Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ στον ΟΑΕΔ για τη μείωση του επιδόματος ανεργίας

    Σε παράσταση διαμαρτυρίας προχώρησαν τα μέλη του ΠΑΜΕ το πρωί της Τετάρτης 7 Μαρτίου, στο υποκατάστημα του ΟΑΕΔ, για την μείωση του επιδόματος ανεργίας, παρόμοιες συγκεντρώσεις έλαβαν χώρα σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.  Σε γενικό ξεσηκωμό κάλεσε τους εργαζόμενους η γραμματεία του ΠΑΜΕ νομού Ροδόπης. 

   «Μόλις τα 3/10 των ανέργων όλης της χώρας παίρνει το επίδομα του ΟΑΕΔ», δήλωσε το μέλος του ΠΑΜΕ κ. Ανέστης Ιορδανίδης που πρόσθεσε ότι «των εγγεγραμμένων και πάλι ανέργων», ξεκαθάρισε, «γιατί γνωρίζουμε ότι αν δουλεύει κάποιος και μια ώρα σήμερα την εβδομάδα δε θεωρείται άνεργος από το κράτος». «Καλούμε το λαό να διατρανώσει την αντίθεσή του σε όλα τα νέα μέτρα να μην σκύψει κι άλλο το κεφάλι, γιατί θα τον πατήσουν. Ο λάκκος που του έχουν σκάψει είναι πάρα πολύ βαθύς. Εμείς τον καλούμε πλάι στα ταξικά συνδικάτα να υψώσει κεφάλι. Σήμερα ο λαός έχει ανάγκη από μια ανάπτυξη, που θα είναι προς το συμφέρον του. Εμείς λέμε ότι τα μέσα παραγωγής πρέπει να περάσουν υπό εργατικό έλεγχο, για να μπορέσουμε να έχουμε ανάπτυξη προς όφελος του λαού. Με 12 ευρώ την ημέρα σήμερα δεν μπορεί να ζήσει κανένας άνθρωπος. Χθες κιόλας πλούτισαν με άλλο ένα δις ευρώ την εργοδοσία και σήμερα καλούν το λαό να ζει με 12 ευρώ την ημέρα. Πρέπει ο λαός να βροντοφωνάξει ένα μεγάλο «όχι», και ήδη το φιτίλι έχει ανάψει σε πολλές περιοχές, με την απεργία που βρίσκεται σε εξέλιξη ακόμα στη Χαλυβουργία, όπως κι εδώ στην περιοχή μας με τη ΣΕΛΜΑΝ». «Το επόμενο διάστημα η δράση μας θα είναι ακόμα πιο έντονη», υπογράμμισε στο τέλος και  πρόσθεσε «θα μας δείτε στους δρόμους, όπου θέλουμε εκεί να συναντήσουμε όλους τους εργαζόμενους, όσους πλήττονται σήμερα από την καπιταλιστική κρίση και από την καπιταλιστική ανάπτυξή τους».

ΚΙΝΕΖΟΥ ΜΑΡΙΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου