Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Επίσκεψη στην δημοτική αγορά του αντιπεριφερειάρχη Π. Δαμιανίδη και του αστυνομικού διευθυντή Γ. Πολυζωίδη


   Τη δημοτική αγορά Κομοτηνής επισκέφθηκε ενόψει του Πάσχα ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Παύλος Δαμιανίδης, συνοδευόμενος από τον Αστυνομικό Δ/ντή Ροδόπης Γεώργιο Πολυζωίδη. Συνομιλώντας με τους επαγγελματίες αυτό που διαπίστωσαν ήταν επάρκεια και στην ποιότητα των προϊόντων, καθώς και τις μειωμένες συγκριτικά με πέρυσι τιμές.

   Ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Παύλος Δαμιανίδης, «Επισκεφτήκαμε σήμερα, μαζί με τον Διευθυντή Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης  και τους διευθυντές των υπηρεσιών της Περιφέρειας τη Δημοτική Αγορά Κομοτηνής. Αυτό που διαπιστώσαμε ήταν αυτό που αναμέναμε και γνωρίζουμε, η κίνηση είναι βέβαια λίγο πεσμένη, όμως υπάρχει πληθώρα αγαθών και προϊόντων, η ποιότητα είναι εξαιρετική και οι τιμές από ότι μας είπανε οι ίδιοι οι καταστηματάρχες είναι χαμηλότερες και από τις περσινές. Συνεπώς είναι μία καλή ευκαιρία να μπορέσουμε να τονώσουμε την τοπική αγορά, να την στηρίξουμε και βέβαια να εξασφαλίσουμε τα απαραίτητα για τις γιορτές του Πάσχα, ως καταναλωτές» ενώ διαβεβαίωσε ότι «Αυτό που θέλω να διαβεβαιώσω είναι ότι οι έλεγχοι είναι εντατικότατοι, εξαντλητικοί θα έλεγα, σε σημείο που προκαλούν λίγο το παράπονο και την γκρίνια των καταστηματαρχών, αλλά πάνω από όλα προέχει η ασφάλεια των καταναλωτών και γι΄αυτό μπορούμε να έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην τοπική αγορά, την οποία πρέπει να στηρίζουμε».
   Ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης κ. Γιώργος Πολυζωϊδης στις δηλώσεις του τόνισε ότι «Πάντα τέτοιες χρονιάρες μέρες οι αρχές του τόπου να επισκέπτονται τη Δημοτική αγορά της Κομοτηνής, αφενός για να ανταλλάξουν ευχές με τους καταστηματάρχες και αφετέρου να ακούσουν τα προβλήματά τους. Όντως αρκετοί καταστηματάρχες εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους, εξάλλου ζούμε και δύσκολες εποχές, εμείς από την πλευρά μας κάνουμε ότι το δυνατόν να βοηθήσουμε μαζί με τις συναρμόδιες αρχές στον έλεγχο της αγοράς, αν και οι  αρμοδιότητες της Αστυνομίας είναι περιορισμένες τα τελευταία χρόνια» παράλληλα έδωσε οδηγίες για όσους ταξιδέψουν «Θα ήθελα να συστήσω σε όσους σκοπεύουν να ταξιδέψουν αυτές τις ημέρες, να είναι πολύ προσεχτικοί όταν οδηγούν, να μην πίνουν και να φορούνε τη ζώνη ασφαλείας και να ξεχάσουνε το κινητό τηλέφωνο όταν οδηγούν είναι πάρα πολύ σημαντικός παράγοντας πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος, γιατί στην επιστροφή θέλουμε όλοι να είναι παρόντες».
Νεοκλής Ιωαννίδης, Πρόεδρος κρεοπωλών Κομοτηνής και Π-ΑΜΘ
Στη Δημοτική Αγορά Κομοτηνής υπάρχει επάρκεια προϊόντων, όλα ντόπιας παραγωγής, οι τιμές είναι φθηνότερα 11% από πέρυσι, υπόψιν στο ότι οι αγορές έγιναν με τις ίδιες τιμές που ήταν και πέρυσι, δηλαδή ρίξαμε εμείς το δικό μας κέρδος. Οι αγορές που κάναμε από τους εμπόρους ήταν για το αρνί στα 5 με 5,5 ευρώ, για το κατσίκι μισό ευρώ παραπάνω και οι τιμές που έχουμε εμείς είναι για το αρνί στα 8 ευρώ και για το κατσίκι στα 8,5 ευρώ. Τις πρώτες μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας ο κόσμος ερχόταν στη Δημοτική Αγορά για να πληροφορηθεί, από Μεγάλη Πέμπτη άρχισε ο κόσμος να αγοράζει και πιστεύω ότι τις τελευταίες μέρες η κίνηση θα κορυφωθεί και άλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου