Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Εκδήλωση με θέμα «Δικτύωση και κινητοποίηση των τοπικών φορέων» από την ΤΟΠΕΚΟ



Το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης, ως φορέας – εταίρος της αναπτυξιακής σύμπραξης «Ροδόπη» στο πλαίσιο της υλοποίησης της Πράξης «Ανοιχτή Αγορά Εργασίας για Ευάλωτες Κοινωνικές Ομάδες στην Π.Ε. Ροδόπης», πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης (19/3) εκδήλωση με θέμα «Δικτύωση και κινητοποίηση των τοπικών φορέων», στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου.


Ο Στάθης Κεφαλίδης, πρόεδρος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «Ροδόπη» ανέφερε τα εξής: «Σήμερα έχουμε ακόμη μία συνάντηση με τα επαγγελματικά σωματεία και τους επαγγελματίες, αλλά γενικά τους εμπόρους και τους επιχειρηματίες οι οποίοι θέλουν να συζητήσουμε και να γνωρίσουν το πρόγραμμα, να ακούσουμε τις προτάσεις τους, έτσι ώστε να δούμε αν η συγκεκριμένη πρωτοβουλία που έχει σαν στόχο την αντιμετώπιση της απασχόλησης, δεν λέω μόνο να προωθήσουμε μόνο στην αγορά εργασίας, αλλά να αντιμετωπίσουμε την απασχόληση και την ανεργία γιατί η ανεργία είναι ένα θέμα που πρέπει να προβληματίσει όλους και να μας κάνει να σκεφτούμε ότι χρειάζεται να δουλέψουμε όλοι μαζί».
«Είμαστε σε μία χώρα, όπου αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε βαθιά κρίση και σε βαθιά κρίση οι άνθρωποι θα πρέπει να μάθουν να συνεργάζονται, καθώς εκεί όπου αναπτύσσεται σωστό δίκτυο επιχειρήσεων, σωστό δίκτυο στελεχών, τότε προκύπτει κάτι καλό για όλους» σημείωσε και πρόσθεσε ότι  «Είμαστε σε μία φάση στην οποία πρέπει να αναδεικνύουμε το καλύτερο, το καταλληλότερο, να απομυθοποιήσουμε το κέρδος και τον ικανό, γιατί μέχρι τώρα είχαμε μάθει να θάβουμε και τον ικανό και το κέρδος».
« Σήμερα η συγκεκριμένη ημερίδα έχει να κάνει με τη συζήτηση. Θα σας παρουσιάσουμε αυτό που κάνουμε, ότι έχουμε 150 ανέργους, τους αξιολογούμε και τους προωθούμε να αποκτήσουν αυτές τις δεξιότητες ώστε να είναι κατάλληλοι ο καθένας για κάποιες συγκεκριμένες θέσεις και μετά να προσπαθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους να τους συνδέσουμε με την αγορά εργασίας όσοι μπορούνε. Όσοι δεν θα μπορέσουν, αν μη τι άλλο, μέσα από την εκπαίδευση και από τη στήριξη των επιχειρηματικών συμβούλων θα μπορέσουν να αποκτήσουν αυτές τις δεξιότητες που θα τους εγγυηθούν ότι και στη συνέχεια θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν μία θέση εργασίας» επισήμανε.
«Ειδικά εμείς που ζούμε σε μια περιοχή όπως η Ροδόπη και η γενικότερα η Θράκη, που γειτνιάζουμε πλέον με εκατομμύρια κόσμο από πάνω, που βρίσκονται σε άλλες οικονομικές καταστάσεις, που σημαίνει ότι έχουμε ένα καινούργιο πελατολόγιο, που δημιουργεί καινούργιες ανάγκες λειτουργίας» υποστήριξε και συμπλήρωσε ότι  «Να σκεφτούμε λοιπόν τελείως διαφορετικά, να σταματήσουμε να βλέπουμε την περιοχή μας σαν τελευταία επαρχία της Ε.Ε. και να τη δούμε σαν το «κέντρο» μιας ευρύτερης διαβαλκανικής ζώνης η οποία εκτίνεται σε πολλά χιλιάδες χιλιόμετρα και ανταποκρίνονται σε ανάγκες εκατομμυρίων ανθρώπων».
 
Ο Αλέξανδρος Μπερτζιμάς, σύμβουλος επιχειρήσεων ανέφερε τα εξής: «Στη σημερινή ημερίδα είμαι καλεσμένος για να μιλήσω για το πώς κάποιος που έχει μια επιχειρηματικότητα μπορεί να υλοποιηθεί, για το από πού μπορεί να ξεκινήσει και πως πρέπει να ξεκινήσει από την πλευρά του μάρκετινγκ για να έχει αυτή η ιδέα επιτυχία». «Η ανεργία βρίσκεται ψηλά, αλλά θα πρέπει να δούμε ότι η επιχειρηματικότητα είναι μία αιτία για να βγούμε από αυτό το αδιέξοδο, γιατί στη δικιά μας λογική δεν υπάρχει κρίση, υπάρχει μία διαφορετική κατάσταση που θα πρέπει να τη δούμε και αυτή η κατάσταση θέλει διαφορετική αντιμετώπιση που είχαμε έως τώρα, με διαφορετική προσέγγιση. Αυτή είναι μία πάρα πολύ καλή πρωτοβουλία και όποια πρωτοβουλία αναλαμβάνεται με στόχο να φέρει ανάπτυξη, σαφέστατα χαιρετίζεται από όλο τον κόσμο» κατέληξε.