Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

ΤΩΡΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΟΔΟΠΗ

Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες,
   
Στις προηγούμενες εκλογές στείλατε ισχυρό μήνυμα προς όλους μας τιμωρώντας και αποδοκιμάζοντας συμπεριφορές και νοοτροπίες του παρελθόντος.
Εκφράσατε τη δικαιολογημένη αγανάκτηση και το θυμό σας για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και τη Ροδόπη τα τελευταία χρόνια. Για την ανεργία, την εγκατάλειψη, τη μείωση του εισοδήματος μισθωτών και συνταξιούχων, τη δοκιμασία των αγροτών, την απόγνωση των επαγγελματιών που οι επιχειρήσεις τους κλείνουν, την οργή των νέων που έχασαν την ελπίδα. Αποδοκιμάσατε το παλιό πολιτικό σύστημα και ανοίξατε με την ψήφο σας το δρόμο για τη νέα μεταπολίτευση.
Σε ότι μας αφορά ως Νέα Δημοκρατία, εμείς πήραμε το μήνυμα γι’ αυτό και επιδιώκουμε εκ νέου τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Μετώπου.
Σε ότι με αφορά προσωπικά, θέλω να ευχαριστήσω όσους με ανέδειξαν για πολλοστή φορά πρώτο βουλευτή της παράταξής μου αλλά και να διαβεβαιώσω όσους αυτή τη φορά δεν με ψήφισαν επιλέγοντας μικρότερα κόμματα  ότι είμαι έτοιμος να κάνω την αυτοκριτική μου και να αναλάβω την ευθύνη στο ποσοστό που μου αναλογεί, διδασκόμενος από τα λάθη μου.

Ωστόσο,  Ροδοπίτισες και Ροδοπίτες,
Έχω χρέος να σας μιλήσω καθαρά όπως άλλωστε έκανα πάντα.
 Στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση στις 17 Ιουνίου
Ø Δεν τιμωρούμε, αλλά αποφασίζουμε.
Ø Αποφασίζουμε όχι για πρόσωπα ή κόμματα.
Ø Αποφασίζουμε για το Μέλλον της Ελλάδας και τη Μοίρα της Θράκης και   της Ροδόπης.
      
Για την Ελλάδα υπάρχουν δύο δρόμοι:
Ο ένας είναι να επιλέξουμε αυτούς που ισχυρίζονται ότι θα καταγγείλουν μονομερώς το Μνημόνιο διακινδυνεύοντας την παραμονή της Ελλάδας στο Ευρώ και την Ευρώπη. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν αντιλαμβάνεται ότι η έξοδος από την Ευρώπη σημαίνει αδυναμία καταβολής μισθών και συντάξεων, πάγωμα αγροτικών επιδοτήσεων, κατάρρευση των επιχειρήσεων, μεγαλύτερη έκρηξη της ανεργίας, ξαφνικός θάνατος της Οικονομίας, διακύβευση της Εθνικής Ασφάλειας και της Δημοκρατικής σταθερότητας που κατακτήθηκε με τη συμμετοχή μας στον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο άλλος δρόμος είναι αυτός που εισηγούμαστε εμείς:
Επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου με στόχους:
Ø Στήριξη της κοινωνίας που δοκιμάζεται
Ø Στροφή στην πραγματική οικονομία και την ουσιαστική ανάπτυξη
Ø Επίσπευση εξόδου της Ελλάδας από τη Διεθνή Οικονομική Κηδεμονία αλλά παραμονή της χώρας μας στο σκληρό πυρήνα της Ευρώπης


 Στις  17 Ιουνίου όμως αποφασίζουμε για τη Θράκη και τη Ροδόπη.
 Γνωρίζετε τις μάχες που έδωσα όλα αυτά τα χρόνια για τον τόπο μας πέρα και πάνω από κόμματα.
Ø Σπάσαμε τα κατεστημένα στο κέντρο.
Ø Ενισχύσαμε με τους αγώνες μας τη φωνή της περιοχής.
Ø Η τοπική κοινωνία και η τοπική αγορά, την περίοδο της κυβερνητικής μου θητείας, είδαν τα θετικά αποτελέσματα μιας συστηματικής και μακρόπνοης πολιτικής (έργα, αύξηση φοιτητών, μείωση ανεργίας, βελτίωση βιοτικού επιπέδου και κατά κεφαλήν εισοδήματος …).
  Βιώσατε όλοι, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι, τι σημαίνει να έχει ο τόπος ισχυρό εκπρόσωπο στην κεντρική κυβέρνηση και να αναδεικνύει πανελλαδικά αλλά και διεθνώς τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα.

  Συμπατριώτισσες και  Συμπατριώτες, Θρακιώτισες και Θρακιώτες,
  Η ψήφος σας αυτή τη φορά καθορίζει το μέλλον της περιοχής και των παιδιών μας αμετάκλητα. Ο εκλογικός νόμος δημιουργεί στη Ροδόπη, λόγω λίστας, μια άδικη στρέβλωση σε βάρος της αναλογικής δημοκρατικής εκπροσώπησης των σύνοικων στοιχείων, δημιουργώντας τον κίνδυνο να μείνει χωρίς βουλευτή η χριστιανική πλειονότητα.
 Γνωρίζετε ότι ποτέ μέχρι σήμερα δεν διαχώρισα τους συμπολίτες μου με κριτήριο τις κομματικές τους επιλογές, τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις ή την καταγωγή τους. Αυτό άλλωστε το απέδειξα και με πράξεις  όσο διάστημα πολιτεύτηκα ή διετέλεσα υπουργός των κυβερνήσεων Καραμανλή και η μειονότητα το γνωρίζει πολύ καλά.
 Σήμερα όμως που τα κόμματα του ΠΑ.ΣΟ.Κ., του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και της ΔΗΜ.ΑΡ., σεβόμενα το εκλογικό αποτέλεσμα τοποθετούν επικεφαλής των ψηφοδελτίων τους συμπολίτες μας Μουσουλμάνους, είμαι εκ των πραγμάτων υποχρεωμένος να απευθυνθώ προς την πλειονότητα και να της ζητήσω να ξεπεράσει τις πολιτικές και ιδεολογικές διαχωριστικές γραμμές, στηρίζοντας το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.
 Πιστεύω ακράδαντα ότι η δημοκρατική σταθερότητα, η ασφάλεια, η αναπτυξιακή προοπτική της τοπικής κοινωνίας και η αποτελεσματική λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν όλοι οι συμπολίτες μας της πλειονότητας ή της μειονότητας εξαρτώνται απόλυτα από τη δίκαιη και ισόρροπη κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.
  Μόνο η ισχυρή συμμετοχή της Ροδόπης στην αυριανή κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας και Ευρωπαϊκού προσανατολισμού μπορεί να εγγυηθεί την επιστροφή της Ελπίδας στον τόπο μας.

Γι αυτό τώρα δεν ψηφίζουμε για κόμματα ή για πρόσωπα.
Τώρα ψηφίζουμε για την Ελλάδα και τη Ροδόπη.


Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης
Υποψήφιος Βουλευτής Ροδόπης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου