Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

400 δωρεάν θέσεις στους παιδικούς σταθμούς

Καμία οικονομική επιβάρυνση για τους γονείς που πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα και πρέπει να καταθέσουν αίτηση έως 23 Ιουλίου

   Χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση θα μπορέσουν να εγγράψουν φέτος τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Κομοτηνής 400 οικογένειες, που πληρούν τις προϋποθέσεις του ευρωπαϊκού προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής». Το πρόγραμμα υλοποιείται για το έτος 2012-2013 από το νομικό πρόσωπο του Δήμου «Κέντρο Μέριμνας και Αλληλεγγύης» και δικαίωμα συμμετοχής έχουν, για το μεν Κέντρο Μέριμνας κι Αλληλεγγύης όλες οι μητέρες, νηπίων από 2,5 χρονών έως την εγγραφή τους στο νηπιαγωγείο, για τη δε Κοινωφελή Επιχείρηση όλες οι μητέρες παιδιών ηλικίας 6 έως 12 ετών, οι οποίες έχουν την ελληνική υπηκοότητα ή την υπηκοότητα κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή είναι Ελληνίδες ομογενείς ή είναι αλλοδαπές από τρίτες χώρες και διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα.

    Ο πρόεδρος κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης  κ. Νικόλαος Σωτηρακόπουλος, ανακοίνωσε ότι «είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι εγκρίθηκαν 400 θέσεις για παιδιά από το πρόγραμμα τοπικής αυτοδιοίκησης». «Πέρσι είχαμε 80 και πρόπερσι 45- 50 θέσεις» τόνισε και πρόσθεσε ότι  «Από την Παρασκευή 13 – 23 Ιουλίου μπορούν να έρχονται οι γονείς και να κάνουν τις εγγραφές». «Καλώ τους συμπολίτες μου να δώσουν τα δικαιολογητικά, το πρόγραμμα αυτό αφορά ανέργους, μητέρες αυτοαπασχολούμενες, του ιδιωτικού τομέα, όχι μόνιμες του δημοσίου και ένα άλλο βασικό είναι να έχουν εισόδημα κάτω των 40.000 ευρώ» σημείωσε.  Αναφερόμενος στα ωφελεί του προγράμματος αυτού υπογράμμισε ο κ. Σωτηρακόπουλός ότι  «Είναι μια ευκαιρία γιατί αφενός βοηθάει τις μητέρες να μπορούν να εργαστούν, αφήνοντας κάπου το παιδάκι τους  και αφετέρου το παιδάκι από την άλλη πλευρά θα μπορεί να κοινωνικοποιηθεί, να εκπαιδευτεί, μέσα από τον παιδικό σταθμό που γίνεται πολύ καλή δουλεία».  

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι μητέρες που θα ενταχθούν στη εν λόγω πράξη, θα πρέπει να πληρούν τις κάτωθι προϋποθέσεις:

α) να εργάζονται στην Ελλάδα ως μισθωτές ή αυτοαπασχολούμενες ή αυτοαπασχολούμενες στον πρωτογενή τομέα. Εξαιρούνται οι τακτικοί υπάλληλοι Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α. (α’ και β’ βαθμού).

β) να συμμετέχουν σε Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης (ΕΠΑ: Πρόγραμμα Νέων Θέσεων Εργασίας, Πρόγραμμα Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών, Πρόγραμμα Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας – Stage, Πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης).

γ) να είναι άνεργες οι οποίες διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ και αντίγραφο βεβαίωσης εξατομικευμένης προσέγγισης από τις Υπηρεσίες του Ο.Α.Ε.Δ.

δ) να είναι άνεργες και λαμβάνουν ή έχουν λάβει τακτικό επίδομα ανεργίας από τον Ο.Α.Ε.Δ. οποιαδήποτε χρονική περίοδο κατά τους τελευταίους 24 μήνες προ της δημοσίευσης της παρούσας Πρόσκλησης.

Εξαιρούνται από την παρούσα πρόσκληση: Οι τακτικοί και αορίστου χρόνου υπάλληλοι του δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. καθώς και οι μόνιμοι και αορίστου χρόνου υπάλληλοι των Ο.Τ.Α. (α΄ και β΄ βαθμού).

Η ενημέρωση, καθώς επίσης και η χορήγηση του εντύπου των δικαιολογητικών συμμετοχής που πρέπει να κατατεθούν γίνεται ήδη από την ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. www.eetaa.gr/ και τη γραμματεία των παιδικών σταθμών (Γρ. Μαρασλή 1) Κομοτηνή. Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των αιτήσεων ορίζεται η ημέρα Δευτέρα 23/7/2012 και ώρα 13:30 μ.μ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν τις σχετικές αιτήσεις τους μέχρι την 23η Ιουλίου και να ενημερώνουν από τη γραμματεία των παιδικών σταθμών (Γρ. Μαρασλή 1) Κομοτηνή.

ΚΙΝΕΖΟΥ ΜΑΡΙΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου