Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Προγραμματικές και αναπτυξιακές προτεραιότητες του υπουργού εσωτερικών και βουλευτή Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη

   Αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στο Υπουργείο των Εσωτερικών και πριν την ορκωμοσία του ως βουλευτής Ροδόπης, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σε ένα ταξίδι του αστραπή στην Κομοτηνή παρέθεσε συνέντευξη τύπου για να ευχαριστήσει όλους τους συμπολίτες του για τη μεγάλη εμπιστοσύνη που του έδειξαν και να αναδείξει τις πρώτες προγραμματικές και αναπτυξιακές προτεραιότητες για το Νομό Ροδόπης.

    «Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου της Ροδοπίτισες και τους Ροδοπίτες , τους αγαπητούς και εκλεκτούς συμπατριώτες, οι οποίοι για μια ακόμη φορά με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους» δήλωσε ο κ. Στυλιανίδης και συμπλήρωσε ότι «Είναι για μένα ηθική και όχι μόνο πολιτική δικαίωση που βίωσα στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση, διότι οι άνθρωποι οι οποίοι ήρθαν κοντά μου, οι οποίοι αγωνίστηκαν δίπλα μου, στήριξαν τις απόψεις και τις ιδέες που εξέφρασα, ήταν άνθρωποι που δεν περιορίζονται στους οπαδούς ενός κόμματος, ήταν άνθρωποι από όλες τις ιδεολογικές και πολιτικές αφετηρίες, οι οποίοι προέταξαν το τοπικό και το εθνικό συμφέρον του κομματικού συμφέροντος ή των προσωπικών παθών, γκρέμισαν τα τείχη που μας χώριζαν εδώ και πάρα πολλά χρόνια και εκφράστηκαν μέσα από το πρόσωπο μου στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες, τόσο στο κέντρο, όσο και σε άλλα κέντρα».
    «Εκτιμώ ότι η εντολή αυτή είναι ιερή» τόνισε χαρακτηρίστηκα και εξήγησε «διότι είναι μια εντολή που αφορά τον αγώνα που πρέπει να κάνουμε το επόμενο διάστημα για την πατρίδα μας, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την σκληρή  κρίση που πλήττει  σήμερα το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας αλλά και την ιδιαίτερη μας πατρίδα την Ροδόπης, η οποία είναι από τα μεγαλύτερα θύματα, της ανεργίας, της ανέχειας και της οικονομικής κρίσης». «Να είστε βέβαιοι ότι θα δώσω, όπως έκανα πάντα, τώρα ακόμη περισσότερο, τον καλύτερο εαυτό μου, για να ανταποκριθώ στην εμπιστοσύνη που μου δείξατε, χωρίς να εγκαταλείπω τις αρχές και τις αξίες, που αποτέλεσαν για μένα την πυξίδα καθ’όλη την διάρκεια της πολιτικής μου διαδρομής μέχρι σήμερα» δεσμεύτηκε.
    «Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμπατριώτες, τους συνεπείς νεοδημοκράτες, οι οποίοι τόσα χρόνια οι οποίοι τόσα χρόνια στέκονται στο πλευρό μου και δίνουν μαζί μου την ιδεολογική μάχη, αλλά και τα στελέχη τους φίλους ή τους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ, της αριστεράς, του ΚΚΕ, χριστιανούς αλλά και μουσουλμάνους που έσπασαν τις γραμμές χειραγώγησης, που επιδίωξαν κάποιοι να βάλουν και έδειξαν στο πρόσωπο μου αυτή την εμπιστοσύνη» είπε και πρόσθεσε ότι «Αυτή νομίζω ότι είναι μια νίκη μιας άλλης αντίληψης, μιας άλλης νοοτροπίας, είναι μια νίκη της πατρίδας μας, της ιδιαίτερης μας πατρίδας και αυτή τη νίκη νομίζω ότι θα πρέπει να την εκλάβουμε ως μια αφετηρία ενός νέου ξεκινήματος, το οποίο πρέπει να είναι πολύ διαφορετικό από αυτά που βιώσαμε κατά το παρελθόν».
   «Φίλες και φίλοι, συμπατριώτισσες και συμπατριώτες, θέλω ενώπιων σας να ευχαριστήσω και τον πρόεδρο της κυβερνήσεως, τον πρωθυπουργό, τον Αντώνη Σαμαρά, για την ξεχωριστή τιμή που έκανε στο πρόσωπο μου, να με τοποθετήσει σε ένα νευραλγικό υπουργείο , όπως είναι το υπουργείο εσωτερικών, σε ένα από τα πρώτα υπουργεία της ελληνικής πολιτείας, της ελληνικής κυβέρνησης» σημείωσε και συνέχισε «Για μένα το στοίχημα και η ευθύνη είναι βαριά, το στοίχημα είναι μεγάλο, πιστεύω όμως ότι η εμπειρία μου, η στήριξη  που μου δίνει η περιοχή μου, η εμπιστοσύνη που μου δείχνουν στελέχη και από την υπόλοιπη Ελλάδα, θα μου δώσουν την δύναμη να αντιμετωπίσω τις δυσκολίες και να ανταποκριθώ στα καθήκοντα του υπουργού εσωτερικών, αποδεικνύοντας ότι στέκομαι αντάξια και στην τιμή που μου έκανε ο πρωθυπουργός της χώρας». «Αντιλαμβάνεστε ότι δεν είναι εύκολη η επόμενη ημέρα» ανέφερε και υπογράμμισε ότι  «είμαστε σε μια περίοδο εξαιρετικά κρίσιμη και δύσκολη για την πατρίδα μας και κάθε λεπτό είναι πολύτιμο, κάθε δυνατότητα που υπάρχει πρέπει να αξιοποιηθεί, κάθε ανθρώπινη αξία πρέπει να ενεργοποιηθεί, δεν έχουμε την πολυτέλεια ούτε να μοιραζόμαστε, ούτε να διχαζόμαστε, ούτε να συγκρουόμαστε μεταξύ μας, η κυβέρνηση που δημιουργήθηκε είναι μια κυβέρνηση όπως την είχα περιγράψει προεκλογικά, εθνικής ενότητας και ευρωπαϊκής προοπτικής, συναποτελείται από τρείς πολιτικές δυνάμεις με διαφορετική ιδεολογική αφετηρία αλλά από τρείς πολιτικές δυνάμεις που τόλμησαν κατά την γνώμη μου να επιβάλουν στην Ελλάδα μια καινούργια συνεργατική νοοτροπία που δεν είχε παρελθόν, προτάσσοντας συγκεκριμένες προτεραιότητες που υπερβαίνουν τα κομματικά και ιδεολογικά χαρακώματα».
    «Οι προτεραιότητες αυτές είναι σαφείς» δήλωσε και ανέφερε αναλυτικά τις προτεραιότητες αυτές «η παραμονή της Ελλάδος στον σκληρό πυρήνα της ευρωπαϊκής οικογένειας  για να μην ακυρωθεί το όραμα του εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, το οποίο σήμερα το ασπάζεται, ένα ποσοστό  πάνω από το 85% του ελληνικού λαού, είναι η προσπάθεια να επαναδιαπραγματευθούμε πτυχές του μνημονίου, που χρειάζονται διόρθωση ή συμπλήρωση , όπως είναι τα ζητήματα της ανάπτυξης που θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας, αλλά και τα ζητήματα κοινωνικής αλληλεγγύης με πολιτικές που αφορούν κομμάτια της κοινωνίας μας που δοκιμάζονται σκληρά.   Η Τρίτη πολύ σημαντική προτεραιότητα είναι να επαναπροσδιορίσουμε τον γεωστρατηγικό προσανατολισμό της χώρας μας οργανώνοντας την στροφή στην πραγματική οικονομία και την έξοδο μας από την διεθνή οικονομική κηδεμονία, αλλά με την παραμονή μας στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης». «Αυτά δεν είναι συνηθισμένα πράγματα, το εγχείρημα είναι πάρα πολύ σημαντικό και για την μοίρα του ελληνισμού, αλλά και για την προοπτική της Ελλάδος. Κάθε ένας από μας θα πρέπει να ανταποκριθεί στην αποστολή του και να αθροίσει δυνάμεις για να μπορέσουμε να έχουμε πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα για την πατρίδα» ανέφερε ό κ. Στυλιανίδης.
  Όσον αφορά το υπουργείο που ανέλαβε σημείωσε ότι «Εγώ μόλις χτες ανέλαβα, μου παρέδωσε ο καθηγητής κ. Μανιωτάκης, μου περιέγραψε ουσιαστικά την εμπειρία του από το συγκεκριμένο υπουργείο, το οποίο παρακολούθησε ο ίδιος και διοίκηση κατά την περίοδο των εκλογών». «Το υπουργείο αυτό έχει μια πολύ συγκεκριμένη ευθύνη, ελέγχει και παρακολουθεί την περιφερειακή διοίκηση της χώρας, δηλαδή όλη την ραχοκοκαλιά της ελληνικής περιφέρειας, την αιρετή περιφερειακή αυτοδιοίκηση, την τοπική αυτοδιοίκηση, την πολιτική μετανάστευσης και ενσωμάτωσης, την κεντρική θεσμική πολιτική, δηλαδή ότι έχει να κάνει με την λειτουργία των κομμάτων, των εκλογικών νόμων, το μαύρο πολιτικό χρήμα, την διαφάνεια, ότι σχετίζεται με τον εκσυγχρονισμό του πολιτικού μας συστήματος και την γραμματεία ισότητας, που ακουμπάει ένα ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας την γυναίκα σε όλες της, τους ρόλους της λειτουργίας» είπε αναφερόμενος στα πεδία ευθύνης του. «Το πεδίο αντιλαμβάνεστε ότι είναι πλατύ, η αποστολή είναι σημαντική, το έργο που πρέπει να γίνει είναι μεγάλος και ο χρόνος μέσα στον οποίο πρέπει να συντελεστεί είναι πολύ περιορισμένος, εγώ θα προσπαθήσω σε αυτήν την αποστολή να ανταποκριθώ όσο πληρέστερα γίνεται» πρόσθεσε.
    Αναφορικά για τον Νομό Ροδόπης και για τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ο κ. Στυλιανίδης υπογράμμισε ότι  «Δεν φεύγει από το μυαλό μου η υποχρέωση που έχω απέναντι στην περιοχή μας και οι δεσμεύσεις που έχω αναλάβει προεκλογικά για κάποιες παρεμβάσεις, οι οποίες κατά την γνώμη μου θα κλείσουν πληγές, θα διορθώσουν λάθη, θα συμπληρώσουν πρωτοβουλίες που ξεκίνησαν στο παρελθόν και θα δημιουργήσουν συνθήκες τέτοιες ώστε να μπορέσουμε γρηγορότερα να σηκωθούμε από την κατάσταση που έχουμε περιπέσει όλο το προηγούμενο διάστημα». Παράλληλα επισήμανε ότι «Αυτό που είπα προεκλογικά για την Ελλάδα και για την Ροδόπη ισχύει και θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να σας το αποδείξω με πράξεις».           
   Ερωτηθείς για τις προτεραιότητες του για την περιοχή ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι «οι προτεραιότητες μου, που θα επιδιώξω να επισπεύσω στην περιοχή μας είναι , η ενίσχυση του Δημοκριτείου πανεπιστημίου Θράκης και του φοιτητικού πληθυσμού του, που θα τονώσει οικονομικά, δημογραφικά και οικιστικά την περιοχή. Η διευκόλυνση της βίζας με την Τουρκία αλλά και με άλλα κράτη, όπως η Ρωσία, η Ουκρανία κλπ,  που είναι αγορές στόχοι για τον ελληνικό τουρισμό. Η στήριξη του πρωτογενούς τομέα, με ότι διαθέσιμα μέσα υπάρχουν και η προώθηση της συμβολαιακής γεωργίας, αξιοποίηση της γεωθερμίας και άλλων νέων μεθόδων που μπορούν να διευκολύνουν, να επιτευχθούν καλύτερες τιμές, για να μην έχουμε μονομερή εξάρτηση από τις επιδοτήσεις. Φυσικά η ταχύτατη ολοκλήρωση των εκκρεμών έργων υποδομής με βάση τις δυνατότητες, που θα μπορούσαν να συμβάλουν σημαντικά στην ανάπτυξη της περιοχής όπως είναι ο κάθετος άξονα. Ενδεχόμενος θα προκύψουν και άλλα και θα τα δούμε παρειακά».      
   Ο κ. Στυλιανίδης δεν θέλησε να αναφερθεί σε συγκεκριμένα ζητήματα, που αφορούν τον Νομό Ροδόπης είτε που άπτονται των θεμάτων του υπουργείου καθώς βρίσκεται ακόμη σε περίοδο ενημέρωσης και δεν θέλησε να τοποθετηθεί πριν ενημερωθεί ενδελεχώς.
   Αμέσως μετά περιόδευσε σε χωριά του νομού μας όπου δια ζώσης ευχαρίστησε τους Ροδοπίτες για την αγάπη και την στήριξη τους (Αγ.Θεόδωροι, Ν.Ανδριανή, Ν. Σιδηροχώρι, Παγούρια, Πόρπη, Γλυφάδα, Μέση, Φανάρι, Γλυκονέρι, Παλλάδιο, Ν. Καλλίστη, Αίγειρος, Μεσούνη. Η ικανοποίηση των Ροδοπιτών ήταν έκδηλη από την συνεπή παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών και την δικαίωση της επιλογής τους. Όταν λοιπόν τον ρώτησαν πώς τα κατάφερε τόσο γρήγορα να ξαναβρεθεί κοντά τους αυτός επανέλαβε μια φράση του Κολοκοτρώνη που τους είχε πει και προεκλογικά: «Καλοχαιρέτα τους πεζούς όταν καβαλικέψεις για να σε χαιρετούν και αυτοί όταν θα ξεπεζέψεις».
   Οι μετεκλογικές περιοδείες του Βουλευτή Ροδόπης θα συνεχιστούν και στον υπόλοιπο νομό.
ΚΙΝΕΖΟΥ ΜΑΡΙΝΑ                                   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου