Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Στο Δήμο Κομοτηνής η εκχώρηση χρήσης της Τσανακλείου για 30 χρόνια


-Ευριπίδης Στυλιανίδης: «Η πόλη μας θα αποκτήσει εκ νέου ένα κτίριο που θα ζωντανεύει την ιστορία της και θα φιλοξενεί το μέλλον»

Με πρωτοβουλία του Υπουργού Εσωτερικών και βουλευτή Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη και σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Κομοτηνής Γιώργο Πετρίδη προχώρησε η εκχώρηση χρήσης για την επόμενη τριακονταετία του ιστορικού Μεγάρου της Τσανακλείου στο δήμο Κομοτηνής, αίτημα της τοπικής κοινωνίας που εκκρεμούσε επί δεκαετίες.
Παράλληλα ο δήμος αναλαμβάνει την υποχρέωση να υποβάλει τη σχετική μελέτη, προς την ΕΕΤΑΑ ώστε να εντάξει και να χρηματοδοτήσει την ανάπλαση του πιο ιστορικού κτιρίου της πόλης της Κομοτηνής και την επαναλειτουργία του, όχι μόνο ως ζωντανού πολιτιστικού και πνευματικού πολυχώρου, αλλά και ως παραρτήματος της Εθνικής Βιβλιοθήκης που θα προσελκύσει τους πολίτες και κυρίως τη νεολαία.
Όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, «η Τσανάκλειος αποκτά τη χαμένη ιστορική της λάμψη. Η συνεργασία μας με το δήμαρχο Κομοτηνής, την ΕΕΤΑΑ και τον ΟΣΚ θα φέρει αποτελέσματα. Η πόλη μας θα αποκτήσει εκ νέου ένα κτίριο που θα ζωντανεύει την ιστορία της και θα φιλοξενεί το μέλλον».
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Κομοτηνής τόνισε: «Σήμερα λύνεται μια εκκρεμότητα δεκαετιών. Το κτίριο-σύμβολο της πόλης μας και μαζί και οι πολίτες της Κομοτηνής βλέπουν επιτέλους ένα ορατό μέλλον. Το νέο στοίχημα για το δήμο είναι πλέον η έγκαιρη ωρίμαση όλων των μελετών και των ενεργειών που απαιτούνται για τη χρηματοδότηση και την έναρξη των απαραίτητων εργασιών».
Τέλος, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ, Ράλλης Γκέκας ανέφερε: «Η Εταιρία σε συνεργασία με το δήμο θα προσπαθήσει να ωριμάσει να εντάξει και να χρηματοδοτήσει το έργο το συντομότερο δυνατό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου