Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Οι ερυθροσταυρίτισες συγκεντρώνουν φάρμακα για τους ανασφάλιστους πολίτες




   Οι Εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού του Τμήματος Κομοτηνής βρισκόταν  στην κεντρική πλατεία της πόλης μας το Σάββατο 20 Οκτωβρίου και την Κυριακή 21 Οκτωβρίου μ σε μια προσπάθεια συγκέντρωσης φαρμάκων για την λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου Κομοτηνής. Αρκετοί ήταν οι ευαίσθητοι πολίτες που πρόσφεραν φάρμακα τα οποία δεν τους είναι χρήσιμα, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για τους ανασφάλιστους πολίτες που θα εξετάζονται στο Κοινωνικό Ιατρείο.
   Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός βρίσκεται παντού όπου υπάρχει ανάγκη σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο. Η στήριξη του έργου του από τον καθένα μας αποτελεί βοήθεια ανεκτίμητη για χιλιάδες συνανθρώπους μας.
   Η πρόεδρος της εφορίας των εθελοντών νοσηλευτικής Ερυθρού Σταυρού Κομοτηνής  κα. Τσακιράκη Βασιλική μιλώντας για την προσπάθεια αυτή που γίνεται ανέφερε ότι «προσπαθούμε να συγκεντρώσουμε φάρμακα για να τα παραδώσουμε στο κοινωνικό φαρμακείο για τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας. Δυστυχώς στις μέρες μας οι ανασφάλιστοι έχουν αυξηθεί και θέλουμε με αυτόν τον τρόπο να βοηθήσουμε τον κόσμο. Αυτό είναι και το έργο του ερυθρού Σταυρού να βοηθάει τους πάντες». 
  Αναφορικά με την ανταπόκριση του κόσμου σε αυτήν την προσπάθεια η κα. Τσακιράκη σημείωσε ότι «έχει πολύ λίγη ώρα που ξεκινήσαμε, όμως έχουμε μαζέψει κάποια φάρμακα και ευχόμαστε να συγκεντρώσουμε περισσότερα». «έχουμε στο μυαλό μας να συνεχίσουμε την προσπάθεια αυτή,  δεν θα το εγκαταλείψουμε. Παράλληλα ο ερυθρός σταυρός βοηθάει τις ευάλωτες οικογένειες, με διανομή τροφίμων και ρουχισμού. Λόγω της κατάστασης της χώρας και οι άπορες οικογένειες έχουν αυξηθεί πάρα πολύ και χρειαζόμαστε την βοήθεια του κόσμου και των επαγγελματιών που πάντα είναι κοντά μας». 


   Το γραφείο του Ερυθρού Σταυρού είναι ανοιχτό κάθε μέρα από τις 10 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι και το τηλέφωνο είναι 25310. 22602 και μπορεί όποιος θέλει να απευθυνθεί εκεί.
   «Ξεκινούν παράλληλα και δύο τμήματα εκπαίδευσης του ερυθρού σταυρού το ένα της νοσηλευτικής αρχίζει τον Νοέμβριο και Μέτα θα ακολουθήσει και το τμήμα κοινωνικής πρόνοιας» ενημέρωσε η κα. Τσακιράκη.
   Το μέλος του Ερυθρού Σταυρού κα.   Αγγελική Καρχαδάκη  σημείωσε ότι «κάθε Τετάρτη και Πέμπτη υπάρχουν γιατροί στο κοινωνικό Ιατρείο και μπορούν να έρθουν οι ανασφάλιστοι να εξεταστούν και να πάρουν δωρεάν τα φαρμακά τους»
Μεγάλη βοήθεια από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Ροδόπης
Δέκα μεγάλες σακούλες με σημαντικό φαρμακευτικό υλικό, προσέφερε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ροδόπης, μέσω του προέδρου του Ηλία Χαλιγιάννη, στην εθελοντική δράση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Κομοτηνή το σαββατοκύριακο 20 και 21 Οκτωβρίου.
Να σημειωθεί ότι τα φάρμακα τα οποία συγκεντρώνονται για τις ανάγκες του Κοινωνικού Ιατρείου Κομοτηνής, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για τους ανασφάλιστους πολίτες που θα εξετάζονται εκεί.
Σε ότι αφορά τις επόμενες κοινωνικές δράσεις του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης, είναι η δημιουργία και η λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου Κομοτηνής, το οποίο σύμφωνα με τον πρόεδρο κ. Χαλιγιάννη, «είναι στόχος για τις αρχές της επόμενης χρονιάς».
ΚΙΝΕΖΟΥ ΜΑΡΙΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου