Στο
εργαστήριο είχαμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε στους χώρους του αρτοποιείου, να
δούμε τον εξοπλισμό, να ενημερωθούμε για τις πρώτες ύλες, για τη διαδικασία
παραλαβής τους, για τα είδη του άρτου, για τη διαδικασία παραγωγής του άρτου
και των αρτοπαρασκευασμάτων, την τήρηση των κανόνων ασφαλείας και την προώθηση
των προϊόντων. Σε συνέντευξη που μας παραχώρησε η υπεύθυνη του εργαστηρίου μας
είπε ότι τα περισσότερα έσοδα προέρχονται από την κατανάλωση ψωμιού και
λιγότερο από τα άλλα προϊόντα. Όπως φαίνεται σύγχρονος τρόπος ζωής δεν έχει
επηρεάσει ακόμη στην περιφέρεια την κατανάλωση ψωμιού. Βέβαια τα πρατήρια στις
πόλεις, όπως π.χ. στην Κομοτηνή, πωλούν περισσότερα αρτοπαρασκευάσματα, ιδίως
όταν οι φοιτητές βρίσκονται στην πόλη. Τέλος σε ερώτησή μας σχετικά με την
οικονομική κρίση, παρατήρησε ότι η κρίση επηρέασε την κατανάλωση ψωμιού αλλά
κυρίως των αρτοπαρασκευασμάτων που τώρα οι πελάτες τα θεωρούν είδη πολυτελείας.
Τις
εντυπώσεις και τις γνώσεις που αποκομίσαμε θα κληθούμε να τις παρουσιάσουμε
στους υπόλοιπους μαθητές του σχολείου και σε μαθητές άλλων ευρωπαϊκών χωρών σε
εκπαιδευτικό ταξίδι για αυτόν το σκοπό στην Τουρκία που θα πραγματοποιηθεί τον
Μάρτιο στα πλαίσια του προγράμματος Comenius.