Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Το 1ο φεστιβάλ κιθάρας Θράκης στην Κομοτηνή από τις 23 -25 Απριλίου




Συνέντευξη Τύπου με αφορμή την διοργάνωση του πρώτου φεστιβάλ κιθάρας Θράκης  το οποίο θα διαρκέσει από τις 23 έως τις 25 Απριλίου, στην πόλη της Κομοτηνής, δόθηκε στα γραφεία της Δ.Κ.Ε.Π.Π.Α.Κ,
όπου παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του φεστιβάλ. Στο  φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν ρεσιτάλ και διαγωνισμοί κιθάρας,
με αποκορύφωμα το βράδυ της Πέμπτης (24/4, 20:00), όπου θα πραγματοποιηθεί συναυλία από όλους τους σολίστ, στο ίδρυμα Παπανικολάου, με ελεύθερη την είσοδο για το κοινό της Κομοτηνής.
Η πρόεδρος Δ.Κ.Ε.Π.Α.Α.Κ  κα. Νατάσα Λιβεριάδου, στις δηλώσεις της υπογράμμισε ότι  «Είμαστε στην ευχάριστη θέση σαν δημοτική επιχείρηση πολιτισμού να φιλοξενούμε αξιόλογους ανθρώπους οι οποίοι έχουν να κάνουν με τη μουσική και ιδιαίτερα με την κλασσική κιθάρα. Μία πρωτοβουλία που ξεκίνησε από τον καταξιωμένο συντοπίτη μας καλλιτέχνη της κλασσικής κιθάρας Δημήτρη Σβυντρίδη, όπως συνεργαζόμενη για πρώτη φορά γίνεται το φεστιβάλ κιθάρας Θράκης. Έτσι λοιπόν από σήμερα φιλοξενούμε διάσημους και αξιόλογους κιθαρίστες από όλη την Ελλάδα που θα γίνει στην Κομοτηνή 23-25 Απριλίου 2014». «Στο πλαίσιο αυτού του φεστιβάλ, την Πέμπτη (24/4) στις 20:00, στο ίδρυμα Παπανικολάου θα γίνει μία συναυλία κλασσικής κιθάρας από όλους τους κιθαρίστες και έτσι θα μπορέσει το κοινό της Κομοτηνής να παρακολουθήσει την εκδήλωση, στην οποία η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Είναι πολύ σημαντικό αυτό που γίνεται και μέσα στη σκέψη μας και στα πιστεύω μας ότι πρέπει να προσπαθούμε να στηρίζουμε ντόπιους αξιόλογους ανθρώπους, παράλληλα είναι και μία ευκαιρία να κάνουμε γνωστή και την πόλη μας και ελπίζουμε αυτή η εκδήλωση να καθιερωθεί και να γίνει θεσμός» επισήμανε.
«Φέτος διοργανώνεται το πρώτο φεστιβάλ Θράκης το οποίο θα είναι τριήμερο, από τις 23 έως τις 25 Απριλίου 2014» ανέφερε ο καλλιτεχνικός διευθυντής κ. Δημήτρης Σβυντρίδης και πρόσθεσε ότι «Γίνεται για πρώτη φορά στην πόλη μας και εγώ με ιδιαίτερη χαρά, σαν καλλιτεχνικός διευθυντής, φιλοξενούμε πολύ αξιόλογα ονόματα σολίστ που κάνουν διεθνή καριέρα κα αυτό μας τιμάει ιδιαίτερα που θα έρθουν και στην πόλη μας».
Όσον αφορά το πρόγραμμα ανέφερε ότι «Το φεστιβάλ ξεκινάει το απόγευμα της Τετάρτης (23/4) όπου θα γίνει μια πολύ ιδιαίτερη παρουσία στο διάσημο Κουβανό συνθέτη Λέο Μπρόβελ και αμέσως μετά θα έχουμε ένα ρεσιτάλ από τους κ. Κουτσοθόδωρο και Ανδρόνογλου. Την Πέμπτη (24/4) το πρόγραμμα περιλαμβάνει το πρωί σεμινάρια, διαγωνισμό κιθαριστικών συνόλων και το βράδυ
θα έχουμε ρεσιτάλ των σολιστών στο ίδρυμα Παπανικολάου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό της Κομοτηνής. Την Παρασκευή (25/4) έχουμε σεμινάρια και ρεσιτάλ κιθάρας και το βράδυ το φεστιβάλ θα κλείσει με διαγωνισμό από μαθητές 13 έως 17 χρονών και άνω των 17 ετών με ελεύθερη προσέλευση των διαγωνισμένων».

«Θα υπάρχουν βραβεία γι΄αυτούς τους διαγωνισμούς και μάλιστα υπάρχει μία αξιόλογη χορηγία, μία χειροποίητη κιθάρα αξίας 1200 ευρώ, ειδικά για το φεστιβάλ. Η συμμετοχή είναι πανελλαδικού χαρακτήρα και αυτό μας δίνει ιδιαίτερη χαρά και δύναμη, με συμμετοχές από Αθήνα, Κοζάνη, Θεσσαλονίκη, Ξάνθη, Δράμα, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα. Βλέπουμε ότι υπάρχει ενδιαφέρον και αυτό μας δίνει κίνητρο για να δώσουμε κάτι καλύτερο για την επόμενη χρονιά, με σκοπό να το εδραιώσουμε στην περιοχή μας» σημείωσε.
 «Ο στόχος μας , όταν μίλησα με το κ. Σβυντρίδη έναν καταξιωμένο κιθαριστή όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, ήταν να δημιουργήσουμε ένα αποκεντρωμένο φεστιβάλ σε έναν ακριτικό τόπο παραμελημένο από την κεντρική εξουσία και αυτό το φεστιβάλ να αποτελέσει την κιθαριστική κοιτίδα, όχι μόνο της Βόρειας Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας και διεθνώς τα επόμενα χρόνια» τόνισε ο πρόεδρος του συλλόγου ελλήνων κιθαριστών κ. Στέλιος Γκόλγκαρης που πρόσθεσε ότι  «Δεν είναι όνειρα που κάνουμε αυτά που σκεφτόμαστε, είναι όνειρα και οράματα που μπορούν να πραγματοποιηθούν. Αυτή τη στιγμή έχουμε μαθητές, ως μέλη του φεστιβάλ, κυρίως από τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και συμμετοχές από την Αθήνα. Οι σολίστ και καθηγητές που είναι προσκεκλημένοι στο φεστιβάλ είναι πραγματικά διεθνούς κύρους, έχουμε το Φώτη Κουτσοθόδωρο έναν από τους μεγαλύτερους κιθαρίστες με πολλά βραβεία σε παγκόσμιο επίπεδο, τον Γιάννη Ανδρόνογλου από τα Γιαννιτσά με πολλά βραβεία, τον συντοπίτη σας Δημήτρη Σεμερτζίδη ο οποίος ζει και δραστηριοποιείται στην Αθήνα και στην Ισπανία παίζοντας κιθάρα φλαμένγκο με ένα από τα πιο διάσημα συγκροτήματα της Ισπανίας τους Γκασπάχο, το οποίο αυτό είναι μεγάλη τιμή για την Ελλάδα».
 «Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Δήμο Κομοτηνής για τη βοήθεια, τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής που ανταποκρίθηκαν, από Ωδεία της περιοχής που στηρίζουν την εκδήλωση. Στόχος μας είναι να στηρίζουμε τέτοιες ιδέες κιθαριστικές και να αποτελέσει το φεστιβάλ ένα θεσμό όχι μόνο για την Κομοτηνή, αλλά για όλη τη Θράκη» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου