Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Ημερίδα με θέμα την υποδειγματική συμπεριφορά στους μαθητές






 Ημερίδα με θέμα την «Υποδειγματική συμπεριφορά προς τους μαθητές που φοιτούν στις μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (σχολικής και προσχολικής)» πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου στην Κομοτηνή, με σκοπό την ενημέρωση των εργαζομένων στα σχολικά κτίρια της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και εκπαιδευτικοί και γονείς μαθητών-νηπίων.
Η ημερίδα αυτή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια σειράς δράσεων της Σχολικής Επιτροπής στα πλαίσια λειτουργίας της με απώτερο σκοπό την καλυτέρευση της ποιότητας διαμονής των παιδιών τις ώρες λειτουργίας των σχολικών μονάδων.
 
   Στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Δήμου Κομοτηνής κ. Μανώλης Ταπατζάς,τόνισε ότι «η ποιότητα αυτή έχει να κάνει τόσο με τη διαμονή τους όσο και με τη ψυχοσύνθεσή τους ως μαθητές.
 Η σειρά δράσεων αυτή ξεκίνησε από πέρυσι όταν ξεκινήσαμε μία σειρά από ενημερώσεις που είχαν να κάνουν με την πρόληψη και καταστολή των πυρκαγιών σε σχολικές μονάδες. Στη συνέχεια έρχεται αυτή η δράση τώρα στην αρχή του έτους που έχει να κάνει με τη συμπεριφορά του προσωπικού, πέρα από το διδακτικό, των σχολικών μονάδων».




Ο κ Ταπατζάς σημείωσε ότι «η εκδήλωση αυτή βοηθά να μην δημιουργηθούν άσχημες καταστάσεις στα σχολεία, κάτι που δυστυχώς δεν ίσχυσε για την περυσινή χρονιά. Πέρυσι υπήρξαν κάποια προβλήματα συμπεριφοράς από μέρους του βοηθητικού προσωπικού σε μία σχολική μονάδα με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν κάποια μικροπροβλήματα, αλλά για να μην δημιουργηθούν τέτοιου είδους άλλες καταστάσεις η σχολική επιτροπή προχώρησε στην ημερίδα».
   Μέρος της ημερίδας ήταν η δημιουργία προβληματισμού και στις καθαρίστριες, τους σχολικούς τροχονόμους και τους σχολικούς φύλακες, με στόχο την κατάλληλη συμπεριφορά απέναντι στα παιδιά.
«Δεν είναι εύκολο να καθοδηγήσεις κάποιον. Θα προτιμούσα εγώ να είναι περισσότερο σε πιο πρακτικά πλαίσια δηλαδή σε ομάδες, όπου θα τους δοθεί ένα περιστατικό, θα δουλέψουν, θα βγάλουν τα προσωπικά τους συναισθήματα, τις σκέψεις τους. Γιατί ένα παιδί όταν σου μιλήσει, όταν σε κοιτάξει σου διεγείρει κάποια συναισθήματα» δήλωσε και επισήμανε ότι  «Σημαντικό είναι να βρεθεί η βάση αυτών των συναισθημάτων, γιατί υπάρχει αρνητισμός, γιατί υπάρχει απόρριψη, κάτι που θεωρεί ότι θα πρέπει να δουλευτεί μέσα σε ένα πιο πρακτικό πλαίσιο σε ομάδες και σε συνεχή βάση.
 Γιατί όλοι κουβαλάμε τα προσωπικά μας προβλήματα και οι μέρες είναι δύσκολες και αυτό μετατίθεται, πας και το βγάζεις πάνω στον άλλον. Άλλος σου φταίει, άλλος την πληρώνει». 
ΚΙΝΕΖΟΥ ΜΑΡΙΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου