Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Επίσκεψη Θύμιου Σώκου στην Κομοτηνή

Συνάντηση εργασίας με τους δημάρχους της Π-ΑΜΘ είχε ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης διοίκησης της Π-ΑΜΘ Θύμιος Σώκος, την Παρασκευή (13/7), στην αίθουσα συνελεύσεων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων ΑΜ-Θ στην Κομοτηνή, με θέμα την αντιμετώπιση των μαθητών στα σχολεία για τη νέα χρονιά, η οποία έχει περάσει στη δικαιοδοσία των δήμων με τον «Καλλικράτη».

   Ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ΑΜ-Θ  κ. Θύμιος Σώκος δήλωσε πως «Οργανώσαμε αυτήν τη συνάντηση εργασίας με τους δήμους της Π-ΑΜΘ με κύριο θέμα την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτον ή θα προκύψουν για τη μεταφορά των μαθητών». «Όπως γνωρίζετε η μεταφορά των μαθητών αρμοδιότητα αποκλειστικά των δήμων πλέον και σε αυτή τη φάση θα πρέπει να βοηθηθούν οι δήμοι για να τα καταφέρουν, παρόλο που έχουν την εμπειρία της προηγούμενης χρονιάς» εξήγησε και συνέχισε αναλύοντας ότι  «Δεν είναι μόνο τα χρήματα, αλλά και ένα άλλο σωρό πράγματα που θα πρέπει να λάβουμε υπόψη και να τα αντιμετωπίσουμε για να είναι εύρυθμη, σωστή και ομαλή η πορεία της λειτουργία των σχολείων και βεβαίως και της μεταφοράς των μαθητών. Μεταφορά μαθητών γίνονται σε μαθητές που έχουν Ειδικές Ανάγκες για τα Ειδικά Σχολεία, είναι η μεταφορά μαθητών από απομακρυσμένες περιοχές και η αρμοδιότητα αυτή θα πρέπει να γίνεται από τους δήμους με τον καλύτερο τρόπο». «Οι δήμοι τα κατάφεραν πάρα πολύ καλά την προηγούμενη χρονιά και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουνε και τη φετινή χρονιά, απλά θα πρέπει να βελτιώσουμε τις συνθήκες, να μην υπάρχει πουθενά πρόβλημα, γιατί και αν ακόμη το 95% των δήμων κάνουν καλά τη δουλειά τους και υπάρχει μία περίπτωση που δεν γίνεται σωστά τότε και αυτό είναι πρόβλημα και αυτά τα προβλήματα πρέπει να αντιμετωπιστούν» σημείωσε.
   Ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Π-ΑΜΘ κ.  Κώστας Σιμιτζής, στις δηλώσεις του ανέφερε ότι  «Είναι βέβαιο ότι οι περισσότεροι δήμοι, έχουν μία τεχνική αδυναμία και από έλλειψη προσωπικού, υπάρχει υποστελέχωση σε αρκετούς δήμους, να καταρτίσουν τα σχετικά προγράμματα και να οργανώσουνε όλη αυτή τη διαδικασία που είναι πολύπλοκη και πάρα πολύ γραφειοκρατική». «Προσωπική μου άποψη είναι ότι είναι μία αρμοδιότητα που θα πρέπει να επανέλθει στις Περιφέρειες» υποστήριξε και εξήγησε ότι  «δεδομένου του ότι μπορούν να δούνε τις λεπτομέρειες πιο σφαιρικά και με δεδομένο ότι υπάρχουν πάρα πολλές μετακινήσεις μαθητών από δήμο σε δήμο και προκαλείται ένα ακόμη μπέρδεμα με αυτές τις επικαλεπτόμενες αρμοδιότητες μεταξύ των δήμων. Το βέβαιο είναι ότι τα χρήματα είναι πάρα πολλά, είναι μία κατάσταση η οποία μπορεί να κλονίσει τα οικονομικά των δήμων εάν υπάρξει καθυστέρηση καταβολής της δόσης μίας οποιαδήποτε μετακίνησης και αυτό το βλέπουμε να συμβαίνει πολύ τελευταία, βλέπουμε να καθυστερούν τα χρήματα, να μην καταβάλλουν τα χρήματα. Ήδη οφείλονται στους λεοφορειούχους από πέρυσι χρήματα και βρισκόμαστε σε μία κατάσταση η οποία θέλει να την ξανακοιτάξουμε πολύ προσεχτικά, οργανωμένα και μεθοδικά για να μην δημιουργηθούν προβλήματα στους μαθητές και στους επιχειρηματίες. Θεωρώ ότι θα πρέπει να το ξαναδούν οι νομοθέτες μας, άλλωστε έχουνε αρκετές αλλαγές με τον «Καλλικράτη», καταρχάς ήμουνα από τους υποστηρικτές του «Καλλικράτη» και βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι όταν εντοπίζουμε κενά και λάθη, δεν θα πρέπει να τα διορθώνουμε, αυτή είναι η προσωπική μου άποψη, θα το θέσω στο σώμα και θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε».  

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΥΚΛΑΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου