Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

“Εθιμοτυπική επίσκεψη του γενικού προξένου της Τουρκίας στην Κομοτηνή


Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμο Μαρώνειας – Σαπών πραγματοποίησε σήμερα Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012, ο γενικός πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή κ. Οσμάν Ιλχάν Σενέρ.
Τον πρόξενο υποδέχθηκε στο γραφείο του ο δήμαρχος κ. Ηλίας Ιωαννάκης, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για την φυσιογνωμία και τα προβλήματα καθημερινότητας του δήμου, αλλά και τις προσπάθειες που καταβάλλει η δημοτική αρχή προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες των δημοτών.
Ο κ. Ιωαννάκης έκανε εκτενή αναφορά στην αρμονική συμβίωση μουσουλμάνων και χριστιανών στον δήμο Μαρώνειας – Σαπών, ανέφερε την αναπτυξιακή προοπτική που έχει ο δήμος παρά την οικονομική συγκυρία η οποία πλήττει και την τοπική αυτοδιοίκηση, όπως και τον στρατηγικό του ρόλο στους τομείς της αγροτικής οικονομίας, τον τουρισμό και τον πολιτισμό, εφόσον δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες με την αξιοποίηση των γεωθερμικών πεδίων και την ανάπτυξη της παραθαλάσσιας ζώνης.
Ο τούρκος πρόξενος κ. Σενέρ, έκανε εκτενή αναφορά στην οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα και έχει επιπτώσεις στην καθημερινότητα των πολιτών και ανέφερε: «γνωρίζω ότι η χώρα σας περνάει ένα δύσκολο μονοπάτι, αλλά είμαι σίγουρος ότι η Ελλάδα θα βγει από την κρίση, επειδή διαθέτει ένα πολύ αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό που είναι η προίκα της». Συνεχίζοντας τόνισε ότι: «πριν από το χάραμα επικρατεί μαύρο σκοτάδι, αλλά μετά την χαραυγή έρχεται το λαμπερό φως που γεμίζει τους ανθρώπους με αισιοδοξία, είμαι σίγουρος ότι έτσι θα γίνει και με την Ελλάδα».
Τελειώνοντας την συνάντηση ο δήμαρχος Μαρώνειας – Σαπών δήλωσε: «χαίρομαι για την επίσκεψή σας στον δήμο μας. Δεν ασκούμε ως δήμος εξωτερική πολιτική, καθήκον μας είναι να εργαζόμαστε συνεχώς για να κάνουμε υποφερτή την καθημερινότητα των δημοτών μας, πέρα και πάνω από θρησκευτικές και πολιτικές διαφορές. Είμαι πεπεισμένος ότι και σεις από την θέση σας, θα εργασθείτε για το κοινό καλό στον τομέα ανάπτυξης φιλικών και αγαστών σχέσεων. Γνωρίζουμε ότι και ο γείτονας λαός που πέρασε κι αυτός από παρόμοιες οικονομικές καταστάσεις, μας καταλαβαίνει και θέλει να έρθει ακόμη πιο κοντά μας, ως επισκέπτης και ως αρωγός».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου