Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Ορκωμοσία 300 Δοκίμων Αστυφυλάκων στη Κομοτηνή



Τελετή ορκωμοσίας των Δοκίμων Αστυφυλάκων, πραγματοποιήθηκε  την Παρασκευή 09-11-2012) στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου. Στην τελετή χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος & Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνός, παρουσία του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή της Γ.Α.Δ.Π. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Ταξιάρχου κ. Γεωργίου Σαλαμάγκα.

Αντίστοιχη τελετή πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Σχολής Αστυφυλάκων στην Κομοτηνή, παρουσία του Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης, Ταξιάρχου κ. Αθανάσιου Σύρρου και του Διοικητή της Σχολής Αστυφυλάκων, Αστυνομικού Διευθυντή κ. Σωτήριου Καραπέτσα. Στην τελετή χοροστάτησε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής, Αρχιμανδρίτης κ.κ. Κωνστάντιος. Παραβρέθηκαν ακόμα, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών, τοπικών Αρχών και Φορέων, διδακτικό και εκπαιδευτικό προσωπικό του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, γονείς και συγγενείς των νέων Αστυφυλάκων, καθώς και πλήθος κόσμου. Από τους Διοικητές των παραπάνω Τμημάτων, ανεγνώσθησαν οι Ημερήσιες Διαταγές. Συνολικά έδωσαν τον καθιερωμένο όρκο πεντακόσιοι δύο (502) Δόκιμοι Αστυφύλακες, οι οποίοι θα συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους στη Σχολή Αστυφυλάκων. Η εκπαίδευση διακρίνεται σε θεωρητική και πρακτική και αποσκοπεί στην άρτια επαγγελματική κατάρτιση, στη γενική εγκυκλοπαιδική μόρφωση και διαπαιδαγώγηση, στη γνώση της νομικής επιστήμης, στο χειρισμό και τη χρήση των όπλων, στη βελτίωση της φυσικής αγωγής και την εκμάθηση τεχνικών αυτοπροστασίας. Η φοίτηση των σπουδαστών διαρκεί πέντε (5) εξάμηνα και χωρίζεται σε τρία (3) εκπαιδευτικά έτη. Τα δύο πρώτα διαιρούνται σε δύο αυτοτελή εξάμηνα το καθένα και το τρίτο εκπαιδευτικό έτος περιλαμβάνει το τελευταίο εξάμηνο εκπαίδευσης.

Ο αστυνομικός  Δ/ντής Ροδόπης κ. Σύρρο δήλωσε ότι "είναι μία σημαντική ημέρα σήμερα, στους νέους συναδέλφους ευχόμαστε υγεία και καλή διαδρομή στο σώμα. Είναι ένα πέρασμα για αυτούς ή ένα φτερούγισμα προς τον επαγγελματικό και κοινωνικό βίο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου