Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

«Σκοτσέζικο ντουζ» για τρεις καθαρίστριες της Δ.Ο.Υ. Ξάνθης



«Σκοτσέζικο ντουζ» για τρεις καθαρίστριες της Δ.Ο.Υ. Ξάνθης – Περιμένουν να γυρίσουν στη δουλεία!

-Προχώρησαν σε κατάληψη του Υπουργείου Οικονομικών καθαρίστριες την Πέμπτη ζητώντας να γυρίσουν στη δουλεία τους
-Με δικαστική απόφαση ακυρώθηκαν οι απολύσεις 397 καθαριστριών

Σε αναβρασμό βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες 397 καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, μεταξύ των οποίων και τρεις που απασχολούνταν στη Δ.Ο.Υ. Ξάνθης, που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα και στη συνέχεια οδηγούνταν στην απόλυση.
Πρόκειται για τις καθαρίστριες που είχαν στις 17 Σεπτεμβρίου τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας για οκτώ μήνες, λαμβάνοντας για το εν λόγω διάστημα ένα μέρος μόνο των απολαβών τους, και οι οποίες ωστόσο προσέφυγαν στη δικαιοσύνη ζητώντας την επαναπρόσληψη τους. Στις 15 Μαΐου το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας ακύρωσε τις απολύσεις των καθαριστριών του Υπουργείου, ενώ στο σκεπτικό της απόφασής του (αρ. 1584/2014) το δικαστήριο διατάσσει την προσωρινή εκτέλεση αυτής και διατυπώνει τη θέση ότι η διαθεσιμότητα των καθαριστριών αντίκειται στο Δημόσιο συμφέρον και τονίζει πως «ήταν προδήλως ασύμφορη να εξυπηρετήσει τον σκοπό του νόμου».
Η εν λόγω απόφαση άμεσα επιδόθηκε αρμοδίως στο Υπουργείο Οικονομικών το οποίο ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του, εάν δηλαδή θα ασκήσει Έφεση επιχειρώντας να την προσβάλει δικαστικώς, ενώ παράλληλα οι καθαρίστριες σε διάφορες Δ.Ο.Υ. της χώρας δεν μπορούν να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους, καθώς επικρατεί ένα ομιχλώδες τοπίο.
“Η απόφαση αυτή αποτελεί ένα νομικό δεδομένο και πρέπει όλοι να τη σεβαστούμε. Αποτελεί και μια ελπίδα για όλους μας ότι τα πάντα μπορούν να λυθούν με σωστές ενέργειες και οργανωμένο αγώνα. Ελπίζουμε να έχουμε το σωστό τέλος” αναφέρει η κα Κωνσταντινιά Χριστακίδου, σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή.
Την Πέμπτη απολυμένες καθαρίστριες του Υπουργείου προχώρησαν σε κατάληψη του Υπουργείου Οικονομικών, κλειδώνοντας την κεντρική είσοδο του κτηρίου με αλυσίδες ώστε να μην μπορεί να περάσει κανείς εντός αυτού. Στο σημείο έσπευσαν μάλιστα άμεσα δυνάμεις των ΜΑΤ που ζήτησαν από τις καθαρίστριες να αποχωρήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου