Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ




Αντιμετώπιση της κρίσης με οργάνωση και ψυχραιμία
Αυτοαπασχολούμενοι επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων κάθονται στα θρανία παρακολουθώντας εισηγήσεις που έχουν πρακτική αξία και εφαρμογή
   Ξεκίνησαν, από 24-9-2012, με μεγάλη συμμετοχή ενδιαφερομένων τα σεμινάρια που διοργανώνει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης στην Κομοτηνή σε εγκαταστάσεις τοπικού ΚΕΚ όπου με έμπειρους κι εξειδικευμένους εισηγητές προσεγγίζουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις σε περίοδο κρίσης. Η καλύτερη οργάνωση, διοίκηση και οικονομική διαχείρισή τους, η ετοιμότητα στην αντιμετώπιση της πρωτόγνωρης αυτής κατάστασης για την ελληνική οικονομία και το επιχειρηματικό περιβάλλον είναι τα στοιχεία που ανιχνεύονται ώστε να μπορέσουν με ψυχραιμία να υπάρξουν αλλά και με όρους που θα παραμείνουν στην αγορά αποφεύγοντας τους ισχυρούς κλυδωνισμούς. Την ευθύνη της υλοποίησης των σεμιναρίων έχει η εταιρεία «Τεχνική Εκπαιδευτική ΚΕΚ ΑΕ».


   Τα σεμινάρια που είναι επιδοτούμενα, απευθύνονται σε επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων-μελών του επιμελητηρίου, που αγωνιούν για το μέλλον των επιχειρήσεών τους και θεωρούν πολύτιμη την γνώση αυτή η οποία εστιάζεται στην «οργάνωση και διοίκηση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων με έμφαση σε περιόδους κρίσης» και στην «οικονομική διαχείριση και στις τεχνικές είσπραξης οφειλών και υποχρεώσεων» στα πλαίσια του προγράμματος εδαφικής συνεργασίας Ελλάδα-Βουλγαρία 2007-2013 που χρηματοδοτείται από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους.
   Η εκπαίδευση των συμμετεχόντων περιλαμβάνει τόσο θεωρητική κατάρτιση όσο και πρακτική άσκηση η οποία θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Μπάνκσο της Βουλγαρίας όπου θα μεταβούν οι καταρτιζόμενοι σε συνεργασία με τους Βούλγαρους εταίρους του έργου «LONG LIFE TRAINING AS A TOOL FOR IMPROVEMENT OF EMPLOYABILITY & COMPETITIVENESS /EMPLOCOMP.» στα πλαίσια του οποίου υλοποιούνται τα σεμινάρια. Η εκπαιδευτική επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας με Βούλγαρους επιχειρηματίες διαφορών κλάδων ενώ θα γίνουν και επιτόπιες επισκέψεις σε διάφορες επιχειρήσεις καθώς και συναντήσεις με εκπροσώπους επιχειρήσεων της περιοχής ώστε να διερευνηθεί η δυνατότητα μελλοντικών επιχειρηματικών συνεργασιών και ευκαιριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου