Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Συγκεντρώσεις Εργατικού Κέντρου και ΠΑΜΕ για την Πρωτομαγιά



Με μικρό αριθμό συμμετοχής στις δύο πορείες που πραγματοποιήθηκαν στην Κομοτηνή, του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής και του ΠΑΜΕ Ροδόπης,
πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της φετινής Εργατικής Πρωτομαγιάς. Και οι δύο πορείες είχαν τερματισμό στο μνημείο του πάρκου της πρώην Νομαρχίας Ροδόπης, όπου έγιναν και οι καταθέσεις στεφάνων.
Ο Γιώργος Ιωαννίδης, Πρόεδρος ΑΔΕΔΥ Ροδόπης στις δηλώσεις του ανέφερε ότι «Εργατική πρωτομαγιά σήμερα, 128 χρόνια μετά από την εξέγερση του Σικάγο για 8ωρη εργασία, 8ωρη ψυχαγωγία και 8άωρο ελεύθερου χρόνου και ξεκούρασης, βλέπουμε στα 128 αυτά χρόνια οι εργαζόμενοι με τους αγώνες παγκοσμίως έχουν πετύχει να ανακτήσουν πάρα πολλά δικαιώματα τα οποία δυστυχώς στην Ελλάδα τα τελευταία 4 χρόνια έχουν αφαιρεθεί όλα. Αγωνιζόμαστε για να ανατραπούν όλες αυτές οι πολιτικές οι οποίες καταρρακώνουν την αξιοπρέπειά μας, καταστρέφουν τον κοινωνικό ιστό και δεν χορηγούν σε τίποτα που αυτό φαίνεται ότι θα φέρει ανάπτυξη στη χώρα μας. Όλοι οι εργαζόμενοι σήμερα έχουν την τιμητική τους και στην Κομοτηνή μια σχετικά μικρή μερίδα συμπολιτών μας παρεβρέθηκε στην πορεία και στην κατάθεση στεφάνων. Αυτό δείχνει μια μοιρολατρία εκ μέρους των εργαζομένων και των ανέργων σε ότι αφορά την αφαίρεση των εργασιακών τους δικαιωμάτων και την καταρράκωση των δικαιωμάτων της ζωής τους, με δικαίωμα να μην υπάρχει δυναμική σε αυτές τις κινητοποιήσεις. Αισιοδοξούμε και ελπίζουμε ότι θα αντιληφθούν το μέγεθος αυτών των οποίων έχουν χάσει ή θα χάσουν το επόμενο διάστημα, με αποτέλεσμα να ξεσηκωθούν, ώστε να αλλάξει ρότα αυτή η πολιτική και να είναι πολιτική υπέρ των εργαζομένων και του ελληνικού λαού.
Ο Γιώργος Χατζηαθανασίου, ταμίας Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής σημείωσε ότι «Σήμερα Εργατική Πρωτομαγιά τιμούμε τους πρωτοπόρους του εργατικού κινήματος που έδωσαν τη ζωή τους για τα εργασιακά μας δικαιώματα, για δημοκρατία και για ισότητα. Η εργατική πρωτομαγιά του 2014 βρίσκει τους Έλληνες εργαζόμενους εξαθλιωμένους, αντιμέτωποι με τη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση. Παλεύουμε ενάντια στις αντεργατικές και μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης για να τις ανατρέψουμε και ο μόνος δρόμος γι΄αυτό είναι η ενότητα και ο αγώνας».
Ο Παναγιώτης Αμανατίδης, μέλος του ΠΑΜΕ και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος ΑΜΘ με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»  τόνισε ότι «Τιμούμε σήμερα με τις συγκεντρώσεις μας τους νεκρούς της τάξης μας που έδωσαν τη ζωή τους, στους μεγάλους ηρωικούς ταξικούς αγώνες για να γίνει ο κόσμος καλύτερος, για να γυρίσει ο τροχός της ιστορίας διαπαιδαγωγώντας ολόκληρες γενιές. Οι θυσίες τους μας δίνουν κουράγιο να συνεχίσουμε την ταξική πάλη έχοντας ως σύνθημα «νόμος είναι το δίκαιο του εργάτη». Τιμάμε και στηρίζουμε τις ιδέες μας φωνάζοντας όλοι μαζί με όλους τους εργάτες του κόσμου «ζήτω η Κόκκινη Πρωτομαγιά, πρωτοπόρα εργατιά».  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου