Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Εκδήλωση στην κεντρική πλατεία για την υγιεινή διατροφή

   Το κέντρο ευρωπαϊκής πληροφόρησης Κομοτηνής, ο υπεύθυνος σχολικών δραστηριοτήτων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ροδόπης, το εθνολογικό μουσείο Θράκης και η Ένωση Καταναλωτών Ροδόπης πραγματοποίησαν ανοιχτή εκδήλωση με τίτλο «Εκπαιδεύομαι σωστά, τρώω υγιεινά, αθλούμαι συστηματικά». Η συγκεκριμένη εκδήλωση σηματοδότησε και την ολοκλήρωση της δράσης διαρκείας που πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και υλοποιήθηκε το σχολικό έτος 2011-2012 με τη συμμετοχή του 2ου, 4ου, 5ου, 6ου, 7ου, 10ου και 11ου δημοτικού σχολείου Κομοτηνής. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μαθητές από τα δημοτικά σχολεία παρουσίασαν τις εργασίες τους, έπαιξαν, ζωγράφισαν και συμμετείχαν στο εργαστήριο μαγειρικής, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα ότι «με τη σωστή διατροφή και άθληση, η υγεία γίνεται διασκέδαση»

    Η υπεύθυνη του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κομοτηνής  κ. Λουϊζα Σαλτσίδου, τόνισε ότι «Η σημερινή εκδήλωση με τίτλο «Εκπαιδεύομαι σωστά, τρώω υγιεινά, αθλούμαι συστηματικά», ουσιαστικά σηματοδοτεί και την λήξη της δράσης διαρκείας που ξεκίνησε τη φετινή χρονιά και ολοκληρώνεται σήμερα. Στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς πραγματοποιήσαμε με τους μαθητές διάφορες δράσεις και σε συνεργασία με τμήμα σχολικών δραστηριοτήτων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, με την Ένωση Καταναλωτών Ροδόπης και το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκαν 9 εργαστήρια διατροφής, έγιναν 20 ενημερωτικές δράσεις σε συνεργασία με την Ένωση Καταναλωτών Ροδόπης, έγιναν παιχνίδια και βιωματικές δράσεις όπως το παζλ της μεσογειακής διατροφής και το τρενάκι της διατροφής. Τα παιδιά έκαναν ένα υγιεινό κυλικείο, παρουσίασαν σε διάφορα σχολεία κυλικεία τα οποία είχαν φρούτα,  με λαχανικά και σήμερα συγκεντρωθήκαμε στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής, όπου θα ενημερωθούν για το εργαστήρι διατροφής όπου θα κάνουνε παστέλια, θα ζωγραφίσουνε και θα κάνουνε παζλ με θέμα την υγιεινή διατροφή. Αυτή η δράση γίνεται για τρίτη συνεχή χρονιά, θεωρούμε ότι έχει καθιερωθεί σαν θεσμός και θα την πραγματοποιήσουμε και την επόμενη χρονιά, γιατί είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα, αλλά και λόγω του ενδιαφέροντος που δείχνουν τα σχολεία.
    Ο υπεύθυνος σχολικών δραστηριοτήτων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ροδόπης κ. Γιώργος Ιωαννίδης, δήλωσε ότι «Μία αρνητική πρωτιά στην Ευρώπη που δυστυχώς διατηρούμε ακόμη είναι και αυτή ότι έχουμε τα πιο παχύσαρκα παιδιά. Το πρόβλημα φυσικά προέρχεται από την κακή διατροφή η οποία ξεκινάει από το σπίτι, από τις κακές διατροφικές συνήθειες  της οικογένειας, αλλά μέσα από αυτά τα προγράμματα προσπαθούμε να αλλάξουμε τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών αλλά και της οικογένειες. Εν μέρει πιάνουν τόπο, γιατί δεν είναι καθολικές οι δράσεις, δεν συμμετέχει το σύνολο του σχολείου στα προγράμματα διατροφής με αποτέλεσμα συμμετέχοντας κάποιες ομάδες παιδιών ή κάποιες τάξεις αυτά τα παιδιά να ωφελούνται και αυτά να βελτιώνουν τις διατροφικές τους συνήθειες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου