Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Καθιερώνεται ο Ημιμαραθώνιος του Οχυρού Νυμφαίας από τον Σπάρτακο




Με  απόλυτη επιτυχία στέφθηκε ο 3ος Ορεινός Ημιμαραθώνιος Οχυρού Νυμφαίας, που διοργανώθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά από τον αθλητικό – μη κερδοσκοπικό σύλλογο «Σπάρτακος». Φέτος οι συμμετοχές έφτασαν τις 200 (έναντι 180 της περσινής διοργάνωσης και 130 της προπέρσινης), γεγονός που καταδεικνύει ότι εξελίσσεται σε αθλητικό θεσμό εκ των σημαντικότερων στη Β. Ελλάδα και όχι μόνο.

Στον αγώνα έλαβαν μέρος:
- στην κατηγορία των ανδρών έως 50 ετών 165 αθλητές,
- στην κατηγορία ανδρών άνω των 50 ετών 33 δρομείς,
- και στην κατηγορία των γυναικών 17 συμμετέχουσες.
Ο Δημήτρης Βογιατζής τερματίζει στην πρώτη θέση.
Πρώτος έκοψε το νήμα του τερματισμού ο Δημήτρης Βογιατζής από την Ελευθερούπολη με χρόνο 2h:24m:10s, δεύτερος τερμάτισε ο Νίκος Σιδερίδης από την Καβάλα με χρόνο 2h:26m:27s, και τρίτος αναδείχθηκε ο Γιάννης Κουρκουρίκης με χρόνο 2h:30m:22s.
Οι δρομείς έτρεξαν απόσταση 25 χιλιομέτρων, εκ των οποίων τα 21,95 ήταν δασικά μονοπάτια, τα 2,95 χωματόδρομοι, και μόνο 100 μέτρα άσφαλτος, με θετική υψομετρική διαφορά 1.500 μέτρων. Το 90% της διαδρομής είναι μονοπάτια.
    Στις δηλώσεις του ο πρόεδρο του Σπάρτακου κ. Λαμπρινός Καραγιάννης ανέφερε ότι «ο αγώνας πέρα από τον αθλητικό του χαρακτήρα, έχει και τη διάσταση της προβολής του φυσικού κάλλους και της ιστορίας της Ροδόπης στους συμμετέχοντες, οι οποίοι με την ολιγοήμερη παρουσία τους στην Κομοτηνή, ενισχύουν και την τοπική οικονομία». Ερωτηθείς για τις συμμετοχές ο κ. Καραγιάννης σημείωσε ότι «Ο μεγαλύτερος ηλικιακά που τρέχει είναι 65 και ο μικρότερος είναι 18 -19 γιατί μονό για ενήλικες μπορούν να πάρουν μέρος. Το ενδιαφέρον του κόσμου είναι ιδιαίτερα μεγάλο λόγω της επαφής με την φύση».
Στους νικητές απονεμήθηκαν κύπελλα και αναμνηστικές πλακέτες καθώς και τουριστικοί τόμοι της Θράκης, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες παρέλαβαν αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου