Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Ερώτηση Χατζηοσμάν προς Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για τον κάθετο άξονα


 
Ο βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, με θέμα την καθυστέρηση στη διάνοιξη του ελληνοβουλγαρικού κάθετου άξονα «Κομοτηνή-Νυμφαία-Μακάζα-Κίρτζαλη».
 
Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης.
 
 
ΠΡΟΣ: Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

ΘΕΜΑ: Διάνοιξη ελληνοβουλγαρικού κάθετου άξονα «Κομοτηνή-Νυμφαία-Μακάζα-Κίρτζαλι»

 

            Η διάνοιξη του ελληνοβουλγαρικού κάθετου άξονα «Κομοτηνή-Νυμφαία-Μακάζα-Κίρτζαλι» αποτελεί το πρώτο θέμα συζητήσεων στη Ροδόπη και την ευρύτερη περιοχή της Θράκης, ενώ άγνωστοι παραμένουν οι λόγοι για τους οποίους καθυστερεί η διάνοιξη από τη στιγμή μάλιστα που έχει ολοκληρωθεί το έργο.

 

            Η απουσία επίσημης ενημέρωσης ή δήλωσης σχετικά με την ακριβή ημερομηνία διάνοιξης του κάθετου άξονα δίνει τροφή σε πολλά σενάρια σχετικά με πιθανές ημερομηνίες διάνοιξης.

 

            Επειδή ωστόσο οι καθυστερήσεις αποτελούν αποτρεπτικό παράγοντα για ένα μεγάλο μέρος του επιχειρηματικού κόσμου και σημαντική μερίδα κόσμου που ενδιαφέρεται να μετακινηθεί για τουριστικούς λόγους στην περιοχή της Θράκης,

για όλους τους παραπάνω λόγους

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κος ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

  1. Πότε θα δοθεί σε κυκλοφορία ο κάθετος άξονας «Κομοτηνή-Νυμφαία-Μακάζα-Κίρτζαλι»;
  2. Πού οφείλεται η καθυστέρηση στη διάνοιξη του ελληνοβουλγαρικού κάθετου άξονα;

 

Ο ερωτών βουλευτής,

Αχμέτ ΧΑΤΖΗΟΣΜΑΝ