Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Ενημερωτική​ εκδήλωση από το ΚΕΘΕΑ "ΚΙΒΩΤΟΣ" Κομοτηνής - δυο δρόμοι για τους εξαρτημένους

  Το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων  «ΚΙΒΩΤΟΣ» Κομοτηνής πραγματοποίησε ενημερωτική εκδήλωση στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής, την Πέμπτη (10/5), μοιράζοντας ενημερωτικά φυλλάδια και σποτάκια για την ενημέρωση και την προσέλκυση ατόμων και φίλων πασχόντων από εξαρτημένες ουσίες. Η εκδήλωση ήταν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των Ελευθερίων Θράκης του Δήμου Κομοτηνής.

   Η ασκούμενη κοινωνική λειτουργός του ΚΕΘΕΑ «ΚΙΒΩΤΟΣ» Κομοτηνής κ. Ιωάννα Αγγέλου, ανέφερε ότι  «Στο πλαίσιο των Ελευθερίων Θράκης διοργανώνουμε κάποιες δράσεις, μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό στην Κεντρική πλατεία Κομοτηνής. Προσελκύουμε χρήστες εφηβικής αλλά και άλλων ηλικιών, συγγενείς, γονείς, φίλους και ειδικούς που εντάσσονται στο χώρο των εξαρτήσεων».» Είμαστε ανοιχτοί σε όλους για να ενημερώσουμε τις προτάσεις του ΚΕΘΕΑ, για το τι κάνουμε, να δώσουμε κάποια ενημερωτικά φυλλάδια και σποτάκια που τα προβάλλουμε σε όλη την Ελλάδα για να προσελκύσουμε τους χρήστες» υποστήριξε και πρόσθεσε ότι «Επίσης έχουμε στήσει ένα πανό το οποίο έχουνε φτιάξει η ομάδας συμβουλευτικής των κρατουμένων στις δικαστικές φυλακές, όπου η δράση από το ΚΕΘΕΑ Κομοτηνής βρίσκεται και μέσα στις φυλακές με την ίδια διαδικασία που κάνουμε σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας, το οποίο συμβολίζει τους δύο δρόμους της ζωής, ο ένας των ναρκωτικών τον οποίο έχουμε βάψει μαύρο δείχνοντας έτσι το πόσο επικίνδυνος είναι και ο άλλος είναι ο δρόμος της ζωής με αγάπη, φιλία, όνειρα και αλήθειες». Αναφορικά με τον ρόλο του ΚΕΘΕΑ τόνισε ότι «Εμείς σας ΚΕΘΕΑ Κομοτηνής κάνουμε σε πρώτη φάση συμβουλευτική υποστήριξη και αργότερα παραπέμπονται για θεραπεία στους ειδικούς θεραπευτές σε Αλεξανδρούπολη και Καβάλα» ενώ για το πρόγραμμα υπογράμμισε ότι  «Το πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ είναι δωρεάν για όλους, είναι εθελοντικό για όλους, μπορεί να έρθει όποιος θέλει να μας βρει για να τον βοηθήσουμε, μπορούμε να το κάνουμε αμέσως δεν υπάρχουν λίστες αναμονής , χωρίς κανένα χρηματικό ποσό και επίσης εμείς που είμαστε στο ΚΕΘΕΑ είμαστε όλοι δεσμευμένοι στο απόρρητο και σεβόμαστε τα βιώματα , τις εμπειρίες και τα προσωπικά προβλήματα του καθενός».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου