύτερο αύριο.
Μ.Κ.: Είστε μέλος της μουσουλμανικής μειονότητας. Τι έχει να περιμένει ο μουσουλμάνος ψηφοφόρος  από εσάς ;
Χ.Μ.: Και εγώ και η παράταξή μου βλέπουμε ως ίσους όλους τους συμπολίτες μας , ανεξάρτητα από το θρήσκευμα και την καταγωγή τους. Όλοι αξίζουν ίσες ευκαιρίες και θα τις έχουν.
Μ.Κ.: Είστε ελεύθερος επαγγελματίας . Πώς θα βοηθήσει η υποψηφιότητά σας  την επαγγελματική ζωή της πόλης ;
Χ.Μ.: Θα αγωνιστούμε να είναι η Κομοτηνή όχι μόνο ένα πέρασμα , αλλά και ένας σταθμός για τους επισκέπτες που έρχονται  κυρίως από το Βορρά. Αυτό θα αλλάξει την οικονομία και μαζί μ` αυτήν και τη ζωή όλων μας.
Μ.Κ.: Γιατί να επιλέξει ο ψηφοφόρος εσάς και όχι κάποιον άλλον ;
Χ.Μ.: Είμαι ένας νέος άνθρωπος με όρεξη για δουλειά και με διάθεση γι α εποικοδομητική συνεργασία με όλους αυτούς που ονειρεύονται το καλό και την προκοπή του τόπου.
ΚΙΝΕΖΟΥ ΜΑΡΙΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου