Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Ο Στρατός Ξηράς τίμησε τον Προστάτη του Άγιο Γεώργιο

    Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Στρατόπεδο «Παράσχου», πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 23 Απριλίου 2012, ο εορτασμός του Αγίου Γεωργίου, προστάτη του Στρατού Ξηράς, από τη Διοίκηση Φρουράς Κομοτηνής. Παρών σύσσωμη η τοπική πολιτική και θρησκευτική ηγεσία, πλήθος κόσμου αλλά και πολλά σχολεία της περιοχής.

    Ο Ταξίαρχος της 29ης Μ/Π. Ταξιαρχίας κ. Αθανάσιος Ζάχος, αφού ευχήθηκε «χρόνια πολλά» τόνισε ότι «γιορτάζουμε και τιμούμε σήμερα την μνήμη του αγίου Γεωργίου, του τροπαιοφόρου και μεγαλομάρτυρος, προστάτη του στρατού ξηράς, είναι το σύμβολο των πολεμικών σημαιών μας και μας κατευθύνει πάντοτε». «ο στρατός ξηράς χάρη στην άρτια εκπαίδευση, το υψηλό ηθικό και την υψηλή πειθαρχία, εκτελεί πάντοτε την αποστολή του και είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή να προασπίσει όλα ανεξαίρετος τα εθνικά μας συμφέροντα». 
    Ο διοικητής της 21ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας κ.  Θεόδωρος Πανάς στις δηλώσεις του ανέφερε ότι «αυτό που προσπαθεί να διατηρήσει ο στρατός είναι τα ήθη και τα έθιμα μας, τις αξίες που μας παρέδωσαν οι παλιότεροι. Ο τροπαιοφόρος είναι ένα από τα σύμβολα μας, είναι η σημαία μας και μας τροφοδοτεί σε όλες τις επιχειρήσεις, εύχομαι το ήθος του τροπαιοφόρου, να το ακολουθήσουν και οι νέες γενιές». Ενώ σχολιάζοντας την παρουσία μαθητών στη εκδήλωση υπογράμμισε ότι «Είναι πολύ σημαντικό που οι δάσκαλοι προτίμησαν να φέρουν τους μαθητές εδώ αντί να τους πάνε κάπου αλλού εκδρομή».
Ακολούθησε η περιήγηση στην έκθεση των όπλων όλης της φρουράς. 
ΚΙΝΕΖΟΥ ΜΑΡΙΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου