Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

«Το Έθνος όλο μέσα σ΄ένα κρυφό σχολειό» επετειακό αφιέρωμα από την «Κιβωτό της Δόμνας Βιζβίζη



Το πνευματικό κέντρο "Η Κιβωτός της Δόμνας Βιζβίζη", στο πλαίσιο των επιμορφωτικών διαλέξεων που διοργάνωσε την Τετάρτη (19/3) επετειακό αφιέρωμα, εν όψει της 25ης Μαρτίου, με τίτλο: «Το Έθνος όλο μέσα σ΄ένα κρυφό σχολειό», με ομιλητή τη Χαρά Νικοπούλου.

Προσθήκη λεζάντας
Στις  δηλώσεις της η κα. Νικολοπούλου ανέφερε ότι «Σήμερα τα δύο τμήματα των ενηλίκων και των παίδων της «Κιβωτού Δόμνα Βιζβίζη» το τμήμα της στρατηγικής αγωγής και το τμήμα της πατριδογνωσίας ενώνονται για να τιμήσουνε την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821 και την Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου». «Θα εξετάσουμε μέσα από τα απομνημονεύματα των μεγάλων Αγωνιστών, για το πώς φτάσανε σε αυτό το μεγάλο δίλλημα «Ελευθερία ή Θάνατος» και πως οδηγήθηκαν σε αυτήν την Επανάσταση που μέσα αυτή η λέξη κρύβει κάτι ιερό, την Ανάσταση. Θα αναζητήσουμε λοιπόν την οδό που θα μας οδηγήσει στην Ανάσταση, την πνευματική, την εθνική, την Ανάσταση από τα πάθη μας έτσι ώστε να γίνουμε ελεύθεροι» σημείωσε και πρόσθεσε ότι  «Το σύνθημα «Ελευθερία ή Θάνατος» στις μέρες μας βρίσκει μεγάλη ανταπόκριση, είναι το κάλεσμα που ακούγεται εδώ και χιλιάδες χρόνια από το Λεωνίδα έως και σήμερα, για να διαλέξουμε εάν θέλουμε να είμαστε ελεύθεροι στο πνεύμα, στη ψυχή, στο φρόνιμα ή αν επιθυμούμε το πνευματικό θάνατο»
ΚΙΝΕΖΟΥ ΜΑΡΙΝΑ.