Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Πρωτάθλημα Βορείου Ελλάδος Okinawa Karate – σημαντικές διακρίσεις για τους αθλητές μας

Αψηφώντας την ζέστη και τον καυτό ήλιο το Σάββατο 30 Ιουνίου, γονείς, και φίλοι βρέθηκαν στο 2ο γυμνάσιο Κομοτηνής, που  πραγματοποιήθηκε το πρωτάθλημα Βορείου Ελλάδος Okinawa Karate. Στο χώρο αυτό, ο αθλητικός σύλλογος  Γιν Γιανγκ Κομοτηνής συγκέντρωσε και  είδη πρώτης ανάγκης (ρουχισμό – τρόφιμα μακράς διάρκειας – παιχνίδια – βιβλία) με μοναδικό στόχο την ανάπτυξη του αισθήματος αλληλεγγύης και την έμπρακτη παροχή βοήθειας σε όσους έχουν ανάγκη. Στο πνεύμα αλληλεγγύης αυτό συμβάλανε στην προσπάθεια αυτή και η μαμάδες από τον Νομό Ροδόπης που συγκέντρωσαν ρούχα και διάφορα πράγματα για όσους το έχουν ανάγκη.  Ο Δήμος Κομοτηνής ήταν αρωγός στην υλοποίηση της ιδέας και προσκάλεσε τους πολίτες να ενισχύσουν την προσπάθεια αυτή με τη συμμετοχή τους.

  Ο πρόεδρος της κυκλοφοριακης επιτροπής του Δήμου Κομοτηνής κ. Γιώργος Ζηλούδης τόνισε ότι «πραγματικά η εκδήλωση αυτή τιμά τα παιδιά της πόλης μας, τιμά τα παιδιά που θα πάνε στην εθνική ομάδα, είναι για την πόλη μας κάτι διαφορετικό. Είδαμε μικρά παιδιά να κάνουν κάποιες ασκήσεις που εμείς δεν μπορούμε να της κάνουμε κατακαλόκαιρο, με σαράντα βαθμούς θερμοκρασία είναι όλοι εδώ, γονείς και φίλοι και εμείς. Τους αξίζουν συγχαρητήρια».
   Ο  αρχηγός του συστήματος κ.  Παναγιώτης Κανελλόπουλος μιλώντας για την διοργάνωση και τις συμμετοχές σημείωσε ότι «οχτώ σωματεία από όλη την βόρειο Ελλάδα συμμετείχαν και γύρω στους 150 αθλητές. Έκλεισε το πρωτάθλημα με την επίδειξη και φάνηκε το υψηλό τεχνικό επίπεδο που υπάρχει και το ήθος των συναδέλφων». Αναφορικά με τις διακρίσεις ανέφερε ότι «οι διακρίσεις αφορούσαν τους αθλητές που είχαν κάνει με την εθνική ομάδα του παγκρατίου αθλήματος, δεδομένο ότι το σωματείο της κα. Μουσχάκη που ασχολείται και με άλλα αθλήματα όπως είναι το παγκράτιο και το ζίου ζίτσου. Είναι ένα σωματείο το οποίο όπου κατεβάζει αθλητές πάντα διακρίνονται». «έχει μεγάλη σημασία η διάκριση ενός αθλητού από την περιφέρεια και ειδικά από την ακριτική περιφέρεια γιατί για να κατέβεις στην Αθήνα έχει μια μέρα ταξίδι για να πάει να αγωνιστεί, αντιλαμβάνεστε την κούραση και την ταλαιπωρία που έχει υποστεί τον επηρεάζει, ωστόσο όμως η απόδοση τους είναι τέτοια που βραβεύεται» υποστήριξε.

  Η κα. Μουσχάκη που βραβεύτηκε και ανέβηκε επίπεδο στις εξετάσεις που έγιναν την προηγούμενη μέρα δήλωσε στο τέλος των αγώνων και των επιδείξεων ότι «Νιώθω ευτυχισμένη, τα παιδιά τα αγαπάω και αυτά εμένα. Το πρώτο που μαθαίνουν τα παιδιά μας είναι να είναι σωστοί άνθρωποι, κοινωνικά σωστοί και να μπορούν να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον, να προχωρήσουν μπροστά στις σπουδές τους και στα μετάλλια, αν και θεωρώ ότι ένας άνθρωπος που είναι τυπικός στις προπονήσεις του, είναι κοντά στο άθλημα, αγαπάει αυτό που κάνει το μετάλλιο θα έρθει μόνος του. Αυτό που περιμένουμε τα παιδιά μας που πέρασαν στην Εθνική να παίξουν στο παγκόσμιο».    

   Στο τέλος οι μαθητές βράβευσαν την κα. Μουσχάκη δίνοντας της ένα ενθύμιο και αναμνηστικό που ετοίμασαν τα ίδια και λουλούδια που πρόσφερε η μικρότερη του συλλόγου η μικρή Μαρίνα Σακαλή που έκλεψε τις εντυπώσεις.
ΚΙΝΕΖΟΥ ΜΑΡΙΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου