Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Παρουσίαση βιβλίου του Δημήτριου Ευμοιρίδη και κλήρωση τζιπ κυνηγετικού Συλλόγου Κομοτηνής



Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κομοτηνής πραγματοποίησε εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου με θέμα τον αγριόχοιρο του Δημήτρη  Ευμοιρίδη μέλους του Δ.Σ της ΣΤ΄ΚΟΜΑΘ  στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κομοτηνής, την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου. Στον ίδιο χώρο μετά την παρουσίαση έγινε η  κλήρωση για το τζιπ το οποίο διέθεσε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κομοτηνής προς λαχειοφόρο αγορά .




    Ο πρόεδρος του κυνηγετικού συλλόγου Κομοτηνης κ. Γιάννης Ραφειάδης μιλώντας για την ημερίδα τόνισε ότι  «ο αγριόχοιρος είναι ένα θήραμα που κυνηγάτε επί αιώνες στην περιοχή μας και έχουμε την τιμή απόψε να έχουμε το μέλος της ομοσπονδίας του διοικητικού συμβουλίου Δημήτρη Ευμοιρίδη, ο οποίος έχει γράψει ένα βιβλίο με τίτλο «ο αγριόχοιρος» πραγματεύεται την διαδικασία από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα, είναι ένα βιβλίο που περνάει ηθική, είναι ένα βιβλίο που το διάβασα και το μελέτησα και κατάλαβα ότι θα έπρεπε να ονομαστεί κυνηγετικό εγκόλπιο, είναι οι άγραφοι νόμοι του κυνηγού, που έπρεπε να τηρούνται από όλους τους κυνηγούς. Νομίζω ότι είναι ένα σωστό βήμα προς μια κατεύθυνση με μέλλον, χωρίς τέτοια βήματα δεν μπορεί να έχει μέλλον ούτε το κυνήγι, ούτε αυτή η δραστηριότητα που αγαπάμε τόσο πολύ».

    Αναφορικά με την κλήρωση του τζιπ ο πρόεδρος του συλλόγου σημείωσε ότι «κάθε χρόνο κάνουμε τέτοιες κληρώσεις. Είναι αλήθεια ότι φέτος τα έσοδα του συλλόγου είναι μειωμένα λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά βλέπω ότι ο κόσμος συνεχίζει και στέκετε δίπλα μας, βλέπω και νέους ανθρώπους που έρχονται και έχουν βγάλει άδειες και άλλοι είναι στην διαδικασία των εξετάσεων. Δυστυχώς υπάρχουν και πολλοί συνάδελφοι μας που δεν έχουν την δυνατότητα να βγάλουν την άδεια αυτή, ελπίζουμε να τα καταφέρουν, μακάρι να μπορούσαμε να τους βοηθήσουμε αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε γιατί και ο σύλλογος κινείται μόνο με χρήματα των κυνηγών, δεν υπάρχουν χρήματα από το κράτος, είμαστε αυτοχρηματοδοτούμενοι και αυτοκινούμενοι. Αν δεν είχαμε πάρει εμείς πρωτοβουλίες ως προς την φύλαξη, αυτή τη στιγμή δεν θα μιλούσαμε ούτε για σωστό περιβάλλον  διαβίωσης των θηραμάτων, ούτε θα είχαμε το κατάλληλο περιβάλλον για να μπορέσουν οι κυνηγοί να ασκήσουν αυτή τη δραστηριότητα».   
    Όσον αφορά τον αριθμό των μελών αλλά και την μείωση ο κ. Ραφειάδης υπογράμμισε ότι «φέτος τα μέλη μας είναι 2170, 2700 πέρυσι και παλιότερα ήμασταν 3500, βλέπετε μια φθίνουσα πορεία που ελπίζουμε να σταματήσει, η αιτία είναι το οικονομικό και μόνο, οι μειώσεις στον αριθμό των μελών άρχισαν με την κρίση. Εμείς κάναμε αρκετά περικοπές, σε όσα τμήματα μπορούσαμε, στις μισθοδοσίες, τα λειτουργικά, ότι μπορούσαμε ώστε να προσπαθήσουμε να κρατηθούμε» .      
   Το μέλος του Δ.Σ της ΣΤ΄ΚΟΜΑΘ κ.  Δημήτρης Ευμοιρίδης, συγγραφέας του βιβλίου μίλησε για το βιβλίο και τον στόχο που έχει «δεν είμαι συγγραφέας, αυτό το βιβλίο είναι μια κατάθεση ψυχής, είναι μια εμπειρία 40 ετών, την οποία με πολύ κόπο και πολύ μεράκι κατάφερα σε τέσσερα χρόνια να το ετοιμάσω και να το προσφέρω στους νέους κυνηγούς, για να μάθουν τι ακριβώς είναι το κυνήγι του αγριόχοιρου και όχι μόνο γιατί στο βιβλίο καταγράφω γενικά για το κυνήγι και την κυνηγετική παιδεία. Θεωρώ ότι μέσα από το βιβλίο προσπάθησα να συνετίσω και τους παλιούς κυνηγούς για να αναλάβουν και τις ευθύνες τις οποίες επωμίζονται σε ότι αφορά την εκπαίδευση των νέων κυνηγών. Επειδή στην πατρίδα μας δεν υπάρχει καμία εκπαίδευση των κυνηγών για να αναλαμβάνουν αυτό το μεγάλο βάρος. Προσπάθησαν να δώσω μέσα από το βιβλίο πληροφορίες για να διατηρηθεί το κυνήγι ανά τους αιώνες».

  Ερωτηθείς για το κυνήγι του αγριόχοιρου απάντησε ότι «το κυνήγι είναι εμπειρία, μεράκι, τρόπος ζωής και νομίζω ότι όσο καλύτερα εκπαιδεύεται ένας νέος άνθρωπος γίνεται και καλύτερος γιατί το κυνήγι είναι μια διαχείριση θηράματος, αν δεν γίνει σωστά δεν θα υπάρχει θήραμα και θα αυτοκαταργηθούμε. Αυτό το βιβλίο είναι ένα εγχειρίδιο, αναφέρομαι σε όλα τα θέματα, ασφάλειας, γνώσεις και μεταφέρω όλη την εμπειρία των σαράντα ετών, πιστεύω ότι θα βοηθηθούν πάρα πολύ και οι νέοι και οι παλιοί κυνηγοί». 
ΚΙΝΕΖΟΥ ΜΑΡΙΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου