Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Αθρόα συμμετοχή κόσμου στην εκδήλωση των σχολείων και της «Βελανιδιάς» για τη διάσωση και διάδοση των ντόπιων ποικιλιών

   Το πρωί του Σαββάτου 7 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε για 11η συνεχή χρονιά, με επιτυχία η εκδήλωση των σχολείων και της «Βελανιδιάς» για τη διάσωση και διάδοση των ντόπιων ποικιλιών, στον χώρο του 9ου δημοτικού σχολείου Κομοτηνής. Μαθητές και δάσκαλοι από πολλά σχολεία μαζί με τους εθελοντές της βελανιδιάς  μοίρασαν περίπου 6000 φυτά από παραδοσιακές ποικιλίες. Αθρόα ήταν και η συμμετοχή κόσμου που έσπευσε να προμηθευτεί φυτά από ντόπιες ποικιλίες αλλά και από ποικιλίες παραδοσιακές άλλων περιοχών.  Τα φυτά αυτά τα έχουν κάνει οι μαθητές με τους δασκάλους τους και ένα μεγάλο μέρος το έχει κάνει μια ομάδα εθελοντών του πελίτι. Οι μαθητές με πολύ μεγάλη χαρά ανέλαβαν να δώσουν στον κόσμο τις ντόπιες ποικιλίες, μιλώντας τους παράλληλα και για την ποικιλία που έδιναν.

  Μιλώντας για τον στόχο της εκδήλωσης ο δάσκαλός του 9ου δημοτικού σχολείου Κομοτηνής κ. Χρήστος Δομβάζης δήλωσε ότι «η εκδήλωση αυτή άρχισε το 2001 με ιδέα του προέδρου το Πελίτι, στόχος μας είναι να μην χαθούν και άλλες ντόπιες ποικιλίες, γιατί ήδη έχουν χαθεί πάνω από το 90% των ποικιλιών μας. Στόχος μας είναι να βρούμε όσες περισσότερες μπορούμε και να τις διαδώσουμε όσο γίνετε σε περισσότερο κόσμο» και συνέχισε υπογραμμίζοντας ότι «Κύριος στόχος είναι να διασώσουμε τις δικής μας περιοχής της ντόπιες ποικιλίες και έπειτα όταν βρίσκουμε ευκαιρία και από άλλες περιοχές της Ελλάδας, που έχουν πολύ ωραία χαρακτηριστικά ».  
  Ερωτηθείς για την ανταπόκριση του κόσμου ο κ. Δομβάζης υπογράμμισε ότι «η ανταπόκριση του κόσμου, χρόνο με τον χρόνο μεγαλώνει, από πέρυσι μέχρι φέτος έχει πολλαπλασιαστεί, δεν ξέρω αν σε αυτό συνέβαλλε και η οικονομική κρίση, πάντως όλοι ζητάνε σπόρους και φυτά όχι μόνο για να καλλιεργήσουν αλλά για να τις διαδώσουν όπως και εμείς».  
ΚΙΝΕΖΟΥ ΜΑΡΙΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου