Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

“ Έλλειψη κτιριακών εγκαταστάσεων σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κομοτηνής”


βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Αϊχάν Καρά Γιουσούφ φέρνει στη Βουλή με ερώτησή του, το θέμα της έλλειψης κτιριακών υποδομών των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κομοτηνής.
Ο κ. Αϊχάν Καρά Γιουσούφ  ρωτά την κυβέρνηση για ποιο λόγο δεν έχει προχωρήσει η κατασκευή κατάλληλων κτιριακών υποδομών οι οποίες θα στεγάσουν το 5ο Γυμνάσιο Κομοτηνής, το οποίο ήδη από το 1998 έχει ιδρυθεί με το ΦΕΚ 736/ΤΒ/17-7-98, αλλά δεν έχει τεθεί σε λειτουργία λόγω έλλειψης κτιριακών εγκαταστάσεων.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:
Προς τους Υπουργούς
-Εσωτερικών
- Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού
- Οικονομικών
Θέμα : “ Έλλειψη κτιριακών εγκαταστάσεων σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κομοτηνής”
Στο Δήμο Κομοτηνής υπάρχουν έξι (6) Γυμνάσια και συγκεκριμένα τέσσερα (4) Ημερήσια Γυμνάσια, ένα (1) Εσπερινό Γυμνάσιο και ένα (1) Μουσικό Γυμνάσιο.  Στα σχολεία αυτά φοιτά μεγάλος αριθμός μαθητών, προερχόμενος είτε από το αστικό κέντρο της Κομοτηνής είτε από τους γειτονικούς στην πόλη οικισμούς και χωριά. Συγκεκριμένα, στο 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής φοιτούν 424 μαθητές, στο 2ο Γυμνάσιο 377, στο 3ο Γυμνάσιο 397, στο 4ο Γυμνάσιο 289, στο Μουσικό 121 και στο Εσπερινό 260 μαθητές.

Είναι απαραίτητο να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των μαθητών που εισέρχεται, παρακολουθεί και αποφοιτεί από τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Αυτή η αύξηση μαθητικού δυναμικού οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αύξηση του αριθμού Μουσουλμάνων μαθητών, οι οποίοι επιλέγουν να εγγραφούν στα δημόσια σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και στη γενικότερη ανάπτυξη της περιοχής.

Εξαιτίας των παραπάνω το κτιριακό πρόβλημα εμφανίζεται ιδιαίτερα οξύ. Από τα παραπάνω γίνεται εμφανές ότι στα σχολεία δημιουργείται μια ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση που πλήττει την εκπαιδευτική διαδικασία και έχει ως τελικούς αποδέκτες τους μαθητές, καθώς παρατηρείται το φαινόμενο να λειτουργούν στα σχολεία τμήματα με 28-30 μαθητές.

Ήδη από το 1998 έχει ιδρυθεί με το ΦΕΚ 736/ΤΒ/17-7-98 το 5ο Γυμνάσιο Κομοτηνής, το οποίο δεν έχει τεθεί σε λειτουργία λόγω έλλειψης κτιριακών εγκαταστάσεων.

Παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στα Λύκεια του Δήμου Κομοτηνής, στα οποία φοιτά μεγάλος αριθμός μαθητών και οι κτιριακές εγκαταστάσεις είναι και πάλι ανεπαρκείς, χωρίς όμως να έχει προβλεφθεί μέχρι στιγμής ίδρυση 4ου Λυκείου. Επιπλέον, επειδή το Εσπερινό Γυμνάσιο αυτή τη στιγμή φιλοξενεί 260 μαθητές, θα μπορούσε να ιδρυθεί και να λειτουργήσει και Εσπερινό Λύκειο, η έλλειψη του οποίου λειτουργεί αποτρεπτικά στους εργαζόμενους μαθητές που επιθυμούν να εγγραφούν και να παρακολουθήσουν το Λύκειο.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

1.       Θα προχωρήσετε στην κατασκευή του 5ου Γυμνασίου Κομοτηνής το οποίο έχει ιδρυθεί με το ΦΕΚ 736/ΤΒ/17-7-98 αλλά δεν έχει τεθεί σε λειτουργία λόγω έλλειψης κτιριακών εγκαταστάσεων;

2.       Θα προχωρήσετε στην ίδρυση, κατασκευή και λειτουργία νέων σχολικών μονάδων, όπως το 4ο Λύκειο και το Εσπερινό Λύκειο ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των ανεπαρκών κτιριακών υποδομών που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κομοτηνής;

                                                                                                                                        Ο Ερωτών βουλευτής

                                                                                                                                        Καρά Γιουσούφ Αϊχάν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου