Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Ανθρωπιστική βοήθεια για τους άπορους συνδημότες μας από τον Δήμο Μέσα Γειτονιάς της Κύπρου


   Ένα κοντέινερ με τρόφιμα μακράς διαρκείας που θα διατεθούν από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Κομοτηνής σε άπορες οικογένειες αλλά και μέσω του Κέντρου Σίτισης σε άπορους σιτιζόμενους συνδημότες μας,, παρέδωσαν τη Δευτέρα 21 Μαΐου στο Δημαρχείο, εκπρόσωποι του Δήμου Μέσα Γειτονιάς της περιοχής Λεμεσού της Κύπρου.
  Με αφορμή την παράδοση των τροφίμων, δόθηκε συνέντευξη Τύπου, με την παρουσία των: Ανδρέα Θεοφάνους, ιατρού και προέδρου της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Μέσα Γειτονιάς, της αντιπροέδρου Στέλλας Κοντού και του μέλους Στάθη Γρηγορίου, οι οποίοι θα μεταφέρουν και τους χαιρετισμούς του δημάρχου Δώρου Αντωνίου.

    Ο δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης μιλώντας για την πρωτοβουλία αυτή δήλωσε «σήμερα έχουμε την χαρά να φιλοξενούμε στην πόλη μας τρείς αδερφούς βρίσκονται σήμερα εδώ βάση μιας πρωτοβουλίας που πήρε η τοπική αυτοδιοίκηση του δήμου τους αλλά ενεργοποιήθηκε μέσα από αυτή τη διαδικασία και η τοπική κοινωνία. Είναι ένα κλασσικό παράδειγμα αλληλεγγύης, η οποία ξεκινάει ως ιδέα λίγων ανθρώπων, πολλές φορές ακόμη και ενός ανθρώπου, περνάει μέσα από ένα θεσμικό φορέα, που είναι η αυτοδιοίκηση, στην Ελλάδα και στην Κύπρο είναι πολύ κοντά στην κοινωνία ο θεσμός της αυτοδιοίκησης και έρχεται και την αγκαλιάζει και η κοινωνία». «Μας φέρνουν μια βοήθεια πολύ σημαντική» υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι «είναι πάνω από δέκα τόνους τροφίμων, τις οποίες θα διαθέσει ο δήμος μέσα από τις κοινωνικές του υπηρεσίες στους συνδημότες μας που πλήττονται από την κρίση περισσότερο από άλλους και δυστυχώς είναι αρκετοί αυτοί» «δεν είναι μόνο η βοήθεια που είναι πάρα πολύ σημαντική στην πράξη και την ουσία, αυτό που έχει μεγαλύτερη αξία είναι η έκφραση της αλληλεγγύης με τον συμβολισμό που εμπεριέχει» υποστήριξε ο δήμαρχος και πρόσθεσε ότι «Υπάρχει μια δεδομένη ευαισθησία στους αδερφούς μας κύπριους για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα, είναι δεδηλωμένη επομένως η αλληλεγγύη τους διαχρονικά, όμως για την δική μας περιοχή για την ακριτική Θράκη είναι ακόμη ποιο σημαντικό ότι οι αδερφοί μας Κύπριοι σκέφτηκαν να μας βοηθήσουν με αυτόν τον τρόπο. Είχαμε την ευκαιρία χτες να κάνουμε μια πολύ καλή γνωριμία και ήδη τους ξεναγήσαμε στα δύο πανηγύρια της Παραδημής και του Θρυλορίου όπου και γνώρισαν την λαογραφία μας, όπως εξελίσσεται στον δήμο με αφορμή τον εορτασμό του Κωνσταντίνου και της Ελένης».  «Είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε μια πολύ γόνιμη συζήτηση που αφορά τον τρόπο που λειτουργεί η τοπική αυτοδιοίκηση στην Κύπρο και αντίστοιχα να τους περιγράψουμε τον τρόπο που λειτουργεί στην Ελλάδα» τόνισε και σημείωσε καταλήγοντας ότι «Επίσης είχαμε την δυνατότητα να ορίσουμε και ένα βαθύτερο πλαίσιο συνεργασίας με αφορμή αυτή την πρώτη γνωριμία και επαφή, ένα πλαίσιο καλύτερης γνωριμίας αλλά και συνεργασίας όχι μόνο τον δημάρχων αλλά και των κομματιών της τοπικής κοινωνίας».                
   «Τους χαιρετισμούς, την αγάπη και την συμπαράσταση του δημάρχου Μέσα Γειτονίας» μετέφερε ο προέδρους της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Μέσα Γειτονιάς κ. Ανδρέας Θεοφάνους που εξέφρασε και την λύπη του δημάρχου «που λόγω υποχρεώσεων του δεν μπόρεσε να έρθει» «Τόσο καιρό είμαστε όλοι μάρτυρες των δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο αδερφός ελληνικός λαός λόγο της οικονομικής κρίσης. Είναι μεγάλη η χαρά και η συγκίνηση που βρισκόμαστε σήμερα εδώ μαζί σας, στην πρωτεύουσα του νομού. Ο Κυπριακός ελληνισμός δηλώνει πάντα παρόν στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός. Είναι χρέος μας να δείχνουμε με κάθε ευκαιρία, έμπρακτα, την συμπαράσταση  μας και την αγάπη μας και θα προσφέρουμε μέσα από την καρδιά μας ότι μπορούμε, αυτός είναι ο λόγος που βρισκόμαστε σήμερα μαζί σας με τα μεταφέροντας την ανθρωπιστική μας βοήθεια προς τους δυσπραγούντες έλληνες αδερφούς μας. Σε όλη την Κύπρος γίνονται εκστρατείες για συλλογή βοήθειας προς τον ελληνικό λαό και ο δήμος μας δεν είναι έξω από αυτήν την προσπάθεια. Ο δήμος και οι δημότες μας θέλουν με αυτήν την πράξη να δηλώσουν την αγάπη τους και την στήριξη τους και την αλληλεγγύη τους στον αδερφό ελληνικό λαό. Εύχομαι και είμαι σίγουρος ότι θα έρθουν πολύ καλύτερες μέρες και την επόμενη φορά που θα έρθουμε στην πόλη σας να είναι για να γιορτάσουμε μαζί κάποιο χαρμόσυνο γεγονός» παράλληλα επισήμανε ότι ο συνάδελφος του κ. Γρηγορίου, διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο για την επιλογή του δικού σας δήμου».
   Καταλήγοντας ευχαρίστησε για την φιλοξενία και την αγάπη με την οποία τους περιέβαλλε ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο αλλά και ο κόσμος και έδωσε στον κ. Πετρίδη το κλειδί και αναμνηστικά δώρα εκ μέρους του δημάρχου και τις σημαίες του δήμου αλλά και της Κύπρου». Ακολούθησε ανταλλαγή δώρων και με τον κ. Πετρίδη που δώρισε πολλά αναμνηστικά με το έμβλημα του «Ορφέα», την σημαία του δήμου Κομοτηνής και ενδιαφέρουσες εκδόσεις της Κομοτηνής.       
  Η αντιπροέδρου της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Μέσα Γειτονιάς κα. Στέλλας Κοντού υπογράμμισε ότι «είναι το ελάχιστο που θα μπορούσαμε να κάνουμε για τον δήμο σας, πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι. Μακαρόνια, ρύζι, ζάχαρη, μπισκότα, παιδικές τροφές, λαδιά  για τηγάνισμα, ελαιόλαδο και όσπρια φέραμε με όλη μας την αγάπη και θα είμαστε πάντα κοντά σας για ότι και αν χρειαστείτε. Είμαστε αδερφοί όπως είπε και ο δήμαρχος σας και θα παραμείνουμε».
   Το μέλος της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Μέσα Γειτονιάς κ. Στάθης Γρηγορίου «έχω έρθει για δέκατη Τρίτη φορά στην Κομοτηνή, με την δική μου εισήγηση έγινε η επιλογή του δικού σας δήμου, γιατί όταν είχα έρθει την πρώτη φορά στην Κομοτηνή, επιστρέφοντας στην Κύπρο είχα πει ότι στην Κομοτηνή, γνώρισα την παλιά, καλή, Κυπριακή φιλοξενία σε όλο της το μεγαλείο, είχα γνωρίσει ανθρώπους που συνδέομαι μέχρι και σήμερα, αρχής γενομένης από τον Δαμιανό Σταθάκη, που ήταν ο πρώτος άνθρωπος που γνώρισα στην Κομοτηνή, έναν εξαίρετο κύριο με όλα τα γράμματα κεφαλαία, έρχομαι συχνά – πυκνά στην Κομοτηνή και έχω γνωρίσει αρκετούς ανθρώπους, τον περιφερειάρχη σας, την κα. Μενεσελίδου, την κα. Λιβεριάδου, έχω συνδεθεί με την Κομοτηνή και όταν τέθηκε το θέμα σε ποιόν δήμο θα σταλθεί η ανθρωπιστική βοήθεια, εισηγήθηκαν την Κομοτηνή χωρίς να χρειαστεί να επιχειρηματολογήσω και πολύ και αποφασίστηκε ομόφωνα». «Επιλέξαμε τον περήφανο δήμο της Κομοτηνής που πρέπει να είναι διπλά περήφανος γιατί ευτύχισε να έχει μια καλή τοπική αρχή αρχής γενομένης από τον δήμαρχο, έναν εξαίρετο άνθρωπο που εύχομαι και άλλοι δήμοι να ευτυχίσουν να έχουν τέτοιους δημάρχους» επισήμανε.       
ΚΙΝΕΖΟΥ ΜΑΡΙΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου