Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Δηλώσεις υποψηφίων για το εκλογικό αποτέλεσμα

αποτέλεσμα   
«θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμπολίτες για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στον πρόσωπο μου. Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι η επόμενη ημέρα θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις όπως και στο παρελθόν να υπηρετήσω τα συμφέροντα της πατρίδας μου και της ιδιαίτερης πατρίδος μου την Ροδόπης» δήλωσε ο κ. Στυλιανίδης και επισήμανε ότι  «Είχα από καιρό ενημερώσει με ευθύνη το εκλογικό σώμα της Ροδόπης για τους κινδύνους και τα προβλήματα που θα είχε αυτή η εκλογική διαδικασία σήμερα νομίζω ότι σε πάρα πολλές προβλέψεις μου έχω επιβεβαιωθεί». «Η επόμενη ημέρα είναι μέρα ευθύνης για να εκπροσωπηθεί το σύνολο του νομού με δικαιοσύνη και αντιπροσωπευτικότητα, από πλευράς μου θα γίνει ότι είναι δυνατόν ώστε η Ροδόπη να επιστρέψει στο μέλλον, να ανακτήσει το χαμένο έδαφος και να δικαιωθούν οι προσδοκίες των κατοίκων της» ανέφερε ο κ. Στυλιανίδης.
  Ερωτηθείς για την είσοδο της  χρυσής αυγής στη Βουλή ο κ. Στυλιανίδης υπογράμμισε ότι  «γι’αυτούς που με ευκολία ψήφισαν τα άκρα θα ήθελα να τους παρακαλέσω αύριο το πρωί να περπατήσουν τα χωρία της περιοχής μας  και να βρεθούν μπροστά στα ιστορικά μνημεία των πεσόντων, ο τόπος μας και η πατρίδα μας πλήρωσε με αίμα τους αγώνες για την ελευθερία και την δημοκρατία. Ας το αναλογιστούν και ας συνειδητοποιήσουν τι έκαναν».

    «Για την Ελλάδα ξεκινάει μια νέα κατάσταση και στην κεντρική πολιτική σκηνή, αυτό που θα ήθελα και που έχουμε ευθύνη όλοι να κάνουμε είναι να συσπειρώσουμε  μια κοινή στοχοθέτηση  τις δυνάμεις που υπάρχουν σε όλο το πολιτικό φάσμα επιδιώκοντας να διασφαλίσουμε την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και να εγγυηθούμε την  προστασία των μεσαίων και των φτωχών εισοδημάτων» σημείωσε ο κ. Στυλιανίδης που πρόσθεσε ότι  «Η δημοκρατική σταθερότητα, η πραγματική και ουσιαστική ανάπτυξη και η αποσυμπίεση της κοινωνίας μας που δοκιμάζεται θα πρέπει να είναι το πρώτο μας μέλημα. Να κάνουμε όλοι την αυτοκριτική για τα λάθη που έγιναν και να προσπαθήσουμε από κοινού να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, για να τα διορθώσουμε και να ξανά βρεθεί πολιτική και κοινωνία μαζί παλεύοντας με εθνικούς στόχους  και όχι για μικροκομματική ή  προσωπικά συμφέροντα τα οποία χώρισαν ή πλήγωσαν αυτή την κοινωνία».     
Στις εκλογές αυτές αποτυπώθηκε η εικόνα του τεράστιου πολιτικού κόστους προς το ΠΑΣΟΚ, το οποίο ανέλαβε με πλήρη εθνική ευθύνη να διαχειριστεί την πρωτοφανή για τη χώρα κρίση. Ταυτίστηκε με πολύ δύσκολα μέτρα για τον πολίτη και με την αμφισβήτηση όλου του πολιτικού συστήματος, πολλών δεκαετιών. Και εισέπραξε το ανάλογο τίμημα.
  «Στη Ροδόπη, σε περιοχή και εποχή δύσκολη, αν και κρατήσαμε την πρωτιά, χάσαμε τη μία από τις δύο βουλευτικές έδρες και μένουμε με φτωχότερη εκπροσώπηση των πολιτών της. Με ισχνότερη φωνή» δήλωσε ο κ. Πεταλωτής και πρόσθεσε ότι «Αφού ευχαριστήσω θερμότατα όλους τους πολίτες της Ροδόπης για την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία μας σε πολύ δύσκολες εποχές, δεσμεύομαι με την ίδια ειλικρίνεια ότι θα συνεχίσω να αγωνίζομαι με όλες μου τις δυνάμεις για τον τόπο αυτό. Και για τη χώρα γενικότερα, αφού αυτά τα εκλογικά αποτελέσματα αμφισβητούν την πολιτική σταθερότητα και τον ξεκάθαρο ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Ελλάδας».
   «Ευχαριστώ πάρα πολύ τον κόσμο που εκτίμησε την δύναμη της αριστεράς στην Ελλάδα και ειδικότερα στην περιοχή μας που παρ’ όλες τις δυσκολίες επέλεξε να δώσει δύναμη σε έναν άνθρωπο που προέρχεται από τον κόσμο της φτώχειας και της εργατιάς. Αν και είμαι οδοντίατρος, προέρχομαι από μια αγροτική οικογένεια» δήλωσε ο κ. Καραγιουσούφ από τον ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε ότι  «Είναι μια πολύ καλή αλλαγή που περίμενε ο τόπος της Ροδόπης, της μειονότητας αλλά και της πλειονότητας, να επιλέξει έναν άνθρωπο που αγωνίζεται εδώ και δεκάδες χρόνια, για να προκόψει αυτή η χώρα, αυτός ο τόπος και αυτός ο κόσμος».      
    Στις δηλώσεις του για το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαΐου, ο βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, σημείωσε ότι «Οι εκλογές της 6ης Μαΐου αποτέλεσαν ένα ορόσημο για τη χώρα μας. Αναμφισβήτητα, για πρώτη φορά στην μεταπολιτευτική ιστορία του τόπου ερχόμαστε αντιμέτωποι με προβληματισμούς και κρίσιμα ερωτήματα για την μελλοντική πορεία μας. Το πολιτικό σύστημα βιώνει μία πρωτόγνωρη κρίση με αντανακλάσεις στον κοινωνικό ιστό. Ο λαός εξέφρασε με την ψήφο του την αγωνία και την σύγχυση που κυριαρχεί στο πολιτικό σκηνικό».
«Με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα δεν μπορώ παρά να δηλώσω παρών στην δύσκολη και δύσβατη πορεία που μας περιμένει και να εκφράσω την αμέριστη συμπαράστασή μου σε όλους τους πολίτες της χώρας, κυρίως όμως στους συμπολίτες μου της Ροδόπης οι οποίοι για τρίτη φορά έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στο πρόσωπό μου. Τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου και θέλω να πω σε όλους προσωπικά ότι γνωρίζω τις δυσκολίες που περνάνε, είμαι και θα είμαι πάντα στη διάθεσή τους σε όποιο πρόβλημα τους απασχολεί» επισήμανε και καταλήγοντας τόνισε ότι «δεσμεύομαι να συνεχίσω την αρμονική συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς και εκπροσώπους φορέων για την επίλυση των προβλημάτων της Ροδόπης μας».
  Στις δηλώσεις του ο κ. Τριανταφυλλόπουλος από τον ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «σε πανελλαδικό επίπεδο η πρόταση που παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ανταπόκριση στον ελληνικό λαό και δεν ήταν μόνο διαμαρτυρία προς τα δύο μεγάλα κόμματα αλλά επειδή αναδείχθηκε πια πρόταση διακυβέρνησης με τις ευρύτερες αριστερές δυνάμεις και αυτή είναι η μόνη προοπτική που έχει η χώρα την επόμενη ημέρα, για να γυρίσει σελίδα, για να ανάδειξη μια άλλη προοπτική και για να ξανά φέρει την ελπίδα σε αυτό τον τόπο. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο, δεν είναι εύκολη η κατάσταση, όμως εκεί θα επιμείνουμε στην συσπείρωση αυτού του λαϊκού κινήματος όπου ο λαός θα είναι μπροστάρης». Όσον αφορά τα αποτελέσματα για τον νομό Ροδόπης ο κ. Τριανταφυλλόπουλος δήλωσε πως «είμαστε ικανοποιημένοι γιατί αυξήσαμε τα ποσοστά μας και εκλέγουμε βουλευτή».      
ΚΙΝΕΖΟΥ ΜΑΡΙΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου